Οι Mary’s flower Superhead γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους στο Death Disco

Μαζί, οι παλιοί τους γνώριμοι Glass Rebel.

Mary’s flower Superhead

Ο Ηλίας, ο Νίκος και ο Θάνος ορμώμενοι από το studio Polytropon στη Θεσσαλονίκη, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν να παίζουν μαζί περίπου 20 χρόνια πριν, αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί τα 20α τους γενέθλιά στο Death Disco την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Μαζί, οι παλιοί τους γνώριμοι Glass Rebel. Μετά από 4 LP’s, 2 singles, περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό και 5 χρόνια από την τελευταία εμφάνισή τους στην Αθήνα επιστρέφουν με ένα εκρηκτικό live γιορτάζοντας την 20ετή τους πορεία. Μάλιστα, με αφορμή την επέτειο τους αποφάσισαν να διασκευάσουν και το αγαπημένο τραγούδι του Bruce Springsteen, "I am on fire".

Το new wave project των Glass Rebel, μετά την κυκλοφορία του διπλού single "Echo Nymph/Hold your breath" (Amour Records 2023) μόλις επέστρεψε από την απομόνωση στο όρος Χελμός, ολοκληρώνοντας από εκεί μια νέα σειρά παραγωγής κομματιών, τα οποία και θα παρουσιάσει live.

Mary’s flower Superhead

Οι Mary’s flower Superhead δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Αποτελούνται από τον Ηλία Σμήλιο, τον Θάνο Καζαντζή και τον Νίκο Δημακίδη. Ξεκίνησαν να γράφουν και να εκφράζονται μέσω της μουσικής ως έφηβοι, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους μέσω των δυναμικών τους live εμφανίσεων από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ο ήχος που τους χαρακτήριζε στα πρώτα τους βήματα ήταν επηρεασμένος από την αμερικάνικη indie, punk σκηνή και αυτό αποτυπώθηκε στην πρώτη τους ομώνυμη κυκλοφορία (Mary’s flower Superhead, Polytropon records) το 2006. Τέσσερα χρόνια μετά συνεχίζουν με τη κυκλοφορία του SWAY (Archangel records,2010), φανερά επηρεασμένοι από το disco - post punk revival της εποχής. Ξεχωρίζουν με τα ιδιαίτερα προσεγμένα videos, την δυναμική παρουσία τους στο Europavox festival (Clermont Ferrand, France) το 2010 αλλά και τις εκτεταμένες περιοδείες τους σε Βαλκάνια και Ελλάδα. Ακολούθησε το Digesting the Animal (Polytropon Records,2012) διατηρώντας τον post punk ήχο, με φανερή όμως την παρουσία των synths και samples.

Η στενή φιλία των μελών της μπάντας αλλά και η ανάγκη τους να επανέλθουν και να εκφραστούν με ένα καινούριο δίσκο επαναφέρει τους Mary’s flower Superhead μετά από τέσσερα χρόνια με το Wealth (Inner Ear Records, 2018). Ένας δίσκος δυναμικός, ωμός και ειλικρινής βασισμένος σε παλαιότερα εφηβικά ακούσματα των M.f.S. φιλτραρισμένος όμως από την ωριμότητα του σήμερα.

Είσοδος: 10€

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Death Disco

Ωγύγου 15 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Clubs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.