4 ιδιαίτερες συναυλιακές προτάσεις για τις επόμενες μέρες

Ο Δημήτρης Βασιλάκςη συναντά το Espen Berg Trio στο «Half Note», τα St Paul's Sessions και ο κύκλος «Jazz στο Μουσείο» μπαίνουν δυναμικά στην νέα σεζόν τους, ενώ το 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής υπόσχεται στο κοινό ένα ταξίδι στο χρόνο.

espen berg trio

Τζαζ συνάντηση κορυφής στο "Half Note"

Espen Berg Trio

Η αυθόρμητη πρόζα του Δημήτρη Βασιλάκη συναντά την πολύπλευρη μουσική του Espen Berg Trio στη φιλόξενη σκηνή του "Half Note Jazz Club", στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας. Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, το νορβηγικό τρίο του βραβευμένου πιανίστα Espen Berg παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις από το νέο του άλμπουμ "Fjære", αλλά και υλικό από τη συνεργασία του με τον Έλληνα σαξοφωνίστα, συνθέτη και ερευνητή της τζαζ που ηχογραφήθηκε πρόσφατα ("Daedalus Project – Persephone") και θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος από την Candid Records.

Από το 1723 στο σήμερα

4 ιδιαίτερες συναυλιακές προτάσεις για τις επόμενες μέρες - εικόνα 2
Λυσίλ Μπουλανζέ, Πιερ Γκαλλόν

Το 6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής υπόσχεται στο κοινό του ένα ταξίδι στο χρόνο με αφετηρία το 1723. Ο προγραμματισμός σε επιμέλεια του Δήμου Γκουνταρούλη περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες με διεθνείς καλλιτέχνες και ενδιαφέρουσες προτάσεις στις αίθουσες του Παρνασσού και της Εναλλακτικής Σκηνής. Την αυλαία ανοίγουν η γκαμπίστρια Λισίλ Μπουλανζέ και ο τσεμπαλίστας Πιέρ Γκαλόν με τη συναυλία "Γ. Σ. Μπαχ, Κ. Φ. Άμπελ: Σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο" (13/11) και οι Δήμος Γκουνταρούλης (βιολοντσέλο πίκολο) και Μπρούνο Προκόπιο (τσέμπαλο) με το "Köthen – London, un piccolo viaggio" (15/11). Στις 18 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε με το "Orient Express, Παρίσι-Κωνσταντινούπολη", ενώ το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τη συναυλία "Τζουζέπε Ταρτίνι, Αντόνιο Βαντίνι" του μουσικού συνόλου La Stravaganza Greca (19/11).

Νέες μουσικές περιπέτειες στο Ωδείο

JULIA KENT

Η σειρά σύγχρονης μουσικής St Paul's Sessions επιστρέφει για έκτη χρονιά με προσκεκλημένους την Καναδή βιολοντσελίστα και συνθέτρια Julia Kent και τον κιθαρίστα, συνθέτη και πολυοργανίστα Τηλέμαχο Μούσα. Οι δύο διαφορετικών καταβολών καλλιτέχνες συμπράττουν σε μια συναυλία με live looping και συνδυασμό ακουστικών οργάνων με μέσα ψηφιακής τέχνης, στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών (11/11).

Τζαζ πειραματισμοί στο Μουσείο

Alex Dante

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή "Jazz στο Μουσείο" επανέρχεται γι’ ακόμη μία χρονιά με το Alex Dante Duet να εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο αυτοσχεδιασμών και προβολών με τίτλο "Visual Journeys: A series of jazz concerts with improvisation and visual projection", την Παρασκευή 10/11. Ο κιθαρίστας Alex Dante και ο ντράμερ Μανώλης Γιαννίκιος συναντιούνται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος με αφετηρία τη μουσική του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και διάθεση για πειραματισμό. Παράλληλα με τη συναυλία θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους "Vocalise" του Θύμιου Μπακατάκη.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Espen Berg Trio & Dimitrios Vassilakis

  • Jazz-Blues-Ethnic

Με αφορμή την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ «Fjære» και την επικείμενη κυκλοφορία της νέας συνεργασίας με τον Δημήτρη Βασιλάκη, το τρίο έρχεται από τη Νορβηγία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, για μια μοναδική εμφάνιση. Η μελωδική και ρυθμικά πολύπλοκη μουσική του Espen Berg χρησιμεύει ως βάση για τη δυναμική και ιδιοσυγκρασιακή αλληλεπίδραση του τρίο με την αυθόρμητη πρόζα στο σαξόφωνο του Δημήτρη Βασιλάκη.

Alex Dante Duet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή «Jazz στο Μουσείο» με μια συναυλία από το Alex Dante Duet, που θα εγκαινιάσει έναν κύκλο τζαζ αυτοσχεδιασμών και προβολών με τίτλο «Visual Journeys: A series of jazz concerts with improvisation and visual projection». Ο κιθαρίστας Alex Dante και ο ντράμερ Μανώλης Γιαννίκιος συναντιούνται μουσικά στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, με αφορμή τον πειραματισμό πάνω στη μουσική του Sergei Rachmaninoff. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, το drumming και τα κιθαριστικά εφέ αναμειγνύουν το κλασικό με το μοντέρνο μουσικό ύφος, μεταμορφώνοντας τη μουσική του μεγάλου συνθέτη. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους του Θύμιου Μπακατάκη “Vocalise”, με τη μουσική να συναντά την εικόνα άλλοτε ως διάδραση και άλλοτε ως αναπόσπαστο κομμάτι της. Ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) είναι απόφοιτος του London College of Music και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ενώ στις πρόσφατες συνεργασίες του περιλαμβάνονται το Εθνικό Θέατρο και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο ντράμερ Μανώλης Γιαννίκιος είναι μόνιμο μέλος των Whereiswilder, session μουσικός και drum instructor, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και έχει εμφανιστεί σε πολλά μουσικά φεστιβάλ.

6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 - Ημέρα 2η

  • Κλασική μουσική

Θα φιλοξενηθεί η συναυλία «Köthen - London, un piccolo viaggio: Μεταγραφές και αυθεντικό ρεπερτόριο για βιολοντσέλο πίκολο» με τους Δήμο Γκουνταρούλη (βιολοντσέλο πίκολο) και Μπρούνο Προκόπιο (τσέμπαλο). Το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, o επιτυχημένος θεσμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρασύρει το κοινό σε ένα υπερηχητικό ταξίδι στον χρόνο, από το 1723 στο σήμερα. Το πρόγραμμα της φετινής έκτης διοργάνωσης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του πολύπλευρου και ιδιαίτερα δραστήριου καλλιτέχνη Δήμου Γκουνταρούλη, περιλαμβάνει τέσσερις μοναδικές συναυλίες με κεντρικό θεματικό άξονα το έτος 1723.

6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 - Ημέρα 3η

  • Κλασική μουσική

Παρουσιάζεται η παράσταση «Orient Express, Παρίσι - Κωνσταντινούπολη: Καντεμίρ, Λυλλύ, Ραμώ, Φορκεραί» με τη συμμετοχή εννέα δεξιοτεχνών μουσικών. Το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, o επιτυχημένος θεσμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρασύρει το κοινό σε ένα υπερηχητικό ταξίδι στον χρόνο, από το 1723 στο σήμερα. Το πρόγραμμα της φετινής έκτης διοργάνωσης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του πολύπλευρου και ιδιαίτερα δραστήριου καλλιτέχνη Δήμου Γκουνταρούλη, περιλαμβάνει τέσσερις μοναδικές συναυλίες με κεντρικό θεματικό άξονα το έτος 1723.

6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 - Ημέρα 4η

  • Κλασική μουσική

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ με τη συναυλία «Τζουζέππε Ταρτίνι, Αντόνιο Βαντίνι: Mουσική για βιολί, βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο (19/11) του μουσικού συνόλου La Stravaganza Greca». Το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, o επιτυχημένος θεσμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρασύρει το κοινό σε ένα υπερηχητικό ταξίδι στον χρόνο, από το 1723 στο σήμερα. Το πρόγραμμα της φετινής έκτης διοργάνωσης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του πολύπλευρου και ιδιαίτερα δραστήριου καλλιτέχνη Δήμου Γκουνταρούλη, περιλαμβάνει τέσσερις μοναδικές συναυλίες με κεντρικό θεματικό άξονα το έτος 1723.

6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723 - Ημέρα 1η

  • Κλασική μουσική

Η αυλαία του 6ου Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής ανοίγει στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός με τη συναυλία Γ. Σ. Μπαχ, Κ. Φ. Άμπελ: Σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο (13/11), στην οποία συμμετέχουν η Λισίλ Μπουλανζέ, μία από τις σημαντικότερες και πιο αναγνωρισμένες γκαμπίστριες της εποχής μας, και ο τσεμπαλίστας Πιέρ Γκαλόν. Το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, o επιτυχημένος θεσμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρασύρει το κοινό σε ένα υπερηχητικό ταξίδι στον χρόνο, από το 1723 στο σήμερα. Το πρόγραμμα της φετινής έκτης διοργάνωσης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του πολύπλευρου και ιδιαίτερα δραστήριου καλλιτέχνη Δήμου Γκουνταρούλη, περιλαμβάνει τέσσερις μοναδικές συναυλίες με κεντρικό θεματικό άξονα το έτος 1723.

St Paul's Sessions 6

  • Πειραματική

Η Καναδή βιολοντσελίστα και συνθέτρια Julia Kent και ο συνθέτης, κιθαρίστας και πολυοργανίστας Τηλέμαχος Μούσας ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανοίγοντας την αυλαία των φετινών St Paul's Sessions 6. Ο Τηλέμαχος θα πλέξει ένα μουσικό υφαντό πάνω στα ηχοτοπία του επεξεργασμένου βιολοντσέλου της Julia, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική και midi κιθάρα, μουσικό πριόνι και Τheremin παράγοντας ένα ηχητικό αποτέλεσμα που ξεπερνά τα όρια και προσκαλεί το κοινό σε ανεξερεύνητα μουσικά μονοπάτια.

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Παρνασσός

Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, κέντρο
  • Συναυλίες

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.

Το μουσικοθεατρικό έργο "Η φωνή των Βακχών" του Γιάννη Αγγελάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στην παράσταση μουσικού θεάτρου συμμετέχει ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και μουσικοί από το ειδικευμένο στη σύγχρονη μουσική σύνολο Ergon Εnsemble.

Easter Eggs: Η πασχαλινή παράδοση της διεθνούς δισκογραφίας

Το μουσικό γεγονός της φετινής άνοιξης –η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου φρέσκου άλμπουμ της υπέρτατης pop star Taylor Swift– επαναφέρει στο προσκήνιο έναν ιδιαίτερο "θεσμό", που έχει ήδη σημαντική ιστορία, μα παραμένει αγαπητός και στο νεότερο κοινό.

Ο Pan Pan στον Λυκαβηττό για "να κάνουμε φιγούρες στον αέρα"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.