Robbie Williams: Εγκαινιάζει το Rockwave 2023 και όλοι περιμένουν ένα ποπ υπερθέαμα

Ο Βρετανός σταρ χρεώνεται με μία από τις καλύτερες mainstream συναυλίες που έχουμε δει στην Ελλάδα, με τα προγνωστικά να λένε ότι όποιος πήγε να τον δει το 2015 στο «Terra Vibe» θα ξαναπάει και τώρα (Σάββατο 1/7), στην έναρξη του φετινού Rockwave.

Robbie_front

Κάτι που ακούς συχνά φέτος στα πηγαδάκια που στήνονται με αφορμή την πληθώρα των καλοκαιρινών συναυλιών, είναι ότι όποιος πήγε να δει τον Robbie Williams τον Ιούνιο 2015 στο "Terra Vibe" της Μαλακάσας, θα ξαναπάει και τώρα (Σάββατο 1/7), στην έναρξη του Rockwave Festival 2023. Και ο λόγος είναι απλός, αλλά συνάμα και πολύ αντιπροσωπευτικός της πεμπτουσίας της ζωντανής μουσικής διασκέδασης: πέρασαν τόσο καλά 8 χρόνια πριν, τραγούδησαν με τέτοιο αξέχαστο πάθος το "Let Me Entertain You", το "Feel", το "Angels" και το "Me And My Monkey", ώστε επιθυμούν μια επανάληψη της εμπειρίας.

Για τους πολυάριθμους φίλους του, άλλωστε, ο Robbie Williams παραμένει "A Love Supreme" –όπως λένε συχνά χαριτολογώντας, αναφερόμενοι στη μεγάλη του σόλο επιτυχία από την αυγή του 21ου αιώνα (2000). Μπορεί να βρίσκεται πλέον στο κατώφλι των 50 ετών, μπορεί σε επίπεδο singles να μη θεωρείται και ο πλέον επίκαιρος καλλιτέχνης στη Βρετανία, όμως κάθε νέος του στούντιο δίσκος είναι γεγονός με νούμερο 1 δυναμική (μετράει 11 στα 12, μέχρι στιγμής), ενώ παραμένει και κορυφαίος performer σε ζωντανό επίπεδο: διατηρεί τη ζηλευτή φήμη ότι τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή, ενώ κάθε του συναυλία αποτελεί κι ένα ποπ υπερθέαμα. Kάτι που το ελληνικό κοινό προσδοκά ότι θα επιβεβαιωθεί ξανά, στο ραντεβού της 1 Ιουλίου.

Ο Άγγλος καλλιτέχνης από το Stoke-on-Trent έφτασε λοιπόν πραγματικά μακριά, στα 28 χρόνια που κύλησαν από όταν εγκατέλειψε τους υπερεπιτυχημένους, κάποτε, Take That (1995), προκειμένου να ακολουθήσει μια προσωπική καριέρα. Οι περισσότεροι, μάλιστα, προέβλεπαν τότε πως θα χανόταν σχετικά γρήγορα, αφού στο εν λόγω boy band φαινόταν να παίζει ρόλο μάλλον δεύτερο δίπλα στις βασικές φιγούρες του ηγέτη Gary Barlow και του αγαπημένου των κοριτσιών Mark Owen. Αλλά ο Robbie Williams διέψευσε όλα τα προγνωστικά, ξεπερνώντας αισθητά τους παλιούς του συνοδοιπόρους: τόσο σε λάμψη και σε εμπορική επιτυχία, όσο και σε κριτική αποδοχή.

Robbie_01
Ο James Bay θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, πλαισιώνοντας τον Robbie Williams

Οι υπόλοιποι της 1ης Rockwave ημέρας

James Bay
Λίγο πριν κλείσει μια δεκαετία καριέρας, ο Άγγλος τραγουδοποιός που έγινε γνωστός χάρη στην (παραλίγο νούμερο 1) επιτυχία "Hold Back The River" επισκέπτεται την Αθήνα, για την πρώτη του συναυλία στη χώρα μας. Ευκαιρία να διαπιστώσουμε και αν είναι τόσο δεινός κιθαρίστας, όσο λέγεται.

Mika
Οι συστάσεις μάλλον περιττεύουν για τον Λιβανέζο τραγουδιστή και δημιουργό, που σάρωσε κάποτε τα παγκόσμια charts με κραταιές ποπ επιτυχίες σαν το "Relax, Take It Easy" ή το "Grace Kelly". Τραγούδια που στη χώρα μας εξακολουθούν να παίζονται, μα και να λατρεύονται.

Robbie_02
Ο Mika είναι γνώριμος και αγαπητός στη χώρα μας

Jonathan Jeremiah
Επί χρόνια φύλακας στο φημισμένο στάδιο Wembley του Λονδίνου, ονειρευόταν τη μέρα που θα έκανε τις δικές του συναυλίες. Τώρα, 11 χρόνια μετά το δισκογραφικό του ξεκίνημα, έχει ήδη βρει το κοινό του στην κεντρική Ευρώπη –και ονειρεύεται περισσότερα.

Leon Of Athens
Η μοναδική εγχώρια παρουσία: ένας alternative pop καλλιτέχνης που έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ με το βεληνεκές του Primavera Sound και μετρά συνεργασίες με τους Portugal. The Man και με τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος υπογράφει το βιντεοκλίπ για το "Baby Asteroid".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

29/04/2024

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.