Πολλές εκπλήξεις έχει το φετινό Plastiras Lake festival που ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου. Την Παρασκευή 10 Ιουλίου εμφανίζονται πολλά ονόματα όπως οι ΚΙΝΤΕΡΙΑ σε Μεσημεριανό Γλέντι , το Παιδί Τραύμα, η Μαρίνα Σπανού, ο Παύλος Παυλίδης και Λόγος Τιμής. Το Σάββατο 11 Ιουλίου οι ΚΥΡΑΤΖΗΔΕΣ σε Μεσημεριανό Γλέντι, και ακολουθούν οι 12ος Πίθηκος, Πυξ Λαξ, Γιάννης Χαρούλης, και Banda Entopica
Η Κυριακή, 12η Ιουλίου, κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα έκπληξη. Μετά τους ΜΠΡΑΤΙΜΙΑ και το Μεσημεριανό Γλέντι, ακολουθούν Χατζηφραγκέτα, Pagan και η βραδινή έκπληξη έχει ένα όνομα. Thievery Corporation και Dani Gambino.

Θα σου πω δυο λόγια για την τεράστια αυτή μπάντα που γράφει ιστορία εδώ και τρείς δεκαετίες και είναι πρωτοποριακό όνομα της downtempo. Τους έχω απολαύσει πολλές φορές επι σκηνής. Έχω μιλήσει με το ντουέτο των Rob Garza και Eric Hilton αρκετές φορές και στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Ξεκίνησαν απο την Ουάσινγκτον το 1995, και εξελίχτηκαν σε σημαντικούς εκπροσώπους της downtempo και trip-hop σκηνής, συνδυάζοντας ηλεκτρονική μουσική με dub, reggae, bossa nova, jazz, lounge, hip hop και παραδοσιακούς ήχους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πέρα από τη μουσική τους, οι Thievery Corporation ξεχωρίζουν και για τον έντονο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό που διατρέχει αρκετές δημιουργίες τους. Οι στίχοι τους συχνά αγγίζουν ζητήματα όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κριτική απέναντι στον καταναλωτισμό και την πολιτική εξουσία, αποδεικνύοντας πως η ηλεκτρονική μουσική μπορεί να διαθέτει ουσιαστικό περιεχόμενο.

