Οι Coldplay στηρίζουν τους μικρότερους συναυλιακούς χώρους

Το γκρουπ θα δωρίσει το 10% των εσόδων του από την περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρετανία στο Music Venue Trust.

Coldplay Αφροδίτη Ζαγγανά - High Priority Promotions

Οι Coldplay ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν έμπρακτα τους μικρότερους συναυλιακούς χώρους δωρίζοντας στην πρωτοβουλία Music Venue Trust το 10% των εσόδων του από την περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρετανία. Μέσα στο 2023 έκλεισαν 125 συναυλιακά venues στο ΗΒ και έτσι, το 2024 συζητήθηκαν στο κοινοβούλιο από την επιτροπή πολιτισμού, ΜΜΕ και αθλητισμού αλλά και καλλιτέχνες, παραγωγούς και αντιπροσώπους πιθανοί τρόποι να αντιμετωπιστεί η επικείμενη κρίση, που απειλεί άμεσα την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και τους επαγγελματίες του χώρου.

Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ήταν η σύσταση του Music Venue Trust, ενός ταμείου στο οποίο οι καλλιτέχνες θα μπορούν να συνεισφέρουν £1 για κάθε εισιτήριο που πωλείται για τις συναυλίες που δίνονται σε μεγαλες αρένες, ώστε να στηριχτούν οι μικρότεροι συναυλιακοί χώροι που απειλούνται με εξαφάνιση. Σημειώνεται ότι οι Coldplay ακολούθησαν την πρωτοβουλία της βρετανικής μέ metal μπάντας Enter Shikari να δωρίσει £1 για κάθε εισιτήριο που πωλήθηκε για το show τους που θα πραγματοποιηθεί στην OVO Wembley Arena τον Φεβρουάριο του 2024.


Οι Coldplay θα παίξουν στο Hull’s Craven Park stadium στις 18 και 19 Αυγούστου 2025 και στο Wembley στις 22, 23, 26, 27, 30 και 31 Αυγούστου. Η γενική προπώληση για τις συναυλίες ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου. Την απόφαση της βρετανικής μπάντας χαιρέτισε ο CEO του Μusic Venue Trust, Mark Davyd: "Οι Coldplay αποτελούν το τέλειο παράδειγμα μιας βρετανικής μπάντας που ξεκίνησε από μικρότερους συναυλιακους χώρους για να φτάσει να γεμίζει ολόκληρα στάδια σήμερα. Είναι φανταστικό να τους βλέπουμε να γιορτάζουν αυτό τους το 'πέρασμα', δίνοντας πίσω σε εκείνα τα venues που τους υποστήριξαν κάποτε. Ταυτόχρονα, με τη στήριξή του αναγνωρίζουν όλους εκείνους τους καλλιτέχνες που δυσκολεύονται τώρα περισσότερο από ποτέ να χτίσουν τη δική τους καριέρα".
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Κατερίνα Λιόλιου γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του ψεύτη

Η "Παγκόσμια Μέρα Του Ψεύτη" είναι το πρώτο τραγούδι από το νέο album που ετοιμάζει η Κατερίνα Λιόλιου, μετά τα πλατινένια "Το Δικό Μου DNA" και "1994".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
08/09/2026

Ο Πέτρος Ιακωβίδης αναπνέει αέρα κορυφής

Το τραγούδι "Παγκόσμιο Φαινόμενο" κατέκτησε σε λίγες ημέρες την κορυφή του YouTube, σαρώνοντας παράλληλα τα views και τα Spotify streams.

Ο Oren Ambarchi live στην Αθήνα

Πρώτη solo συναυλία μετά την κυκλοφορία του νέου του album στην Drag City, με Opening Acts τους Tropical Geometry και Σάββα Μεταξά.

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου δίνει ραδιοφωνικό ραντεβού στον 92,3 Λάμψη

To ραδιοφωνικό ραντεβού με την Ντορέττα Παπαδημητρίου υπόσχεται ένα τρίωρο γεμάτο μουσική, αυθορμητισμό, πρόσωπα, ιστορίες και όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Οι Χατζηφραγκέτα δίνουν το σύνθημα για τον πιο μουσικό Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη

Ο Σεπτέμβρης αποκτά τον δικό του ρυθμό, καθώς οι Χατζηφραγκέτα ανεβαίνουν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της Τεχνόπολης, σε full band σύνθεση, για μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια.

Το Teletech υπόσχεται μια νύχτα αφιερωμένη στη σύγχρονη rave και hard techno κουλτούρα

Με έδρα το Manchester, το Teletech ξεκίνησε το 2017 ως μια ανεξάρτητη πλατφόρμα για parties και club nights.

Η Καλαμάτα δίδαξε πολιτισμό στις 10ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες

Οι 10ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας ανέδειξαν και με το παραπάνω τη στενή σχέση της πρωτεύουσας του νομού Μεσσηνίας με τον πολιτισμό.