Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας"

Η συζήτηση και παρουσίαση του εικαστικού κοινοτικού πρότζεκτ, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Victoria Square Project, θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

vsp

Συζήτηση και παρουσίαση του εικαστικού κοινοτικού πρότζεκτ, "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" στο Ινστιτούτο Goethe, Τρίτη 16 Μαίου, 6.30 – 9.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα χιπ χοπ κομμάτια "Χαρακτήρες", "Καφενές" και "Τόπος", και θα ακολουθήσει συζήτηση. Τα κομμάτια αυτά δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας". Το πρόγραμμα διήρκησε από το το 2020 έως το 2022 και στόχευε, μέσα σε άλλα, στη συνειδητοποίηση ότι οι βιωμένες μας ιστορίες είναι σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, της συλλογικής μνήμης της πόλης και της ταυτότητάς μας και αξίζει να καταγραφούν

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" - εικόνα 1

Μέσα από εργαστήρια προφορικής ιστορίας, ρυθμικού, παραστατικού και εκφραστικού λόγου οι συμμετέχοντες/ουσες πήραν συνεντεύξεις από κατοίκους, συζήτησαν, έγραψαν, συνέγραψαν στίχους και ηχογράφησαν τα δικά τους χιπ-χοπ κομμάτια. Η επιλογή της πλατείας Βικτωρίας βασίστηκε στην ίδια της την ταυτότητα, καθώς ενσωματώνει συμβολικά το ζήτημα της μετανάστευσης, των κοινωνικών συγκρούσεων που συνδέονται με αυτήν, όπως η προσπάθεια του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής να επιβληθεί στην περιοχή πριν μερικά χρόνια, αλλά από την άλλη και την εξελισσόμενη νέα Αθηναϊκή ταυτότητα μέσα από τις επιτελούμενες αλλαγές και μετατοπίσεις.

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει την παρουσίαση στο Goethe-Institut Athen θα γίνει με μερικές/ούς από τις/ους συμμετέχουσες/οντες του προγράμματος και συν-δημιουργούς: Σταύρο Κεκάκο, Ευαγγελία Κυριακάκη, Γιώργο Χανιώτη, τους/ην  υπεύθυνους/η εργαστηρίων Μαριλένα Κουκούλη, Κώστα Ekelon και Εμμανουέλ Ολαγίνκα Αφολαγιάν (Mc Yinka), την επιμελήτρια Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, τον εικαστικό Θοδωρή Προδρομίδη και τον Δημήτρη Αντωνίου Αναπληρωτή Διευθυντή και Λέκτορα στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί επίσης το βίντεο του Θοδωρή Προδρομίδη το οποίο δημιουργήθηκε στη διάρκεια των εργαστηρίων.

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" - εικόνα 2

 
Το πρόγραμμα  "Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας" σχεδιάστηκε από την επιμελήτρια Νιόβη Ζαραμπούκα- Χατζημάνου και τον εικαστικό Θοδωρή Προδρομίδη με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (SNFPHI). Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν με το Victoria Square Project και το  2ο Λύκειο Αθηνών "Θεόδωρος Αγγελόπουλος”. 

Συμμετέχοντες/ Συμμετέχουσες προγράμματος και συνδημιουργοί κομματιών: ‘Αλκηστις Βούλγαρη, Σταύρος Κεκάκος, Ναταλία Κατσκατσισβίλι, Ευαγγελία Κυριακάκη, Πατρίτσια Ντίμτσι, Θοδωρής Ντίμτσι, Γιώργος Χανιώτης, Murtaza Hassani, Maliha Rahman, Nardine Youssef, Thomas Youssef.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16, Αθήνα
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska ζωντανά στην Τεχνόπολη

Ένα best off της δισκογραφίας του Παύλου, από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έως και τον τελευταίο του δίσκο "Το Μαύρο Κουτί" που κυκλοφόρησε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/05/2023

O Δημήτρης Μυστακίδης και η Μάρθα Φριντζήλα μοιράζονται τη σκηνή του Faliro Summer Theater

Με κοινή βάση το χιούμορ και το μεράκι σε ό,τι κάνουν, οι δύο καλλιτέχνες που οι πορείες τους εφάπτονται πολλές φορές συναντιούνται ξανά.

Οι Nightwish σε 10 ιστορίες

Κάθε μπάντα έχει τις ιστορίες της –πόσο μάλλον αυτοί οι Φινλανδοί, που μετρούν 27 έτη πορείας και δύο επεισοδιακές αλλαγές τραγουδιστριών. Ευκαιρία λοιπόν να διηγηθούμε κάποιες, τώρα που ξανάρχονται μετά από 15 χρόνια, εκκινώντας το φετινό Release Athens (Τετάρτη 7/6, Πλατεία Νερού).

Οι Beyond The Black μαζί με τους Helloween και Jinjer στο Release Athens 2023

Το κοινό της Πλατείας Νερού θα ζεστάνουν οι Silent Winter.

Μια ακόμη ευκαιρία για την αινιγματική "Λιονέλλα" του Σαμάρα

Η συναυλιακή παρουσίαση της όπερας "Λιονέλλα" του Σαμάρα αποτέλεσε ένα από τα μείζονα καλλιτεχνικά γεγονότα της τρέχουσας περιόδου, που οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος της.

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ διοργανώνει το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνητής Νοημοσύνης - MUSAI

14 διεθνείς καλλιτέχνες αλληλοεπιδρούν με εργαλεία νέων τεχνολογιών και AI και τα ενσωματώνουν με τρόπο αυτοσχεδιαστικό ή ως συνθετικά εργαλεία στις μουσικές δημιουργίες τους.