Μια βραδιά στη μνήμη του Κώστα Καζάκου

Ο Χρήστος Θηβαίος, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Βιολέτα Ίκαρη και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης τραγουδούν σε μια συναυλία αφιερωμένη στον κορυφαίο σκηνοθέτη, στο "Τζένη Καρέζη".

«Πώς να σωπάσω...»

Το θέατρο "Τζένη Καρέζη" τιμά τη μνήμη του Κώστα Καζάκου ένα χρόνο μετά το θάνατό
του Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 9:15 μ.μ., μέσα από την προβολή της τελευταίας του παράστασης: "Πώς να σωπάσω...".

Μια παράσταση η οποία μέσα από διαχρονικά τραγούδια της παράδοσης και τραγούδια
μεγάλων μας συνθετών, αφηγείται τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. Η επιβλητική φωνή του μεγάλου μας ηθοποιού θα ακουστεί ξανά στο θέατρο. "Μια μικρή ιστορία για εκείνα τα ζωηρά παιδιά που δεν αγνόησαν την ιστορία μας, την άκουσαν και πρόσθεσαν τα δικά τους χρώματα σε αυτή. Γιατί το παρελθόν δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την αφετηρία του μέλλοντος."

Στη παράσταση, σε σκηνοθεσία της Τζένης Κόλλιας και μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, ακούγονται συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση. Ερμηνεύουν οι Χρήστος Θηβαίος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θανάσης Βήχος (πιάνο), Γιάννης Κατσίκας (τύμπανα), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Ντίνος Χατζηϊορδάνου (ακορντεόν), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί).

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μάρκο Μπλάου: Το νέο έργο του Απέργη εξερευνά διαφορετικές εκφραστικές δυνατότητες της τρομπέτας

Επ' αφορμής του τριήμερου αφιερώματος που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής για τον Γιώργο Απέργη, το "α" μίλησε με τον καταξιωμένο Ολλανδό τρομπετίστα Μάρκο Μπλάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/10/2026

Οι Villagers of Ioannina City, σε μεγάλο βαθμό, έχουν κατακτήσει τα όνειρά τους

Το "Venceremos" είναι το νέο άλμπουμ των Villagers of Ioannina City, που αυτή τη φορά πάει ελαφρώς προς πιο heavy rock μονοπάτια. Μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Ένας νέος συναυλιακός χώρος στο κέντρο της Αθήνας

Μετά από το Markopoulo Complex -για το οποίο μάθαμε περισσότερα εξαιτίας του Release Athens- μόλις εντοπίσαμε τον νέο, πολλά υποσχόμενο πολιτιστικό "σημείο".

Ο ΣΕΡΓΙΑΝ, κατά κόσμον Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, έρχεται στο Gazarte

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει το πρώτο του ελληνόφωνο άλμπουμ "ΣΕΛΦ ΕΚΤΙΜ" στη σκηνή του Gazarte Ground Stage

Candlelight concerts: Τι θα απολαύσουμε υπό το φως των κεριών τον Οκτώβριο

Τρεμάμενες φλόγες να τρεμοπαίζουν και αγαπημένες μελωδίες. Τα candlelight concerts αποκτούν όλο και περισσότερη δημοφιλία και αυτές είναι οι συναυλίες Οκτωβρίου.

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου και πάλι στον Σταυρό του Νότου

Με νέα τραγούδια, ανανεωμένη μπάντα και πολλή ενέργεια, η Βασιλική Μιχαλοπούλου επιστρέφει στις 23 Οκτωβρίου για μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα.

Οι Tokio Hotel έρχονται στην Ελλάδα

Το αγαπημένο συγκρότημα επιστρέφει στην Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση στο Release Athens 2027