Δύο live για να… σταθείς κλαρίνο

Μια σπάνια συνάντηση στο «Χαμάμ» (23 & 24/10) και μια σταθερή «κλαρινοκατάσταση» στο «Τρίχορδο» για τους φίλους του παραδοσιακού οργάνου.

Δύο live για να… σταθείς κλαρίνο

Ο Πέτρος Μόκας άφησε τον περασμένο Μάρτιο για λίγο τα ζώα του και κατέβηκε στο «Χαμάμ», που έδωσε μια σπάνια ευκαιρία στους φίλους του κλαρίνου να τον ακούσουν να παίζει και να τραγουδάει μοιρολόγια, καθιστικά και ποιμενικά παραδοσιακά. Ο κτηνοτρόφος από τα Τζουμέρκα έμαθε πέντε πράγματα για το κλαρίνο από τον Τάσο Χαλκιά, εξασκήθηκε παίζοντας για φίλους στο Συρράκο και στους Καλαρρύτες, ενώ το όνομά του άρχισε να ακούγεται έπειτα από μια ζωντανή ηχογράφηση σε φυσικό περιβάλλον το 2010.

Στο «Χαμάμ» την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24/11, ο Μόκας θα συμπράξει με τον δεξιοτέχνη Πετρολούκα Χαλκιά, που μπορεί να παρασύρει τον κόσμο να χορέψει έξω από το μαγαζί (το είχε κάνει στο «Half Note») και… του οποίου τα CD έχουν φτάσει και στα χέρια Αμερικανού προέδρου (του Bill Clinton, συγκεκριμένα, ως δώρο από τον Κώστα Καραμανλή). Οι δύο κλαριντζήδες έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με μοιρολόγια και τραγούδια της ξενιτιάς, της αγάπης, του γάμου, του χωρισμού, της παρέας και της τάβλας, που θα μας ταξιδέψουν στην άγρια ομορφιά της Ηπείρου. Μην το χάσετε... και ζητήστε στην είσοδο μήπως υπάρχει το CD του Πέτρου Μόκα!

Δύο live για να… σταθείς κλαρίνο - εικόνα 1
Δημήτρης Μπρέντας

Στο «Τρίχορδο», ένα νέο μουσικό στέκι των Εξαρχείων, η «κλαρινοκατάσταση» είναι εβδομαδιαία υπόθεση. Κάθε Πέμπτη, ο Δημήτρης Μπρέντας (έχει παίξει με τους Χαΐνηδες και τη Φωτεινή Βελεσιώτου), ο Αχιλλέας Χαχάμης, που τραγουδάει και παίζει λαούτο μια δεκαετία σε γλέντια και πολιτιστικές εκδηλώσεις, και ο Νικόλας Αγγελόπουλος (ιδρυτικό μέλος των dorόs) στήνουν ένα γλέντι με επίκεντρο το κλαρίνο και την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.