Το Athens Tango Ensemble μάς ταξιδεύει στην Αργεντινή

Το κουιντέτο έρχεται στο Jazzét Music Hall για να ερμηνεύσει μουσικά αριστουργήματα από τη "Χρυσή εποχή" του Αργεντίνικου τάνγκο (1935-1955).

Ταξίδι με το Athens Tango Ensemble

Το Jazzét Music Hall την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (20:30) παρουσιάζει το κουιντέτο "Athens Tango Ensemble" (Δήμος Βουγιούκας στο μπαντονεόν με τις δικές του ενορχηστρώσεις, Αλέξης Βουτούρης (βιολί), Ηλίας Καλούδης (πιάνο), Δημήτρης Κουφόγιωργος (κιθάρα), Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο)) για να ερμηνεύσει μουσικά αριστουργήματα από τη "Χρυσή εποχή" του Αργεντίνικου τάνγκο (1935-1955), συνθέσεις του Astor Piazzolla (tango nuevo) καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών του είδους, της εποχής του μεσοπολέμου όπως Σουγιούλ, Γιαννίδη, Αττίκ.

Οι Athens Tango Ensemble δημιουργήθηκαν το 2016 με πρωτοβουλία του Δήμου Βουγιούκα και πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση τον Οκτώβρη του ίδιου έτους. Στη σύντομή διαδρομή του, το κουιντέτο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα (Μεγάρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, ΕΡΤ, Half Note Jazz Club κ.α.) καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού (Βέλγιο, Σουηδία κ.α.). Το 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τον ομώνυμο τίτλο "Athens Tango Ensemble” απο την General Μusic.

Είσοδος: 10€ | Eλάχιστη κατανάλωση: 6€

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Jazzèt Cafè, The Jazz Club

Στρ. Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Παγκράτι

Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στον Μπραμς και τον Λίγκετι και μια ξενάγηση στο Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/01/2026

Η Patti Smith θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο αθηναϊκό κοινό

Η μεγάλη κυρία της ροκ έρχεται για μια συναυλία στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στις 15 Μαΐου 2026.

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley

Ο Δώρος Δημοσθένους κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά τραγουδώντας Elvis Presley από σήμερα έως και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Δύο ξεχωριστά μουσικά ραντεβού στο Theatre of the NO

Ross Daly & Kelly Thoma και Σαβίνα Γιαννάτου με Σπύρο Μάνεση σε δύο μοναδικές συναυλίες με μεσογειακούς ήχους και αυτοσχεδιαστικό πνεύμα.

Η Μελίνα Κανά μας καλεί σε μια έντεχνη βραδιά τον Γενάρη στο Κύτταρο

Μαζί με τον Αλέξανδρο Δάικο θα τραγουδήσει επί σκηνής στις 15/1, αγαπημένα τραγούδια, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

"Seathrough": Η Σαβίνα Γιαννάτου σε έναν αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον Σπύρο Μάνεση

Μια συναυλία με τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες και ιδιώματα και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, όπως η Λένα Πλάτωνος.

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες προσεχώς στο Half Note Jazz Club

Τρεις κόσμοι συναντιούνται στην σκηνή του Half Note, που γίνεται τόπος ιστορίας και δημιουργίας, τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους.