Ξεκινάει η προπώληση για την "Μαντάμα Μπαττερφλάι" στο Ηρώδειο

H Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τη "γιαπωνέζικη τραγωδία" του Τζάκομο Πουτσίνι.

Μαντάμα Μπαττερφλάι

Με μία νέα μεγάλη παραγωγή της "Μαντάμα Μπαττερφλάι" του Πουτσίνι, ανοίγει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 1, 4, 7 και 10 Ιουνίου 2023 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η προπώληση ξεκινάει την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 12 μ.μ.

Η "γιαπωνέζικη τραγωδία" του Τζάκομο Πουτσίνι, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1904, εξιστορεί τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Την παραγωγή διευθύνει ο διακεκριμένος Έλληνας αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος, και σκηνοθετεί ο Ολιβιέ Πυ

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ολιβιέ Πυ έχει σκηνοθετήσει πάνω από σαράντα έργα όπερας σε όλο τον κόσμο. Τώρα, μετά από πρόσκληση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πρόκειται να αναμετρηθεί για πρώτη φορά με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι ανεβάζοντας την Ορχήστρα στη σκηνή του Ηρωδείου και προτάσσοντας την πολιτική διάσταση του έργου του Πουτσίνι, μέσα από τη δική του αναγνωρίσιμη σκηνοθετική ταυτότητα. Την σκηνική εγκατάσταση και τα κοστούμια υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του Πιερ-Αντρέ Βάιτς.

Η "Μπαττερφλάι" δεν ξεφεύγει από τη λογική του βερισμού, με τις έντονες αντιπαραθέσεις και την αγάπη προς τις θεατρικές λύσεις. Έτσι η παρτιτούρα επιλέγει με μεγάλη προσοχή τον τρόπο που επενδύει την κάθε στιγμή. Οι επιρροές της ενορχήστρωσης από το μουσικό σύμπαν των Ντεμπυσσύ και Ραβέλ, τα ιδιαίτερα στοιχεία από την ιαπωνική μουσική παράδοση, οι κλιμακώσεις, οι ποιότητες μουσικής δωματίου, αλλά και τα ξεσπάσματα με το σύνολο της ορχήστρας, δίνουν στην όπερα τον ξεχωριστό της σφυγμό, την ιδιαίτερή της ζωή.

Η διακεκριμένη υψίφωνος Άννα Σον ερμηνεύει την Τσο-Τσο-Σαν, ενώ στον ρόλο του Πίνκερτον ο διακεκριμένος τενόρος Αντρέα Καρέ. Σουτζούκι η διακεκριμένη μεσόφωνος Αλίσα Κολόσοβα και Σάρμπλες ο εξαιρετικός βαρύτονος της ΕΛΣ Διονύσης Σούρμπης. Μαζί τους οι μονωδοί της ΕΛΣ Διαμάντη Κριτσωτάκη, Γιάννης Καλύβας, Χάρης Ανδριανός, Πέτρος Μαγουλάς, Πέτρος Σαλάτας, Χρήστος Λάζος, Βασιλική Πετρόγιαννη, Βάγια Κωφού και Βίκυ Αθανασίου. Με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τιμές εισιτηρίων: €25-100 | Φοιτητικό, παιδικό: €15 / ΑΜΕΑ: €15 | Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Μυρωθκιές της Μεσογείου" θα γεμίσουν το Σπίτι της Κύπρου

Το Mediterranean Trio σε μια συναυλία μουσικής δωματίου θα συνδυάσει την παραδοσιακή με την σύγχρονη μουσική της ανατολικής Μεσογείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/01/2026

Ο Σπύρος Μάνεσης φέρνει την πολυδιάστατη μουσική του στο Theatre of the NO

Μαζί με δύο κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, ο πιανίστας και σολίστ θα διανύσει τζαζ μουσικές διαδρομές από την προσωπική του δισκογραφία και άλλους σημαντικούς δημιουργούς.

Το ντοκιμαντέρ για τους The Dream Syndicate είναι το καλύτερο ζέσταμα πριν την συναυλία τους στο Gagarin 205

To "How Did We Find Ourselves Here?" είναι η ιδανική εισαγωγή στη μουσική και την ιστορία της καλιφορνέζικης μπάντας που καθόρισε το Paisley Underground κίνημα της δεκαετίας του ’80.

Τρεις από τις καλύτερες ελληνικές πανκ ροκ μπάντες τον Μάρτιο στην σκηνή του Αn Club

Η Guerrilla Live Productions γιορτάζει την "APLFTHRC-Decade Edition" με μια συναυλία που μπλέκει τo punk rock με το hardcore και τo surf rock.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρεις συναυλίες

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο για τρεις συναυλίες.

Οι Σκιαδαρέσες στήνουν πιτζάμα πάρτι στον Σταυρό του Νότου

Δύο βραδιές γεμάτες αγαπημένα τραγούδια, μουσική και χιούμορ που θυμίζουν sleepover.

Ο Bruno Mars ακούγεται παντού με το single του "I Just Might".

Ο σούπερ σταρ κυκλοφορεί το τέταρτο σόλο άλμπουμ του, "The Romantic", και ήδη το πρώτο single με τίτλο "I Just Might," ακούγεται παντού.