Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας"

Η συζήτηση και παρουσίαση του εικαστικού κοινοτικού πρότζεκτ, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Victoria Square Project, θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

vsp

Συζήτηση και παρουσίαση του εικαστικού κοινοτικού πρότζεκτ, "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" στο Ινστιτούτο Goethe, Τρίτη 16 Μαίου, 6.30 – 9.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα χιπ χοπ κομμάτια "Χαρακτήρες", "Καφενές" και "Τόπος", και θα ακολουθήσει συζήτηση. Τα κομμάτια αυτά δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας". Το πρόγραμμα διήρκησε από το το 2020 έως το 2022 και στόχευε, μέσα σε άλλα, στη συνειδητοποίηση ότι οι βιωμένες μας ιστορίες είναι σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, της συλλογικής μνήμης της πόλης και της ταυτότητάς μας και αξίζει να καταγραφούν

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" - εικόνα 1

Μέσα από εργαστήρια προφορικής ιστορίας, ρυθμικού, παραστατικού και εκφραστικού λόγου οι συμμετέχοντες/ουσες πήραν συνεντεύξεις από κατοίκους, συζήτησαν, έγραψαν, συνέγραψαν στίχους και ηχογράφησαν τα δικά τους χιπ-χοπ κομμάτια. Η επιλογή της πλατείας Βικτωρίας βασίστηκε στην ίδια της την ταυτότητα, καθώς ενσωματώνει συμβολικά το ζήτημα της μετανάστευσης, των κοινωνικών συγκρούσεων που συνδέονται με αυτήν, όπως η προσπάθεια του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής να επιβληθεί στην περιοχή πριν μερικά χρόνια, αλλά από την άλλη και την εξελισσόμενη νέα Αθηναϊκή ταυτότητα μέσα από τις επιτελούμενες αλλαγές και μετατοπίσεις.

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει την παρουσίαση στο Goethe-Institut Athen θα γίνει με μερικές/ούς από τις/ους συμμετέχουσες/οντες του προγράμματος και συν-δημιουργούς: Σταύρο Κεκάκο, Ευαγγελία Κυριακάκη, Γιώργο Χανιώτη, τους/ην  υπεύθυνους/η εργαστηρίων Μαριλένα Κουκούλη, Κώστα Ekelon και Εμμανουέλ Ολαγίνκα Αφολαγιάν (Mc Yinka), την επιμελήτρια Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, τον εικαστικό Θοδωρή Προδρομίδη και τον Δημήτρη Αντωνίου Αναπληρωτή Διευθυντή και Λέκτορα στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί επίσης το βίντεο του Θοδωρή Προδρομίδη το οποίο δημιουργήθηκε στη διάρκεια των εργαστηρίων.

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" - εικόνα 2

 
Το πρόγραμμα  "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" σχεδιάστηκε από την επιμελήτρια Νιόβη Ζαραμπούκα- Χατζημάνου και τον εικαστικό Θοδωρή Προδρομίδη με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (SNFPHI). Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν με το Victoria Square Project και το  2ο Λύκειο Αθηνών "Θεόδωρος Αγγελόπουλος”. 

Συμμετέχοντες/ Συμμετέχουσες προγράμματος και συνδημιουργοί κομματιών: ‘Αλκηστις Βούλγαρη, Σταύρος Κεκάκος, Ναταλία Κατσκατσισβίλι, Ευαγγελία Κυριακάκη, Πατρίτσια Ντίμτσι, Θοδωρής Ντίμτσι, Γιώργος Χανιώτης, Murtaza Hassani, Maliha Rahman, Nardine Youssef, Thomas Youssef.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
17/04/2024

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.

Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διερευνά τη μεταφυσική έλξη της Μεγάλης Εβδομάδας

50 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο συνθέτουν τον φετινό προγραμματισμό ενός περιπατητικού φεστιβάλ που μας καλεί να ανακαλύψουμε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα.

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".