To "CROWS" είναι μια μουσική παράσταση για γυναίκες και όσους αισθάνονται γυναίκες

Στο "Μυστήριο 128" η τσεχική ομάδα Holektiv παρουσιάζει ένα έργο εμπνευσμένο από το πουλί - σύμβολο του αέναου γυναικείου κύκλου της ζωής.

Μυστήριο 128 CROWS © David_Konecny

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουλίου, 9μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, το Μυστήριο 128 CROWS (ΚΟΡΑΚΙΑ). Μια ξεχωριστή παράσταση σωματικού θεάτρου με ζωντανή μουσική από τη Holektiv, τη διάσημη ομάδα της Τσεχίας.

Στην ελληνική μυθολογία τα κοράκια είναι σύμβολο της θεάς Αθηνάς και του θεού Απόλλωνα. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον Άγγλο ποιητή, μυθιστοριογράφο και μεταφραστή Robert Graves, η θεά Αθηνά είναι η μοναδική τριαδική θεά που αντιπροσωπεύει μια παρθένα, μια γυναίκα και μια γριά. Η σχέση μεταξύ κορακιών και ανθρώπων ήταν ανέκαθεν μοναδική. Το Μυστήριο 128 CROWS είναι ένα έργο για αυτούς τους ξεχωριστούς θεματοφύλακες των ονείρων και των μυστικών μας. Αυτά τα πουλιά ζουν δίπλα στους ανθρώπους όπως ακριβώς κατοικούν και στο δικό τους φυσικό περιβάλλον, μακριά από τον κόσμο. Λόγω του χρώματος και της κυρτής στάσης τους, και επειδή τρέφονται με ψοφίμια, κατέληξαν να θεωρούνται σύμβολα του θανάτου. Τα κοράκια, όμως, συμβολίζουν και τη γέννηση και ειδικότερα τον αέναο γυναικείο κύκλο της ζωής. Το Μυστήριο 128 CROWS είναι μια παράσταση για γυναίκες και όσους αισθάνονται γυναίκες.

Μυστήριο 128 crows

Λίγα λόγια για την ομάδα Holektiv

Η ομάδα Holektiv δημιουργήθηκε το 2015 στην Πράγα από τις Andrea Vykysalá-BenkováEva Stará και Karolína Křížková. Χάρη σε αυτή την ξεχωριστή συνάντηση, γεννήθηκε στην πολιτιστική σκηνή της Τσεχίας ένα αποκλειστικά γυναικείο σύνολο, που συνδυάζει ελεύθερα διαφορετικά είδη θεάτρου, ακροβατικών και χορού. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, και μέσω της συνεργασίας της με καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους της τέχνης, έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα μοναδικό στυλ, δραστηριοποιούμενες στην τσεχική και διεθνή σκηνή. Εκτός από τα χορογραφικά και θεατρικα έργα, ασχολούνται και με την παιδαγωγική του χορού και του σύγχρονου τσίρκου.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 17ετών.

Είσοδος: 3€

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
28/04/2024

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.