Sven Vath και Nina Kraviz σβήνουν τα κεράκια του Blend!

Συνώνυμο εδώ και δέκα χρόνια της ποιοτικής techno και tech house, με διεθνείς διασυνδέσεις με τους κορυφαίους του είδους, το Blend γιορτάζει τα γενέθλιά του αυτό το Σάββατο 26/9 στο «Gazi Music Hall», έχοντας καλεσμένους τους Sven Vath και Nina Kraviz. Μιλήσαμε με τον επικεφαλής του Λορένζο Παπαχρυσάνθου για την ιστορία της ομάδας, τους ήρωές του, την EDM και το μέλλον του εγχώριου clubbing.

Sven Vath και Nina Kraviz σβήνουν τα κεράκια του Blend!

Συνώνυμο εδώ και δέκα χρόνια της ποιοτικής techno και tech house, με διεθνείς διασυνδέσεις με τους κορυφαίους του είδους, το Blend γιορτάζει τα γενέθλιά του αυτό το Σάββατο 26/9 στο "Gazi Music Hall", έχοντας καλεσμένους τους Sven Vath και Nina Kraviz. Μιλήσαμε με τον επικεφαλής του Λορένζο Παπαχρυσάνθου για την ιστορία της ομάδας, τους ήρωές του, την EDM και το μέλλον του εγχώριου clubbing.

Sven Vath και Nina Kraviz σβήνουν τα κεράκια του Blend! - εικόνα 1
Nina Kraviz

Με έναν άνθρωπο που έβγαινε στα 16 του στο "Omen" της Φρανκφούρτης, θεωρεί "θεό" του τον Richie Hawtin (τον χαρακτηρίζει "Michael Jackson της ηλεκτρονικής μουσικής") και αγαπημένο του dance track είναι το "Spastik" του Plastikman, έχεις πολλά να πεις για τη διεθνή εικόνα του clubbing αλλά και την κατάστασή του στην Ελλάδα. Ειδικά όταν αυτός είναι ο Λορένζο Παπαχρυσάνθου, η ψυχή του Blend, το οποίο γιορτάζει τα δέκα χρόνια του με ένα Techniques party αυτό το Σάββατο στο "Gazi Music Hall", με εξέχοντες προσκεκλημένους τον Sven Vath και τη Nina Kraviz. Μιλώντας με τον Λορένζο για τη γέννηση μιας ομάδας που έχει παίξει πρωταρχικό ρόλο στα dance δρώμενα, με πάει πιο πίσω από τη δεκαετία: "Οι απαρχές του Blend είναι πριν από 17 χρόνια, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς.

Το brand ξεκίνησε ως QBASE, σε μια εποχή που η techno σκηνή στην Ελλάδα ήταν ανύπαρκτη. Ήμασταν ουσιαστικά εκείνοι που κάναμε την αρχή. Αναπτύξαμε σε κάποιο βαθμό τη σκηνή σε αθηναϊκά clubs όπως το "QBASE” και το "UMatic”. Έπειτα από 8 χρόνια QBASE events έγινε­ επίθεση της αστυνομίας κατά της ηλεκτρονικής σκηνής και τα clubs όπου κάναμε τα events έκλεισαν". Ακριβώς τότε γεννήθηκε το Blend από τον Λορένζο και τον resident DJ του Blend Mikee ("Ο καλύτερος techno DJ στην Ελλάδα!"), το concept του οποίου ήταν ο international χαρακτήρας και η παρουσίαση με υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Την ομάδα συμπλήρωσαν σταδιακά ο "computer genius" Χάρης Κουμπάκης (Sysex), ο Παντελής Δασκαλόπουλος, ιδιοκτήτης του club "Fuzz" και της UTG, μιας από τις καλύτερες εταιρείες ήχου και οπτικών εφέ στην Ελλάδα, ο έτερος resident DJ Manolaco, o Κώστας Μιχάλης παλιότερα στο promotion, ο Νίκος Κουτεντάκης ως υπεύθυνος παραγωγής και η Μαριλέλλα Αντωνοπούλου ως υπεύθυνη επικοινωνίας.

Sven Vath και Nina Kraviz σβήνουν τα κεράκια του Blend! - εικόνα 2
Sven Vath

Οι δύο guests του γενέθλιου Techniques ταιριάζουν απόλυτα με το μουσικό προσανατολισμό του Blend. Ρωτάω τον Λορένζο γιατί­ τους ξεχωρίζει: "Μέσω του Sven Vath είχα την πρώτη μου επαφή με την techno. Ήταν και είναι ένας "μάγος” με τρομερή ενέργεια. Όταν τον γνώρισα, μου έμαθε πάρα πολλά για το πώς να είσαι επαγγελ­ματίας στη συγκεκριμένη σκηνή. Ο Vath έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Blend, διότι από την πρώτη φορά που τον είχαμε καλέσει πριν από 13 χρόνια μέχρι σήμερα ο ενθουσιασμός του είναι τεράστιος. Μας έχει υποστηρίξει μάλιστα φανατικά σε όλους τους μεγάλους DJs, ώστε να μας εμπιστευτούν.

H Nina είναι το απόλυτο θηλυκό της ηλεκτρονικής σκηνής, μια superstar πολύ αγαπημένη στο ελληνικό κοινό. Έχει τρομερή ενέργεια και είναι φοβερό παιδί". Εκτός από αυτούς τους δύο, ο Λορένζο ξεχωρίζει ακόμη τον Marco Carola ("Ο βασιλιάς της sexy techno") και τον Ricardo Villalobos ("Η προσωποποίηση της φιλοσοφίας της underground techno"). Όλοι οι προαναφερθέντες έχουν περάσει από τα decks των parties του Blend, το οποίο είναι αφοσιωμένο στην techno και την tech house. Αν και κλείνει τα αφτιά στις σειρήνες του EDM, ο Λορένζο θεωρεί ότι αυτό το κυρίαρχο στις μέρες μας dance υβρίδιο διευκολύνει τη μετάβαση των ατόμων μικρότερης ηλικίας που την ακούνε ως pop σε πιο "ψαγμένα" ακούσματα.

Είναι όμως αισιόδοξος και για το μέλλον του clubbing στη χώρα μας: "Ο κόσμος βιώνει μεγάλη καταπίεση από τα καθημερινά προβλήματα και χρειάζεται εκτόνωση. Αυτός ο μουσικός χώρος είναι γεμάτος θετική ενέργεια. Το εγχώριο clubbing και η dance σκηνή θα συνεχίσουν, παρά τα οικονομικά προβλήματα, την ανοδική πορεία τους στο μέλλον. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι το κοινό ολοένα και μεγαλώνει!"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.