3 συναυλιακά ραντεβού για να αποχαιρετήσεις τον Ιούλιο στην Αθήνα

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου μας δίνεται η ευκαρία να απολαύσουμε τρείς ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις για όλα τα γούστα.

Νίκος Πορτοκάλογλου - Ρένα Μόρφη

Ένα τρελό σαξόφωνο στην ταράτσα του "Gazarte"

Ο ανατρεπτικός "rockstar" του σαξόφωνου Markus Ecklmayr, γνωστός ως Max The Sax, επιστρέφει στo roof stage του "Gazarte", το Σάββατο 29 Ιουλίου, για να ένα συναρπαστικό live party με πολύ χορό και θέα τα βιομηχανικά κτήρια της πολύβουης γειτονιάς του Γκαζιού και την Ακρόπολη. Τον περιζήτητο σαξοφωνίστα γνωρίσαμε ως ιδρυτικό μέλος της μπάντας του Parov Stellar αλλά και από την μπάντα του Max the Sax Band, που ενσωματώνει στοιχεία τζαζ, funk και ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ είναι γνωστός για το ταλέντο του στον αυτοσχεδιασμό του και την ενέργειά του στη σκηνή.

Markus Ecklmayr - Max The Sax

Διπλό ραντεβού στο CT Garden Festival

Tο City Garden Festival με την υπογραφή του Christmas Theater φέρνει στην καρδιά του αθηναϊκού καλοκαιριού αγαπημένους καλλιτέχνες στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη εφαρμόζουν τη συνταγή της επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής "Μουσικό Κουτί" σε μια συναυλία-γιορτή, που με μαεστρία ανακατεύει τα πιο απρόβλεπτα ελληνικά και ξένα τραγούδια μαζί με νέες διασκευές (27/7). H Γλυκερία, σαράντα χρόνια μετά τις εμφανίσεις στο ομώνυμο στέκι του Γαλατσίου, αναβιώνει την "Όμορφη Νύχτα", ερμηνεύοντας τα τραγούδια του δίσκου που φέρει τον ίδιο τίτλο (28/7).

γλυκερια

To Indie Playground Festival καταλαμβάνει την Πειραιώς 260

To Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μεταμορφώνει τον βιομηχανικό χώρο Playground 260 σε μουσική σκηνή και φιλοξενεί γνωστά αλλά και ανερχόμενα ονόματα της σύγχρονης  ανεξάρτητης ελληνικής indie και alternative rock σκηνής. Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, οι ψυχεδελικοί Dury Dava ανακατεύουν krautrock και ανατολίτικους ρυθμούς σε ένα άκρως χορευτικό live set. O Γιώργος Καρράς, ζωντανό κομμάτι του ελληνικού ροκ και συνθέτης με πλούσια ιστορία από τις Τρύπες μέχρι σήμερα, παρουσιάζει το πρόσφατο άλμπουμ του "Ασκήσεις Απλότητας". Το line-up συμπληρώνει μια από τις σηματνικότερες μπάντες του αθηναϊκού underground, οι Lost Bodies, που θα μιξάρουν με τον ιδιαίτερο τρόπο τους διαφορετικά είδη της ροκ με στοιχεία πρόζας και κοινωνικής σάτιρας.

Dury Dava

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Έξτρα ημερομηνία για τη Μαρίνα Σάττι στην Τεχνόπολη

Η προπώληση συνεχίζεται για τα λίγα εισιτήρια που απομένουν διαθέσιμα.

24/05/2024

Έξτρα ημερομηνία για τη Μαρίνα Σάττι στην Τεχνόπολη

Η προπώληση συνεχίζεται για τα λίγα εισιτήρια που απομένουν διαθέσιμα.

Εντυπωσιακές συναυλίες Κουρεντζή και Κων/νου Καρύδη στο Μέγαρο: Δύο προσωπικότητες και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στους αντίποδες

Όλη η φιλόμουση Αθήνα έσπευσε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τρεις συναυλίες στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" υπό τη διεύθυνση δύο Ελλήνων αρχιμουσικών της ίδιας γενιάς, που διαπρέπουν στην αλλοδαπή.

Το Phaex Festival επιστρέφει δυναμικά στην Κέρκυρα

Το φεστιβάλ που ρίχνει τα φώτα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής στο νησί των Φαιάκων, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο νησί του Ιουνίου.

Ο Γιώργος Θεοφάνους "αντικριστά" με τον Κώστα Χατζή στο Παλλάς

Σε αυτό το ταξίδι συνοδοιπόροι ο Άκης Δείξιμος, η Όλγα Βενετσιάνου και ο Νίκος Παπουτσής, που ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους και μαζί τους και η Δανιέλλα.

Athens Jazz 2024: 10+1 highlights από το πρόγραμμα ενός φιλόδοξου φεστιβάλ

Για την 23η του χρονιά, ο μακροβιότερος τζαζ θεσμός της πόλης στήνει τη μεγαλύτερη διοργάνωση της ιστορίας του, με εννιά μέρες γεμάτες μουσική για όσους επισκεφθούν την Τεχνόπολη από τις 26/5 έως (και) τις 3/6.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο "Κατράκειο": Ψιλόβροχο, σκόνη και φινάλε μιας Διονυσιακής Περιόδου

Η πρώτη από τις δέκα sold out εμφανίσεις στην Αθήνα δεν έριξε φως στις κρυπτικές δηλώσεις με τις οποίες προοικονομείται, ίσως, ένα συναυλιακό τέλος εποχής, ενώ τον είδε να αφήνει αρκετά πράγματα στη Μάρθα Φριντζήλα, στον Γιάννη Λίταινα και στον Αλέξανδρο Κτιστάκη. Για τους μη ...γκρινιάρηδες, πάντως, τα τραγούδια του έφταναν και περίσσευαν ώστε να ξεσηκώσουν ενθουσιασμό και χορούς έξαλλους.