Φοίνικας

Σε ένα από τα ιστορικά στέκια των δυτικών προαστίων, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος υποδέχεται με μια ξεχωριστή παρέα όλους εκείνους που αγαπούν όχι μόνο τη φωνή –τα περισσότερα τραγούδια του έχουν σημαδέψει τις νύχτες μας– αλλά και το ήθος που φέρει η στάση ζωής του.

Φοίνικας

Σε ένα από τα ιστορικά στέκια των δυτικών προαστίων, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος υποδέχεται με μια ξεχωριστή παρέα όλους εκείνους που αγαπούν όχι μόνο τη φωνή –τα περισσότερα τραγούδια του έχουν σημαδέψει τις νύχτες μας– αλλά και το ήθος που φέρει η στάση ζωής του.

Φοίνικας - εικόνα 1

Στο… νοητικό μου αρχείο ο Γεράσιμος Ανδρεάτος είναι συνδεδεμένος με το «Το σκάκι» και το «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», τα τραγούδια που έγραψε για το «Λόγω τιμής» ο Δημήτρης Παπαδημητρίου – θυμάμαι ότι είχα ταυτιστεί με αυτήν τη σειρά των ’90s λόγω κοινών παραστάσεων, βιωμάτων κ.λπ. Ωστόσο, το τραγούδι που τον απογείωσε ήταν το «Στη σκέψη της τρελής» του Βαγγέλη Κορακάκη. Από την αρχή της καριέρας του, άλλωστε, παραμένει πιστός στο καλό ελληνικό τραγούδι, το οποίο υπηρετεί με ήθος και συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. «Αναπολώ τις μικρές μουσικές σκηνές, όπως τα “13 Φεγγάρια” και η “Πανσέληνος”, γιατί εκεί αισθάνομαι ο εαυτός μου», μου εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος στο διάλειμμα του προγράμματος και πρόσθεσε με ενθουσιασμό: «Εδώ νομίζω ότι βρήκα κάτι ανάλογο».

Ο «Φοίνικας» του Χαϊδαρίου –ένα από τα ιστορικά στέκια των δυτικών προαστίων– εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη και... προνομιακή πρόταση νυχτερινής εξόδου. Με καλές τιμές σε ποτό και φαγητό, ακούς τον Ανδρεάτο live και νιώθεις σχεδόν σαν στο σπίτι σου. Σε αυτό συμβάλλει και το ζεστό και φιλόξενο πέτρινο σκηνικό, που «ντύνεται» με ξύλινες βιβλιοθήκες, παλιά ραδιόφωνα, βινίλια και παναμάδες, ενώ εξέχουσα θέση κατέχει και ο χάρτης της Ελλάδας δίπλα από τη σκηνή, η οποία είναι μεν μικρή και δεν επιτρέπει πολλές ευελιξίες, αλλά είναι όμορφη κι έχει χαρακτήρα μπουατικό.

Μαζί με την Ειρήνη Τουμπάκη –την είχαμε ξεχωρίσει από τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Μπάμπη Τσέρτου– και την Αντιγόνη Κυριακοπούλου, ο Ανδρεάτος μας υποδέχτηκε φιλικά, χαλαρά και απροσποίητα, με εξαιρετικά τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας. Ακούσαμε από Ελένη Βιτάλη και Μίλτο Πασχαλίδη μέχρι Χαρούλα Αλεξίου και Αλκίνοο Ιωαννίδη. αλλά όχι μόνο. Με το χαρακτηριστικό δωρικό του ύφος μας σύστησε και κάποια από τα κομμάτια –λαϊκά και μπαλάντες– του καινούργιου του δίσκου «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει», ενώ έκανε και στάση στον Παντελή Θαλασσινό (έχουν συνεργαστεί επί σειρά ετών), τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Στράτο Διονυσίου. Και όλα αυτά με πάθος και

ψυχή!

Ποτό € 8, ποτήρι μπίρα-κρασί € 6, φιάλη ουίσκι € 90. Παρ.-Σάβ.

Περισσότερες πληροφορίες

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Ηρώων Πολυτεχνείου 76 (πεζόδρομος), Δάσος Χαϊδαρίου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.