Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας"

Η συζήτηση και παρουσίαση του εικαστικού κοινοτικού πρότζεκτ, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Victoria Square Project, θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

vsp

Συζήτηση και παρουσίαση του εικαστικού κοινοτικού πρότζεκτ, "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" στο Ινστιτούτο Goethe, Τρίτη 16 Μαίου, 6.30 – 9.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα χιπ χοπ κομμάτια "Χαρακτήρες", "Καφενές" και "Τόπος", και θα ακολουθήσει συζήτηση. Τα κομμάτια αυτά δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας". Το πρόγραμμα διήρκησε από το το 2020 έως το 2022 και στόχευε, μέσα σε άλλα, στη συνειδητοποίηση ότι οι βιωμένες μας ιστορίες είναι σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, της συλλογικής μνήμης της πόλης και της ταυτότητάς μας και αξίζει να καταγραφούν

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" - εικόνα 1

Μέσα από εργαστήρια προφορικής ιστορίας, ρυθμικού, παραστατικού και εκφραστικού λόγου οι συμμετέχοντες/ουσες πήραν συνεντεύξεις από κατοίκους, συζήτησαν, έγραψαν, συνέγραψαν στίχους και ηχογράφησαν τα δικά τους χιπ-χοπ κομμάτια. Η επιλογή της πλατείας Βικτωρίας βασίστηκε στην ίδια της την ταυτότητα, καθώς ενσωματώνει συμβολικά το ζήτημα της μετανάστευσης, των κοινωνικών συγκρούσεων που συνδέονται με αυτήν, όπως η προσπάθεια του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής να επιβληθεί στην περιοχή πριν μερικά χρόνια, αλλά από την άλλη και την εξελισσόμενη νέα Αθηναϊκή ταυτότητα μέσα από τις επιτελούμενες αλλαγές και μετατοπίσεις.

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει την παρουσίαση στο Goethe-Institut Athen θα γίνει με μερικές/ούς από τις/ους συμμετέχουσες/οντες του προγράμματος και συν-δημιουργούς: Σταύρο Κεκάκο, Ευαγγελία Κυριακάκη, Γιώργο Χανιώτη, τους/ην  υπεύθυνους/η εργαστηρίων Μαριλένα Κουκούλη, Κώστα Ekelon και Εμμανουέλ Ολαγίνκα Αφολαγιάν (Mc Yinka), την επιμελήτρια Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, τον εικαστικό Θοδωρή Προδρομίδη και τον Δημήτρη Αντωνίου Αναπληρωτή Διευθυντή και Λέκτορα στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί επίσης το βίντεο του Θοδωρή Προδρομίδη το οποίο δημιουργήθηκε στη διάρκεια των εργαστηρίων.

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" - εικόνα 2

 
Το πρόγραμμα  "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" σχεδιάστηκε από την επιμελήτρια Νιόβη Ζαραμπούκα- Χατζημάνου και τον εικαστικό Θοδωρή Προδρομίδη με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (SNFPHI). Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν με το Victoria Square Project και το  2ο Λύκειο Αθηνών "Θεόδωρος Αγγελόπουλος”. 

Συμμετέχοντες/ Συμμετέχουσες προγράμματος και συνδημιουργοί κομματιών: ‘Αλκηστις Βούλγαρη, Σταύρος Κεκάκος, Ναταλία Κατσκατσισβίλι, Ευαγγελία Κυριακάκη, Πατρίτσια Ντίμτσι, Θοδωρής Ντίμτσι, Γιώργος Χανιώτης, Murtaza Hassani, Maliha Rahman, Nardine Youssef, Thomas Youssef.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το 11o Athens Garden Festival έρχεται στον κήπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων

Το Αθηναϊκό κοινό και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν με ελεύθερη είσοδο να παρακολουθήσουν δύο συναυλίες με θέμα τη μουσική συνάντηση μακρινών πολιτισμών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2024

1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της "Τόσκας" του Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Για ένατη χρονιά η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν μια εντυπωσιακή παραγωγή όπερας στο Ηρώδειο, με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους.

Nick Cave solo: Πώς αναδείχτηκε στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία του καλοκαιριού;

Ο εκ νέου ερχομός του αγαπημένου Αυστραλού στην Αθήνα (Σάββατο 1/6, Κυριακή 2/6 & Δευτέρα 3/6 στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση), το ταχύτατο sold out όλου του τριημέρου, αλλά και το κόστος των εισιτηρίων, κουβεντιάστηκαν με πάθος στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

45 χρόνια "Φλου": Ένα οδοιπορικό στα τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου και των Σπυριδούλα

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον εμβληματικό δίσκο της ελληνικής ροκ με τους Σπυριδούλα και τον Λεωνίδα Μπαλάφα, στην Τεχνόπολη.

Rammstein: Η μπάντα που έκανε τον Γιώργο Μαζωνάκη να ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών

Προβοκάτορες über-αμφιλεγόμενοι, αλλά και παρεξηγημένοι, οι Γερμανοί άρπαξαν τη διεθνή rock δόξα με τον δικό τους τρόπο και αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες αφοσιωμένους fans την Πέμπτη 30/5 στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς έχουν 14 χρόνια να φανούν στην Αθήνα.

Μαρίνα Σάττι, ο άνεμος, αλήθεια, για πού θα μας πάρει;

Μια κριτική για το ΕΡ που ανέλαβε να φιλοξενήσει το περίφημο (πια) "Ζάρι", προξενώντας διεθνείς δισκογραφικούς κραδασμούς, αλλά και ερωτήματα για το πόσο συγκροτημένος είναι, τελικά, ο αισθητικός ορίζοντας των όσων γυρνάνε γύρω από την πολυσυζητημένη δημιουργό.

H Tάμτα ρίχνει την αυλαία του Athens Digital Arts Festival

Μετά από μια σειρά από sold-out παραστάσεις, το "Smut" προσγειώνεται στην αυλή των Πρώην Δικαστηρίων Σανταρόζα.