Βραδιά Jazz in Dialogue στις 19 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club

Βραδιά με τζαζ, λυρικό αυτοσχεδιασμό, και υφές που θυμίζουν μουσική δωματίου και ποιητική αφήγηση.

POLYZOGOPOULOS

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club τρείς ξεχωριστοί καλλιτέχνες σε μια live παρουσίαση υλικού από τα άλμπουμ τους Secrecy, Yearn και Before You Go για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί  τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια

POLYZOGOPOULOS
για μια μοναδική μουσική συνάντηση.

Ο Diederik Wissels έχει συνεργαστεί με μουσικούς θρύλους όπως ο Chet Baker, Joe Henderson και Toots Thielemans, και οι συνθέσεις του δημιουργούν χώρο όχι μόνο για τη φωνή, αλλά πλέον και για τον τραγουδιστό τόνο της τρομπέτας, επιτρέποντας στις μελωδίες να ξεδιπλώνονται με υπομονή και βάθος.

Η Ana Rocha έχει ζεστασιά και εκφραστική ακρίβεια. Η φρασεολογία της πλέκεται οργανικά με την τρομπέτα: άλλοτε συναντιούνται σε τρυφερή ομοφωνία, άλλοτε απαντούν η μία στην άλλη σε διακριτικό αντίστοιχο. Η αλληλεπίδραση φωνής και τρομπέτας θυμίζει ανθρώπινη συνομιλία—πότε τρυφερή και εσωστρεφή, πότε αιωρούμενη και φωτεινή.

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος έχει ήχο που είναι ταυτόχρονα διάφανος και φορτισμένος, ικανός για εύθραυστους ψιθύρους αλλά και για μεγάλες μελωδικές καμπύλες με όπλο του την τρομπέτα.

Andreas - Polyzogopoulos
Το τρίο αυτό δημιουργεί έναν ήχο που είναι οικείος μινιμαλιστικός αλλά και πλούσιος. Η σιωπή, η ανάσα και ο απόηχος λειτουργούν ως ισότιμα στοιχεία με τις νότες. Οι εμφανίσεις τους καλούν σε βαθιά ακρόαση, οδηγώντας το κοινό σε ένα εκλεπτυσμένο και ποιητικό σύμπαν όπου πιάνο, φωνή και τρομπέτα ενώνονται σε μια ενιαία, εκφραστική γλώσσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν στο Κύτταρο με τραγούδια από όλη τη διαδρομή τους

Τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν στο Κύτταρο στις 13 Νοεμβρίου με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, το νέο άλμπουμ "Οργή Λαού" και special guests.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2026

Μια σύγχρονη ανάγνωση της κρητικής μουσικής έρχεται στο Theatre of the No

Το Μανωλάκης Couleur Locale Trio δημιουργεί μια δυναμική παλέτα ρυθμών και ηχοχρωμάτων χωρίς όρια και σύνορα με έμπνευση από την κρητική μουσική παράδοση.

Μάρκο Μπλάου: Το νέο έργο του Απέργη εξερευνά διαφορετικές εκφραστικές δυνατότητες της τρομπέτας

Επ' αφορμής του τριήμερου αφιερώματος που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής για τον Γιώργο Απέργη, το "α" μίλησε με τον καταξιωμένο Ολλανδό τρομπετίστα Μάρκο Μπλάου.

Οι Villagers of Ioannina City, σε μεγάλο βαθμό, έχουν κατακτήσει τα όνειρά τους

Το "Venceremos" είναι το νέο άλμπουμ των Villagers of Ioannina City, που αυτή τη φορά πάει ελαφρώς προς πιο heavy rock μονοπάτια. Μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Ένας νέος συναυλιακός χώρος στο κέντρο της Αθήνας

Μετά από το Markopoulo Complex -για το οποίο μάθαμε περισσότερα εξαιτίας του Release Athens- μόλις εντοπίσαμε τον νέο, πολλά υποσχόμενο πολιτιστικό "σημείο".

Ο ΣΕΡΓΙΑΝ, κατά κόσμον Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, έρχεται στο Gazarte

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ελληνόφωνο άλμπουμ "ΣΕΛΦ ΕΚΤΙΜ" στη σκηνή του Gazarte Ground Stage

Candlelight concerts: Τι θα απολαύσουμε υπό το φως των κεριών τον Οκτώβριο

Τρεμάμενες φλόγες να τρεμοπαίζουν και αγαπημένες μελωδίες. Τα candlelight concerts αποκτούν όλο και περισσότερη δημοφιλία και αυτές είναι οι συναυλίες Οκτωβρίου.