Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη περπατά "Σε άλλα μονοπάτια"

Η σημαντική ερμηνεύτρια έρχεται για δύο συλλεκτικές συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, θα περιπλανηθεί στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού στο ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Με αφετηρία το "Μονοπάτι" του Γιώργου Μουζάκη, η Ζουγανέλη θα ερμηνεύσει αγαπημένα λαϊκά, ελαφρά, αρχοντορεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, καθώς και λαϊκά τραγούδια της Μεσογείου, σε ενορχήστρωση του Θωμά Κωνσταντίνου. Μαζί της, μία εξαμελής μπάντα εκλεκτών μουσικών που δημιουργήθηκε ειδικά γι' αυτή τη συναυλία. Η μουσική περιπλάνηση θα καταλήξει στο σημερινό λαϊκό τραγούδι, το οποίο επάξια εκπροσωπεί η Ζουγανέλη με τραγούδια της όπως ο "Ταρίφας" από τη δισκογραφική της συνεργασία με τον σπουδαίο δημιουργό Σταμάτη Κραουνάκη.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει μια αξιόλογη διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική μουσική με δεκάδες επιτυχίες και πολλές ραδιοφωνικές μεταδόσεις, πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συνεργασίες με σπουδαίους ερμηνευτές και συνθέτες, καθώς και συμμετοχές σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις. Επίσης, έχει αναμετρηθεί με πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Ζουγανέλη παρουσίασε το 2014 συναυλία-αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη γεμίζοντας ασφυκτικά το Ηρώδειο.

Μια ιδέα που "ήρθε σαν αστραπή", δυο βραδιές που γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα

"Η ιδέα μου ήρθε σαν αστραπή", λέει η αγαπημένη ερμηνεύτρια για το μουσικό ταξίδι που θα παρουσιάσει στις 26 και 27 Ιουλίου και υπόσχεται δύο βραδιές γεμάτες συναίσθημα και μνήμες. Δυο βραδιές που θα γεφυρώσουν γλυκά το χθες με το σήμερα.

Οι συντελεστές της συναυλίας

Η Καλλιτεχνική επιμέλεια έγινε από τη Λήδα Ρουμάνη και τηνΕλεωνόρα Ζουγανέλη. Στο μπουζούκι θα βρίσκεται ο Νίκος Μέρμηγκας, στο πιάνο ο Στέλιος Φραγκούς, στο ακορντεόν ο Ντίνος Χατζηιορδάνου, στο κοντραμπάσο ο Νίκος Γύρας, στο σαξόφωνο και τη κλασική κιθάρα ο Δημήτρης Τσάκας και τέλος, στις ενορχηστρώσεις, στο ούτι, στο λαούτο, το γιουκαλίλι και το τσουμπούς ο Θωμάς Κωνσταντίνου.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Μπρείτε να δείτε τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά για "Χίλιες Γυναίκες" σε μουσική Μίνου Μάτσα

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες είναι το νέο τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Η Μαριάννα Παπαμακαρίου δηλώνει πάντα ετοιμοπόλεμη

Και πιστεύει ότι ένας δρόμος χωρίς εμπόδια, πιθανότατα, δεν οδηγεί πουθενά. Μιλά για την πορεία της στο 'α'.

"Μένουμε πάντα παιδιά" με το απόλυτο αποκριάτικο πάρτυ στο Θέατρο Παλλάς

Στις 18 Φεβρουαρίου θα στηθεί από τους Μπέσσυ Αργυράκη, Γιώργο Πολυχρονιάδη και Λάκης Τζορντανέλλι ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στα '60s, ’70s και ’80s.

Ο Στάθης Δρογώσης τραγουδά "Πριν σβήσουν τα φώτα"

Μια μυσταγωγική συναυλία κάτω από το χαμηλό φως στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου με τέσσερις εκλεκτούς καλεσμένους.

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.