Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη περπατά "Σε άλλα μονοπάτια"

Η σημαντική ερμηνεύτρια έρχεται για δύο συλλεκτικές συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, θα περιπλανηθεί στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού στο ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Με αφετηρία το "Μονοπάτι" του Γιώργου Μουζάκη, η Ζουγανέλη θα ερμηνεύσει αγαπημένα λαϊκά, ελαφρά, αρχοντορεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, καθώς και λαϊκά τραγούδια της Μεσογείου, σε ενορχήστρωση του Θωμά Κωνσταντίνου. Μαζί της, μία εξαμελής μπάντα εκλεκτών μουσικών που δημιουργήθηκε ειδικά γι' αυτή τη συναυλία. Η μουσική περιπλάνηση θα καταλήξει στο σημερινό λαϊκό τραγούδι, το οποίο επάξια εκπροσωπεί η Ζουγανέλη με τραγούδια της όπως ο "Ταρίφας" από τη δισκογραφική της συνεργασία με τον σπουδαίο δημιουργό Σταμάτη Κραουνάκη.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει μια αξιόλογη διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική μουσική με δεκάδες επιτυχίες και πολλές ραδιοφωνικές μεταδόσεις, πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συνεργασίες με σπουδαίους ερμηνευτές και συνθέτες, καθώς και συμμετοχές σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις. Επίσης, έχει αναμετρηθεί με πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Ζουγανέλη παρουσίασε το 2014 συναυλία-αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη γεμίζοντας ασφυκτικά το Ηρώδειο.

Μια ιδέα που "ήρθε σαν αστραπή", δυο βραδιές που γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα

"Η ιδέα μου ήρθε σαν αστραπή", λέει η αγαπημένη ερμηνεύτρια για το μουσικό ταξίδι που θα παρουσιάσει στις 26 και 27 Ιουλίου και υπόσχεται δύο βραδιές γεμάτες συναίσθημα και μνήμες. Δυο βραδιές που θα γεφυρώσουν γλυκά το χθες με το σήμερα.

Οι συντελεστές της συναυλίας

Η Καλλιτεχνική επιμέλεια έγινε από τη Λήδα Ρουμάνη και τηνΕλεωνόρα Ζουγανέλη. Στο μπουζούκι θα βρίσκεται ο Νίκος Μέρμηγκας, στο πιάνο ο Στέλιος Φραγκούς, στο ακορντεόν ο Ντίνος Χατζηιορδάνου, στο κοντραμπάσο ο Νίκος Γύρας, στο σαξόφωνο και τη κλασική κιθάρα ο Δημήτρης Τσάκας και τέλος, στις ενορχηστρώσεις, στο ούτι, στο λαούτο, το γιουκαλίλι και το τσουμπούς ο Θωμάς Κωνσταντίνου.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Μπρείτε να δείτε τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η εμβληματική Ορχήστρα Εγχόρδων της Λουκέρνης, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια βραδιά που η αριστοκρατική μουσική παράδοση συναντά τη συμφωνική ακρίβεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/01/2026

Οι Godsleep σε μια δυνατή ροκ βραδιά

Επιστρέφουν στη σκηνή της Αθήνας την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 και συναντούν τους Loud Silence.

Ο Michael Dotson ζωντανεύει τον αυθεντικό ήχο του Chicago Blues στο Jazzèt

Ο σπουδαίος κιθαρίστας από το Σικάγο επιστρέφει στην Αθήνα για μια βραδιά με ένταση και αυθεντική ατμόσφαιρα blues.

Οι Decius καταφτάνουν στην Αθήνα, τώρα που συμβαίνουν

Στην πρώτη σημαντική διεθνή συναυλία του 2026 (10/1), οι Βρετανοί θέλουν να δείξουν πώς και γιατί τάραξαν τα επίκαιρα alternative νερά. Μέχρι τότε, αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στις ρίζες του ήχου τους.

Candlelight concerts: Πού και πότε θα ζήσεις την εμπειρία τους τον Ιανουάριο

Μεγάλοι χώροι και χιλιάδες φλόγες να τρεμοπαίζουν δημιουργούν μια επιβλητική ατμόσφαιρα, χαρίζοντας μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία στο κοινό.

Διαφωτιστικές αναγνώσεις έργων κλασικισμού και ρομαντισμού με όργανα εποχής από Kαμεράτα- Πέτρου στο Μέγαρο

Στις δύο πολύ επιτυχημένες πρώτες φετινές συναυλίες της στο Μέγαρο, η Καμεράτα εμφανίσθηκε ανανεωμένη, με έντονη παρουσία Ισπανών μουσικών αλλά και μετακεκλημένων (Ελλήνων από την ΚΟΑ και αλλοδαπών) σολίστ πνευστών.

"ΚΡΑΚ": Παρουσίαση του άλμπουμ με τραγούδια ψυχής του Θανάση Βούτσα στην ΠΛΥΦΑ

Το νέο άλμπουμ του τραγουδοποιού γεννήθηκε από τις μικρές και τις μεγάλες συγκινήσεις της ζωής του και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό.