Μια ξεχωριστή συναυλία για την Μπλε Υπερπανσέληνο στις Γιορτές Ρόκκας 2023

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας φιλοξενεί μια επετειακή μουσική συναυλία, η οποία θα αναμεταδοθεί και σε live streaming.

Γιορτές Ρόκκας 2023

Στην κορύφωση των φετινών επετειακών Γιορτών Ρόκκας, κάτω από τη θεαματική Μπλε Υπερπανσέληνο, όλοι μπορούν να γίνουν θεατές στο μεγαλύτερο μουσικό δρώμενο του Αυγούστου, είτε δια ζώσης με ελεύθερη είσοδο είτε μέσω live-streaming. Μόλις το φεγγάρι κάνει την εμφάνισή του ανάμεσα από τους λόφους των βουνών, 120 μουσικοί και χορωδοί θα παρουσιάσουν τα "Κάρμινα Μπουράνα", το μνημειώδες έργο του γερμανού μουσικοσυνθέτη Καρλ Ορφ, υπό τη διεύθυνση του εμβληματικού αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσω live streaming την κορύφωση των Γιορτών Ρόκκας, σε μια μουσική βραδιά σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων "Δυο Φεγγάρια τον Αύγουστο" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη μοναδική αυτή βραδιά θα συμπράξουν οι σολίστ, Μάγια Μουργικνέλι (σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Άγγελος Χονδρογιάννης (βαρύτονος), το Φωνητικό Σύνολο Φωνωδία, το Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα του Φωνητικού Συνόλου Φωνωδία, η Χορωδιακή Ομάδα Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου (διδασκαλία Ιωάννης Ιδομενέως), το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου (διδασκαλία Γιάννης Πρωτόπαπας), η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (διδασκαλία Νίκος Μαλιάρας), η Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (διδασκαλία Λένα Χατζηγεωργίου) και το Μουσικό Σύνολο Κρουστών και Πιάνων της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών. Το τευλευταίο απαρτίζεται από τους Δημήτρης Βεζύρογλου και Βικτωρία Φιοράλμπα Κιαζίμη στο πιάνο, Αναστασία Βλάχου, Αθηνά Κανταρά, Παναγιώτης Κολιαβασίλης, Άρτεμις – Ζωή Νταλιάπε και Παναγιώτα Ντίνου στα κρουστά και τον Γιώργο Ζερδαλή στα τύμπανα.

Πέρα από τους προαναφερθέντες, τη συναυλία συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Περιφέρεια Κρήτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας "Αρχαία Ρόκκα" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς "Η Αντωνούσα".

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.