Η Μάγδα Μαυρογιάννη παρουσιάζει την "Μαρία Κάλλας με την δασκάλα της Ελβίρα Ντε Ιντάλγκο…"

Το πρώτο από τα τέσσερα αναλόγια της Μάγδας Μαυρογιάννης εμπνευσμένα από τη ζωή της μεγάλης ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας, στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.

Μαρία Κάλλας στο ντιβάνι

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου παρουσιάζεται το πρώτο αναλόγιο από τη Θεματική "Μαρία Κάλλας… στο ντιβάνι", με τίτλο "Η Μαρία Κάλλας με την δασκάλα της Ελβίρα Ντε Ιντάλγκο…"στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη. Πρόκειται για ένα κύκλο τεσσάρων μουσικών αναλογίων από τη θεματική της Μάγδας Μαυρογιάννη, που το κάθε ένα ξεδιπλώνει και μια διαφορετική πτυχή της ζωής της Μεγάλης Ντίβας.

Μαρία Κάλλας στο ντιβάνι

Η Μάγδα Μαυρογιάννη εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι κατοικεί από το 1989 στο σπίτι της Τζάκυ Καλογεροπούλου, αδελφής της Μαρίας Κάλλας.  Έζησε την αύρα της μεγάλης Ντίβας μέσα από τις διηγήσεις της αδελφής της για την οικογένεια, για την καριέρα της Μαρίας, για την μητέρα τους, τον πατέρα τους, τη ζωή τους στην Αμερική, στην Ελλάδα, καθώς και τα ιδιαίτερα αισθήματα που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους. Όλα αυτά στάθηκαν αφορμή για να γραφούν τα τέσσερα αναλόγια και να παρουσιαστούν σε διαφορετικές ημερομηνίες κάτω από το γενικό τίτλο "Μαρία Κάλλας... στο ντιβάνι". Μια σχέση λατρείας και θαυμασμού αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα της μεγάλης Ντίβας. Η Ελβίρα Ντε Ιντάλγκο έλεγε πάντα με πάθος "Τέτοια φωνή δεν θα ξανά ακούσετε".

Μαρία Κάλλας στο ντιβάνι

Συντελεστές: Μάγδα Μαυρογιάννη (ιδέα, κείμενο, αφήγηση), Δημήτρης Γιάκας (πιάνο), Βιβή Συκιώτη - Άννυ Φασσέα (Υψίφωνοι), Νεφέλη Κωτσέλη (Μεσόφωνος), Αντώνης Κορδοπάτης (Βαρύτονος).

Ακολουθούν τα υπόλοιπα αναλόγια της θεματικής:

  • 1/11 Η Μαρία Κάλλας με την αδελφή της Τζάκυ Καλογεροπουλου
  • 16/11 Η Μαρία Κάλλας με την Ειρήνη Παπά 
  • 23/11 Η Μαρία Κάλλας με τον θρυλικό έρωτα της Αριστοτέλη Ωνάση

Οι Μουσικές επιλογές είναι του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα. Τα Αναλόγια πλαισιώνουν γνωστοί τραγουδιστές της όπερας: Βασιλική Καραγιάννη, Χάρης Ανδριανός, Έλενα Καλλένος, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Μαρία Μητσοπούλου, Αιμιλία Δρακοπούλου, όπως και η νέα γενιά τραγουδιστών:  Βιβή Συκιώτη, Άννυ Φασσέα, Νεφέλη Κωτσελη και Αντώνης Κορδοπάτης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Church of the Sea και Moon Moth στον Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου

Τα δύο συγκροτήματα ετοιμάζονται να χαρίσουν στο κοινό μία τελετουργική συναυλία οι μεν συνδυάζοντας φαζαρισμένους ήχους, παραμορφωμένα beats και υπνωτικά φωνητικά και οι δε με τον theatrical dark pop ήχο τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/11/2023

Γιορτινά βαλς με το Johann Strauss Ensemble και τον μαέστρο Russell McGregor στην Αθήνα

Πρωταγωνίστρια των φετινών συναυλιών θα είναι η ξεχωριστή σοπράνο κολορατούρα Χριστίνα Πουλίτση.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης σε ένα live δίχως σύνορα

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται τον Δεκέμβριο στο "Κύτταρο".

Italia 90, πώς νικάει κανείς την έλλειψη φιλοδοξίας;

Με αφορμή τo πρώτο του live στην Ελλάδα, το συγκρότημα από τη Βρετανία μιλά με χιούμορ και ρεαλισμό για τη φιλοσοφία και τη μουσική του αλλά και όσα πρέπει να περιμένουμε τον Δεκέμβριο.

O Bryan Adams και το ατέρμονο Καλοκαίρι του '69

Παραμένοντας μια rock σταθερά για το ελληνικό ραδιόφωνο, ο Καναδός τραγουδοποιός ξανάρχεται στα μέρη μας για συναυλίες (Τρίτη 5/12 στην Αθήνα, Πέμπτη 7/12 στη Θεσσαλονίκη), 4 χρόνια μετά την ξεσηκωτική του βραδιά στο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.

Ο "θεατρικός" Θάνος Μικρούτσικος στο Μέγαρο

"Τους προβολείς στήσε": Μια βραδιά με μουσικές και τραγούδια του μεγάλου δημιουργού από το θέατρο.

Ποιος είναι αλήθεια έτοιμος για τις cumgirl8;

Η punk κολεκτίβα από το Μανχάταν καταλαμβάνει την "Death Disco".