Άννα Βίσση: έτοιμη για check-in στο «Hotel Ερμού»

Το μουσικό σπίτι της αστείρευτα ενεργητικής τραγουδίστριας ανοίγει τις πόρτες του για άλλη μία high season διασκέδασης.

Άννα Βίσση: έτοιμη για check-in στο «Hotel Ερμού»

Στο live stage με τη –διακοσμητικά– rock αλλά και πολυτελή αίγλη, κυρίως όμως με την παρεΐστικη, feelgood αύρα, η Άννα Βίσση έχει βρει την ιδανική μουσική­ στέγη. Στο «Hotel Ερμού» έχει διοχετεύσει την αστείρευτη ενέργειά της καθώς και τη χημεία με την εκλεκτότατη εντεκαμελή μπάντα με την οποία «πειράζει» το ρεπερτόριό της. Από την Παρασκευή 25/11 αυτό το... ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του για άλλη μία high season διασκέδασης.

Άννα Βίσση: έτοιμη για check-in στο «Hotel Ερμού» - εικόνα 1

Η Άννα Βίσση αποτελεί το γοητευτικότερο case study της ελληνικής μουσικής showbiz. Φωνητικά παραμένει ακμαία και ανθεκτική (πόσα βράδια, τι βράδια δηλαδή, τις πρώτες πρωινές ώρες, στα καμαρίνια τής έχω πει: «Ευτυχώς που αποφάσισες να σταματήσεις να τραγουδάς για να πάμε κι εμείς σπίτι μας να κοιμηθούμε»), καλλιτεχνικά δεν κάθεται σε ησυχία (είτε συμφωνείς είτε όχι με τα εγχειρήματά της, οφείλεις να της το αναγνωρίσεις) και χαρακτηρολογικά διαθέτει έναν εφηβικό αυθορμητισμό που καταλύει κάθε δεύτερη σκέψη για τα κίνητρά της. Μπορεί τα ΜΜΕ να καραδοκούν για λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή (και το τελευταίο διά­στημα έτυχαν δυο τρία περιστατικά για να ’χουν να λένε) ή για το καινούργιο της κούρεμα. Όλα αυτά δεν θολώνουν ωστόσο την εικόνα μιας καλλιτέχνιδας που έχει σημαδέψει την ελληνική pop, έχει θέσει τα στάνταρντ του σταριλικιού και από την περσινή σεζόν, προσαρμόζοντας τα –μουσικά και νυχτόβια– trends στα δικά της μέτρα και ακολουθώντας τις δικές της ανάγκες, έχει επανεφεύρει τον εαυτό της σε μια μορφή κατασταλαγμένη.

Όλη της η ενέργεια διοχετεύεται λοιπόν στο «Hotel Ερμού», ένα live stage σε glossy rock ύφος, το οποίο διακόσμησε ο έμπειρος Γιώργος Παντελούκας ώστε να εξυπηρετεί το νέο ήχο που η Άννα εξερεύνησε στον τελευταίο της δίσκο, την πλουραλιστική «Συνέντευξη» και στη συνέχεια δοκίμασε πάνω στο παλιό υλικό της. Εξυπηρετεί επίσης την απόφασή της να ξεκολλήσει οριστικά από τη συνθήκη των «μπουζουκιών», καθώς και την προφανή επιθυμία της να περιβάλλεται από φίλους και fannatics (αλλά και όσους θέλουν να τη γνωρίσουν σε μια φάση όπου συνοψίζονται με ώριμο τρόπο τα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά της).

Καθώς και φέτος προτίμησε να απέχει από συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, εκμεταλλεύτηκα τη φιλική σχέση που διατηρούμε για να μάθω πώς πάνε οι προετοιμασίες και ποιες αλλαγές έχει κάνει στο πρόγραμμα. Την πέτυχα στις πρόβες, χαρούμενη κι ευδιά­θετη επειδή βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο «Hotel Ερμού», επειδή έχει αποκτήσει ένα μουσικό σπίτι έτσι όπως το φανταζόταν καιρό τώρα αλλά κι επειδή περιτριγυρίζεται από μια διευρυμένη μουσική οικογένεια με την οποία απέκτησε γρήγορα τους στενότερους δεσμούς – τη «χρυσή εντεκάδα» των μουσικών της, όπως της αρέσει να τους αποκαλεί.

Άννα Βίσση: έτοιμη για check-in στο «Hotel Ερμού» - εικόνα 2

«Τι θέλεις να μάθεις;» με ρωτάει στο τηλέφωνο λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 25/11. Και προτού απαντήσω, συνεχίζει ακάθεκτη λέγοντας με το αφοπλιστικό και (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ της: «Λοιπόν, στο δεύτερο μέρος θα βγαίνω γυμνή!» – και ξεσπά σε δυνατά γέλια. Όπως το περίμενα­, η φετινή εξέλιξη είναι ότι η Άννα και αυτή η μπάντα από δια­λεχτούς μουσικούς, οι οποίοι δια­σταυρώθηκαν μαζί της από διαφορετικούς δρόμους και που γνωρίζω ότι τρέφουν μοναδική εκτίμηση στον επαγγελματισμό και στην προσωπικότητά της, έχουν αποκτήσει σφιχτό δέσιμο.

«Η συνάντησή μου μαζί τους φέτος είναι ακόμη πιο όμορφη και γόνιμη, διότι έχουμε γνωριστεί καλά κι έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Δεν κάνουμε πρόβες για να “περάσουμε” έτσι απλά τα τραγούδια, αλλά για να πειραματιστούμε. Χωρίς μαέστρο, αλλά με τη διαφορετική προσωπικότητά του ο καθένας μας, ρίχνουμε ιδέες και τις δοκιμάζουμε». Μαθαίνω επίσης ότι θα θυμηθούμε­ τραγούδια απ’ τα παλιά, πάντα σε αυτές τις φοβερές big band ενορχηστρώσεις, καθώς και ότι στο πλευρό της Άννας θα βρίσκεται ο Νικόλας Ραπτάκης και, στα φωνητικά, η Ευγενία Λιάκου, η οποία είχε συμμετάσχει στους «Δαίμονες» και στις «Καμπάνες του Edelweiss».

Στο «Hotel Ερμού» θα κάνουν check in και νέοι επισκέπτες. κι εδώ ετοιμαστείτε για ονόματα που θα συζητηθούν πολύ. Μέσα από τις γνωριμίες της στο εξωτερικό και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του μαγαζιού, τις Πέμ­πτες θα προσκληθούν μπάντες και καλλιτέχνες για συναυλίες. Τις Κυριακές, νιώθοντας την ιδιαίτερη αύρα αυτού του χώρου, η Άννα θέλει να τον χρησιμοποιήσει για να κάνει ξεχωριστές μουσικές προτάσεις. Έχει απευθυνθεί λοιπόν σε διαφορετικού ύφους καλλιτέχνες με τους οποίους υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση – εδώ το ’χουμε να αποκαλύψουμε ποιους, αλλά σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν επίσημα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.