4 μουσικά ραντεβού για τις επόμενες μέρες

Η underground hip hop σκηνή της Νέας Υόρκης γιορτάζει αυτό το σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ο Ηλίας Ανδριόπουλος υπόσχεται ένα «Ταξίδι στον ήχο και το χρόνο» και ο Βασίλης Λέκκας μας δίνει ραντεβού στην «Οδό Τραγουδιών».

Front 242

Οι Front 242 στην Αθήνα!

Oι Βέλγοι πρωτοπόροι της EBM/industrial σκηνής επιστρέφουν στο "Arch" με μια εφ' όλης της ύλης αναδρομή στη δισκογραφία τους, απ’ τις αρχές των 80s μέχρι σήμερα. Η ιστορία των Front 242 ξεκινά το 1981 όταν ο Daniel B. κυκλοφορεί το πρώτο single "Body to Body", ενώ μέχρι το 1985 παίζουν ήδη στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Έχοντας επανακυκλοφορήσει όλο τον κατάλογό τους σε νεότερες, εμπλουτισμένες εκδόσεις συνεχίζουν να παίζουν σε όλο τον κόσμο, με την ίδια επιτυχία.

Νέα Υόρκη – Αθήνα: 1-0

Meyhem Lauren
Meyhem Lauren

Η underground hip hop σκηνή της Νέας Υόρκης γιορτάζει αυτό το σαββατοκύριακο στην Αθήνα, με μερικούς από τους πιο άξιους εκπροσώπους της να μας επισκέπτονται για πρώτη φορά. Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ο Meyhem Lauren φέρνει το ραπ του δρόμου στη σκηνή του "Arch Club – Live Stage", έχοντας στις αποσκευές του το πρόσφατο "Champagne for Breakfast", ένα δίσκο που προκάλεσε τεράστια αίσθηση μιας χάρη και στη συμμετοχή τιτάνων όπως οι DJ Muggs και Madlib. Το ντεμπούτο τους στη χώρα μας ετοιμάζονται να κάνουν την επόμενη μέρα οι Rome Streetz, η πρώτη κυρία της Griselda Records Armani Caesar και η ταχέως ανερχόμενη Chyna Streetz σε ένα triple bill αξιώσεων (7/10). 

50 χρόνια Ηλίας Ανδριόπουλος

Ηλίας Ανδριόπουλος

Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του έντεχνου χώρου υπόσχεται ένα "Ταξίδι στον ήχο και το χρόνο", που θα μας φέρει στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων δημιουργικής πορείας, κατά την οποία ο Ανδριόπουλος ανέδειξε το λόγο μεγάλων ποιητών και κορυφαίων στιχουργών, θα παρουσιαστούν δύο ιστορικοί κύκλοι τραγουδιών, τα έργα "Γράµµατα στον Μακρυγιάννη" και "Λαϊκά Προάστια" με τις φωνές του Μανώλη Μητσιά, της Νατάσσας Μποφίλιου και της Παυλίνας Βουλγαράκη. Συμμετέχει η χορωδία Μελωδοί, που διευθύνει ο Γιώργος Ζιάκας. Ακόμη, η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα διαβάσει ποίηση του Σεφέρη και του Γκάτσου.

Ραντεβού στην "Οδό Τραγουδιών"

Βασίλης Λέκκας

Ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Ολύμπια μια σειρά μεγάλων τραγουδιών, κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο ερμηνευτής με τη μακρά θητεία δίπλα σε μεγάλους δημιουργούς συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και μας ξεναγεί στη νεότερη ιστορία της χώρας μέσα από τους στίχους των σημαντικότερων ποιητών μας, σε μια βραδιά με γενικό τίτλο "Οδός Τραγουδιών". Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Άγγελος Ηλίας, ο οποίος διευθύνει και την ορχήστρα (7/10).

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

FRONT 242

  • Electronica-Industrial

Πρωτοπόροι του industrial-EBM ήχου πίσω στα '80s, οι Βέλγοι βετεράνοι επιστρέφουν με επικεφαλής τη χαρακτηριστική φιγούρα του Daniel B. Η ιστορία του Front 242 ξεκινά το 1981 όταν ο Daniel B. εκθέτει τις ιδέες του σε ένα πρώτο single: Body to Body. Patrick Codenys (πλήκτρα) και Jean-Luc De Meyer (φωνητικά) συμμετέχουν στο συγκρότημα για το πρώτο άλμπουμ «Geography» το 1982, ακολουθούμενο από τον Richard 23 (τραγουδιστής/ερμηνευτής) το 1983. Αποκτώντας εμπειρία σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και συναυλίες στις ΗΠΑ από το 1985, το συγκρότημα καθιερώνεται ως ένα πολύ ισχυρό ζωντανό γκρουπ και το EBM εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Rome Streetz, Armani Caesar & Chyna Streetz

  • Hip Hop

Tρία από τα πιο καυτά ονόματα του underground hip-hop ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Ελλάδα. Ο Rome Streetz είναι αυτή τη στιγμή το πιο καυτό underground όνομα, γνωστός για τον τρόπο που μεταφέρει στα κομμάτια του απεικονίσεις της ζωής από το δρόμο της Νέας Υόρκης. Η Armani, η πρώτη κυρία της Griselda Records, μετά από την εμφάνιση της σε Rolling Loud και Coachella είναι έτοιμη για μια σπάνια εμφάνιση την οποία περιμένουν αρκετοί φανς μιας και θα είναι η πρώτη της ευρωπαϊκή περιοδεία. Μαζί τους η μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη σε μια οικογένεια μουσικών Streetz, που ξεχωρίζει λόγω των δυνατών ερμηνειών της.

Meyhem Lauren

  • Hip Hop

Το άφταστο flow, οι σκληροί στίχοι και η ικανότητά του να πατάει τα πιο βρόμικα beats τον ανέδειξαν σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του underground hip hop της Νέας Υόρκης. Έρχεται τώρα με υλικό από το πρόσφατο «Champagne for Breakfast». Πέραν της τεράστιας ζήτησης που απολαμβάνει ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς του Hip Hop, o Meyhem Lauren έχει συνεργαστεί σε πληθώρα κομματιών με τον Roc Marciano, τον επί χρόνια συνεργάτη και φίλο του Action Bronson, τον B-Real, τον Westside Gunn, τον Conway και πολλούς άλλους θρύλους του μικροφώνου. Παρέα με τον Action Bronson και τον Alchemist παρουσίαζαν την πολύ επιτυχημένη εκπομπή Fuck That’s Delicious στο VICE. Είναι ιδρυτής ενός από τα πιο ενεργά graffiti crews της Νέας Υόρκης, του Smart Crew, το οποίο πλέον βάφει τοίχους και τρένα σε παγκόσμια κλίμακα και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς οργανισμούς όπως το Mass Appeal του Nas, τα BET Hip Hop Awards και την DKNY. Η τελευταία του κυκλοφορία πριν λίγους μήνες ήταν το αριστοτεχνικό "Champagne For Breakfast", ένας δίσκος που προκάλεσε τεράστια αίσθηση καθώς ήταν ολόκληρος σε συμπαραγωγή των τιτάνων Dj Muggs και Madlib.

Βασίλης Λέκκας

  • Ελληνική

Mε άξονα τους κορυφαίους συνθέτες της ελληνικής μουσικής, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, παρουσιάζει μια σειρά μεγάλων τραγουδιών μαζί με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων. Διευθύνει ο Άγγελος Ηλίας. Mια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στη νεότερη ιστορία του τόπου μας. Εμβληματικά τραγούδια, σε στίχους των σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, βρίσκουν τον ιδανικό εκφραστή τους στο πρόσωπο του Βασίλη Λέκκα, που μέσα από μια μακρά θητεία δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, αλλά και με τον δυναμικό λυρισμό που χαρακτηρίζει την ερμηνεία του, μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που καθηλώνουν.

Ηλίας Ανδριόπουλος

  • Ελληνική

Η Θεοδώρα Μπάκα και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, δύο εκλεκτοί λυρικοί καλλιτέχνες που έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των έργων που ερμηνεύουν, μας ταξιδεύουν σε γνωστές και νέες μελωδίες του Ηλία Ανδριόπουλου, έχοντας ως συνοδοιπόρο στο πιάνο τον Θοδωρή Οικονόμου. Η μουσική του προβεβλημένου συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου υπηρετεί, εδώ και δεκαετίες, τη μεγάλη ελληνική ποίηση, αναδεικνύοντας μοναδικά τον άλλοτε πύρινο και άλλοτε ευαίσθητο λόγο των ποιητών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία έργα της συναυλίας παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό τη μορφή σουίτας για φωνή και πιάνο.

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Χρήσιμα guidelines για τις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα

Μπείτε στην σφαίρα του κορυφαίου συγκροτήματος και δείτε τον πλανήτη όπως θα θέλατε να είναι.

20/05/2024

Η δημοφιλέστατη "Τόσκα" του Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το μοναδικό οπερατικό θρίλερ του Τζάκομο Πουτσίνι.

Η Μαρίνα Σπανού στην Τεχνόπολη

Μετά το sold-out του live του Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου ανακοινώνεται νέα μεγάλη συναυλία της Μαρίνας στην Αθήνα.

Τριπλό ραντεβού στο "Jazzét"

KLM Piano Trio, Haig Yazdjian Acoustic Trio και Μάτα Κυριακού σε ένα αυτοσχεδιαστικό μουσικό τριήμερο.

Alkyone, από τι "υλικά" είναι φτιαγμένο το μουσικό σύμπαν σου;

Η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" με αφορμή τη συμμετοχή της στον προγραμματισμό του 6ου Athens Music Week ("Arch", 23/5).

5+1 λόγοι για να μη χάσεις τους Megadeth και τους Blind Guardian στο Release Athens 2024

Αυτό το καλοκαίρι, οι 2 metal θρύλοι μαζί με τους εξίσου σημαντικούς Grand Magus, θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Εντυπώσεις από μια συναυλία με ποιήματα του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Μια αληθώς ξεχωριστή βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πολλά μπράβο και χειροκροτήματα, παρά τα ερωτήματα που εξακολουθούν να πλανώνται για το πόσο συμπλέει, τελικά, η ποίηση του μεγάλου Ινδού στοχαστή με τη φόρμα του ευρωπαϊκού λυρικού τραγουδιού.