Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Τα "Στρατάκια", συνεχιστές της μεγάλης μουσικής παράδοσης της Κρήτης, ανακοινώνουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία.

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης © John Sirogiannopoulos

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, με την ενέργεια της λύρας και τη δύναμη του λαούτου, ξεκινούν μία περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Συνεχιστές της μεγάλης μουσικής παράδοσης της Κρήτης και δημιουργοί του δικού τους μοναδικού ήχου, μας προσκαλούν σε μια γιορτή γεμάτη ένταση και συγκίνηση. Ένα "πάντρεμα" του χθες με το σήμερα, του βιώματος με το συναίσθημα. Η μουσική τους είναι ρίζα και άνεμος. Τη σέβονται, την επαναπροσδιορίζουν και της δίνουν νέα πνοή, γεμάτη ρυθμούς, εκφραστικότητα και λυρισμό. Κάθε εμφάνισή τους είναι γεμάτη πάθος και αυθεντικότητα, παρασύροντας το κοινό σε έναν κοινό παλμό.

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης

Τα δυο αδέρφια με καταγωγή από τη Ροδιά Μαλεβιζίου Κρήτης, ασχολούνται με τη μουσική από μικρή ηλικία, διαθέτοντας αγάπη για τα πανηγύρια του χωριού τους και τη κρητική μουσική. Ο Νίκος Στρατάκης μάλιστα, υπήρξε μαθητής του Ψαραντώνη αποκομίζοντας σπουδαίες γνώσεις για τη μουσική παράδοση. Η νέα τους καλλιτεχνική δουλειά κυκλοφόρησε το 2024 με τίτλο "Δια Πυρός και Σιδήρου".

Στις συναυλίες τους, θα τους συντροφεύσουν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Μανώλης Στρατάκης στο νταούλι, ο Αλέκος Χατζάκης στο κόντρα μπάσο, ο Γιώργης Σαλούστρος στα πνευστά, ο Γιάννης Κοζυράκης στη κιθάρα, ο Πάνος Γεωργακόπουλος στα τύμπανα, ο Χρήστος Ψαρομήλιγκος στο βιολί και ο Στέφανος Χαμαλίδης στη τρομπέτα.

Πρόγραμμα Περιοδείας

1 Ιουνίου- Ανοικτό Θέατρο Περάματος, Ρέθυμνο
6 Ιουνίου- Live Stage Polychoros "Scarabeo", Πτολεμαΐδα (Προπώληση μέσω more.com)
13 Ιουνίου- Δασάκι Αγίου Σουλά, Ρόδος
15 Ιουνίου- "T62 Live Stage", Γιάννενα
16 Ιουνίου- Ναυτική Εβδομάδα, Βόλος
17 Ιουνίου- "Outdoor", Αγκάλη Λιθίας, Καστοριά (Προπώληση μέσω more.com)
18 Ιουνίου- "Ippokampos Beach Bar", Αλυκές, Χαλκίδα
19 Ιουνίου- Αναψυκτήριο- Δάσος, Ελασσόνα (Προπώληση μέσω more.com)
22 Ιουνίου- "Lido Soccer", Ηράκλειο
26 Ιουνίου- Φεστιβάλ Λιπάσματα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα
6 Ιουλίου- Αρχαία Ολυμπία, Κουμάνι Ηλείας
7 Ιουλίου- Θέατρο Κάστρου, Καβάλα
8 Ιουλίου- Δημοτικό Πάρκο Λειψών
29 Ιουλίου- Φεστιβάλ Σύμης, Δωδεκάνησα
30 Ιουλίου- Παραλία Στομίου, Δήμος Αγιάς, Λάρισα
11 Αυγούστου- 'Αλσος Λίμνη Λειβαδές, Θράψανο Πεδιάδος, Ηράκλειο
1 Σεπτεμβρίου- Θέατρο 'Αλσος "Μελίνα Μερκούρη", Βέροια
3 Σεπτεμβρίου- Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών
4 Σεπτεμβρίου- Φεστιβάλ Παλιάς Πόλης, Ξάνθη
5 Σεπτεμβρίου- Επαύλη Τσιροπίνα, Σύρος
7 Σεπτεμβρίου- Ανοικτό Θέατρο Σύλλαμος, Ηράκλειο
10 Σεπτεμβρίου- Θεατράκι "Delina Mountain Resort", Ανώγεια
13 Σεπτεμβρίου- Παραλία Σαρακήνικο, "Χελώνα beach bar", Γαύδος
17 Σεπτεμβρίου- Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
19 Σεπτεμβρίου- Τόπος Τεχνών, Χώρα Υπάτη, Λαμία
20 Σεπτεμβρίου- "Navarone Estate", Λέρος

Δείτε όλες τις συναυλίες της βδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων": Έξι λόγοι για να περιμένεις τον Σεπτέμβριο

Ξεχωριστές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που κρατάνε το καλοκαίρι ζωντανό μέχρι την τελευταία στιγμή. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Θέατρο Βράχων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/08/2026

"Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια": Ευανθία Ρεμπούτσικα και αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου με ελεύθερη είσοδο

Το Φεστιβάλ της Λίμνης επιστρέφει και μετατρέπει τη Βόρεια Εύβοια σε έναν μεγάλο πολιτιστικό προορισμό, με μουσική, κινηματογράφο, χορό και εννέα δωρεάν εκδηλώσεις.

Ντίνος Σαδίκης, Jan Van, Φώτης Σιώτας μαζί σε ένα live εκπλήξεων

Ροκ. αυτοσχεδιασμοί. pop/dance κουλτούρα, new wave, punk, ιστορίες, εξομολογήσεις και στίχοι. Αυτό είναι το μενού της βραδιάς στο An club.

Ο Γιώργος Νταλάρας στη Σύρο σε μια συναυλία για το ρεμπέτικο

Για τον Γιώργο Νταλάρα, το ρεμπέτικο αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας, της μνήμης και της συλλογικής μας ταυτότητας.

Συμφωνικοί Beatles κάτω από τον αττικό ουρανό

Η δωρεάν συναυλία συνδυάζει συμφωνικό ήχο και χορωδιακές ερμηνείες, προσφέροντας μια νέα διάσταση στα τραγούδια της μπάντας που άφησε εποχή.

Η "Κοινωνική Σαπίλα" ντύνεται μουσικά στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Μια οργανική μετα-όπερα, ένα μουσικό σχόλιο πάνω στο κοινωνικό και πολιτικό υπόβαθρο της ταινίας.

Ο DA TI έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Αθήνα συμπεριλαμβάνεται στους σταθμούς της πρώτης ευρωπαϊκής περιοδείας του δημιουργού του viral hit, Take Me There.