Γιατί ο κόσμος επέστρεψε στα μπουζούκια

H κρίση φαίνεται να άλλαξε τα δεδομένα και να ενθάρρυνε διαφορετικές τάσεις απ’ ό,τι στο παρελθόν, δεν ανέκοψε όμως την ανάγκη για διασκέδαση ­μέχρι πρωίας.

Γιατί ο κόσμος επέστρεψε στα μπουζούκια

Προγράμματα αμιγούς διασκέδασης, live clubbing με ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικου party, μεγάλα ονόματα και κάποιοι πειραματισμοί συνθέτουν την εικόνα στις μεγάλες­ πίστες, όπου η κρίση φαίνεται να άλλαξε τα δεδομένα και να ενθάρρυνε διαφορετικές τάσεις απ’ ό,τι στο παρελθόν, δεν ανέκοψε όμως την ανάγκη για διασκέδαση ­μέχρι πρωίας.

Γιατί ο κόσμος επέστρεψε στα μπουζούκια - εικόνα 1

Πριν από λίγο καιρό βρεθήκαμε στην παραλιακή για να δούμε τον Κωνσταντίνο Αργυρό με το καινούργιο σχήμα που τον πλαισιώνει στο «Posidonio» και για να αποχαιρετίσουμε τη μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία του «Frangelico». Στο πρώτο μαγαζί βρήκαμε ένα άδειο τραπέζι στον εξώστη και στο δεύτερο –λίγο προτού ξημερώσει– σταθήκαμε όρθιοι κοντά στην πόρτα.
Επιστρέφοντας, παρατηρήσαμε ότι στην είσοδο του «Caramela» σημειωνόταν ο γνωστός συνωστισμός. Και ήταν Παρασκευή! Εκείνες τις ημέρες, που δεν είχε υποχωρήσει ακόμη η ζέστη, εκτός από τις πίστες που αναφέραμε είχαν ξεκινήσει να λειτουργούν ο «Βοτανικός» με Αντύπα και Νίκο Μακρόπουλο, το «Premiera», το «Συγγρού Live» και το «Margarites Live», όλα πάνω στη Συγγρού, ενώ οι κάτοικοι των βορείων προαστίων μπορούσαν να αποφύγουν τις μετακινήσεις επιλέγοντας το «Εμπατή North» με Χάρη Κωστόπουλο ή το «Norrum». Καθώς αυτήν την εβδομάδα σημειώνεται το δεύτερο μεγάλο κύμα ενάρξεων προγραμμάτων πίστας, και με το συνολικό τοπίο να συμπληρώνεται με νέα σχήματα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: ξαναγύρισε ο κόσμος στα μπουζούκια;
Η απάντηση είναι καταφατική, όμως υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε σύγκριση με τη χρυσή εποχή των μπουζουκιών το ’90 και το ’00. Στη θέση των show off θαμώνων που έκαναν τις μεγάλες ζημιές με τα λουλούδια θα δείτε νεαρόκοσμο που σπεύδει να ανεβεί στην πίστα μόλις ακουστούν οι πρώτες νότες του λαϊκού προγράμματος. αντί για φιλόδοξα σόου τύπου Λας Βέγκας, θα δείτε «γυμνές» πίστες φιλόξενες για χορό. αντί για υπέρογκες χρεώσεις, θα βρείτε μπουκάλια σε «φοιτητικές» τιμές.

Γιατί ο κόσμος επέστρεψε στα μπουζούκια - εικόνα 2

Η νεολαία, το βασικό target group της mainstream ελληνικής δισκογραφίας, έχει επιτρέψει στις πίστες, με ασυγκράτητη μάλιστα διάθεση διασκέδασης. Γι’ αυτό τα διασκεδαστικού τύπου προγράμματα έχουν την τιμητική τους: στο «Vox» ο Γιώργος Γιαννιάς, ο Χρήστος Μενιδιάτης και η Στέλλα Καλλή ετοιμάζονται από αύριο Παρασκευή 24/10 για γλέντι αλλά και πολλά ντουέτα επί σκηνής (επιτέλους βλέπουμε τους τραγουδιστές να μην κάνουν μόνο «στεγνά» σόλο). το «Central Live Clubbing» εγκαινιάζεται από τον Γιώργο Τσαλίκη και τον Πάνο Καλίδη την Παρασκευή 31/10 κάτω από το «Club 22» (εκεί θα επιστρέψει αργότερα ο Πάνος Κιάμος). τέλος, οι άνθρωποι του «Frangelico» με το που κατέβασαν τις προηγούμενες αφίσες ανέβασαν εκείνες με τον Σταμάτη Γονίδη και τον Χρήστο Χολίδη.

Τα διασκεδαστικού τύπου προγράμματα δεν είναι η μοναδική τάση στη νυχτερινή Αθήνα. Το live clubbing μοιάζει με ένα σπιτικό party όπου μαζεύονται φίλοι και ο DJ μπορεί τη μία να παίξει ένα ζεϊμπέκικο και την άλλη ένα disco anthem. Στο ρόλο αυτού του DJ ο Γιώργος Σαμπάνης, που έχει την απόλυτη pop στόφα, μας έδειξε πέρυσι πώς στήνεται ένα μεγάλου μεγέθους live clubbing πρόγραμμα κι επιστρέφει στο «Acro» από αύριο Παρασκευή 24/10 μαζί με την Τάμτα και την Κατερίνα Λιόλιου για να μας παρασύρουν σε ένα party «ανοιχτών» μουσικών επιλογών, κοσμικών θαμώνων και απενοχοποιημένου fun. Στο διακοσμητικά μαξιμαλιστικό «Cabaret» ο ορμητικός Νίνο εκμεταλλεύεται σωστά τις μικρές διαστάσεις του χώρου και την άμεση επαφή με τον κόσμο για να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα – στον ίδιο χώρο τα πράγματα θα ζεσταίνουν κάθε Πέμπτη (από 30/10) η Έλλη Κοκκίνου και ο Κώστας Δόξας.
Από τη νύχτα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγάλα ονόματα: ο Νίκος Βέρτης θα προσεγγίζει με τον κομψό του τρόπο τη νυχτερινή διασκέδαση από αύριο Παρασκευή στο «Κέντρο Αθηνών» (με την Ελένη Φουρέιρα), ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα ανοίξουν την πόρτα τους το «Fever» (Νίκος Οικονομόπουλος, Δέσποινα Βανδή), το «Φωταέριο» (Νότης Σφακιανάκης, Πέγκυ Ζήνα) και το «Teatro» (Γιώργος Μαζωνάκης, Πάολα, Παντελής Παντελίδης). Σε όλα αυτά προσθέστε τους ενδιαφέροντες πειραματισμούς που φέρνουν στην ίδια σκηνή τους Αντώνη Ρέμο, Μελίνα Ασλανίδου και Γιάννη Ζουγανέλη («Diogenis Studio») ή τους Βασίλη Καρρά, Στέλιο Ρόκκο και Τάκη Ζαχαράτο («Έναστρον») κι έχετε τη συνολική εικόνα μιας νύχτας που επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της ώστε να ξεπεράσει την κρίση των προηγούμενων χρόνων.

Περισσότερες πληροφορίες

Vogue Club

Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Άλιμος
  • Night Life

Vox

Ιερά Οδός 16, Γκάζι
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.