Η Λένα Αλκαίου παρουσιάζει στο Άλσος τα "Λαϊκά του Πλέσσα"

Μετά την πολύχρονη συνεργασία της με τον μεγάλο συνθέτη, η Λένα Αλκαίου τραγουδά τα αξέχαστα λαϊκά του μεγάλου συνθέτη.

Λένα Αλκαίου - Μίμης Πλέσσας

"βγήκαμε βόλτα στην πλατεία 
είπαμε στο άγαλμα ένα γειά 
δεν είναι η αγάπη αμαρτία
για να φιλιόμαστε κρυφά...''

Δεν ήταν μόνο τζαζ, δεν ήταν μόνο ελαφρολαικό, ήταν και τα λαϊκά του Μίμη Πλέσσα που έγραψαν ιστορία. Όλοι τα τραγουδήσαμε, τα τραγουδάμε και θα τα τραγουδάμε. Η Λένα Αλκαίου, μετά την πολύχρονη συνεργασία της με τον μεγάλο συνθέτη, μας παρουσιάζει την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 20:30 στο Θέατρο Άλσος τα "Λαϊκά του Πλέσσα" συνοδευμένα από σολίστες μουσικούς. Μαζί της ο ταλαντούχος Θανάσης Βούτσας. Συμμετέχει ο Χρήστος Αδαμόπουλος.

Οι μουσικοί

Πιάνο-επιμέλεια ορχήστρας: Νίκος Κούρος 
Κιθάρα: Παντελής Ντιζάλας
Μπουζούκι: Δημήτρης Ρέππας
Μπάσο: Πέτρος Βαρθακούρης

Προπώληση: more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Άλσος

Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Τετραλογία" του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τέσσερα εμβληματικά μουσικοθεατρικά έργα σε μια συμφωνική εμπειρία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Οι Viagra Boys και η Ecca Vandal θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit στο Release Athens

Το εκρηκτικό post-punk γκρουπ από τη Σουηδία και η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα από την Αυστραλία θα ζεστάνουν το κοινό, προετοιμάζοντάς το για την εμφάνιση των headliners Limp Bizkit.

Στο Ολύμπια, με συναυλίες για κάθε μουσικό γούστο

Οι προτάσεις για τον μήνα εκτείνονται από αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη και μουσικές του Μάνου Χατζηδάκι ως βρετανική τζαζ και τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα.

Οι "συμφωνικές βραδιές" στο Ωδείο Αθηνών συνεχίζονται τον Ιανουάριο

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Maria Keller και τον Matthias Balzat "στον απόηχο της γιορτής".

Μια women only παράσταση έρχεται στο Christmas Theater για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στη σκηνή θα βρεθούν μοναδικές ερμηνεύτριες για να αποδώσουν τραγούδια και κείμενα που έχουν γραφτεί αποκλειστικά από γυναίκες.

Οι μεγάλες συναυλίες του 2026 στην Αθήνα

Από sold-out shows μέχρι τα φεστιβάλ με διεθνή line-up, τα λάιβ για τα οποία ανυπομονούμε ήδη να καλοκαιριάσει.

"Et Lux Perpetua": Συναυλία βαθιάς συγκίνησης στην Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς

Το εμλβηματικό Requiem του Luigi Cherubini παρουσιάζεται από το Φωνητικό Σύνολο Libro Coro.