"Όλες του κόσμου οι φωνές": Η παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι

Μια συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Γιάννη Μπελώνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Ρίτα Αντωνοπούλου Γιάννης Μπελώνης © Γιάννης Σπανός

Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στην παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου και του έμπειρου ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη. Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο "Όλες του κόσμου οι φωνές", θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούδι και ο Γιάννης Μπελώνης στο πιάνο "μεταφράζουν" σε ήχους τα νοήματα των λέξεων που άφησαν παρακαταθήκη κορυφαίοι συγγραφείς, επιχειρώντας να αγγίξουν τις συχνά "θαμμένες" μας ευαισθησίες. Εργαλείο τους, ο απέριττος συνδυασμός φωνής και πιάνου, που εγγυάται τη διαυγή μετάδοση των νοημάτων του εκάστοτε κειμένου, επιτρέποντας στο κοινό να αντιληφθεί απρόσκοπτα τη σκέψη των δημιουργών στην πρωταρχική της μορφή.

Ορισμένοι από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες των περασμένων δύο αιώνων (Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι κ.ά.) μεταφρασμένοι από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές (Ρίτσος, Ελύτης, Γκάτσος, Ρώτας κ.ά.) και μελοποιημένοι από τους κυριότερους εκπροσώπους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λεοντής κ.ά.) θα συντροφεύσουν το κοινό στη συναυλία της 21ης Μαρτίου, πρώτη μέρα της άνοιξης και συμβολικό ορόσημο της κατίσχυσης του φωτός έναντι του σκότους.

Info: Τιμές εισιτηρίων: € 15 - 10 | Πληροφορίες: nationalopera.gr

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".