Οι Pink Martini έρχονται με ρετρό, πολύχρωμη διάθεση στην Τεχνόπολη

Το αγαπημένο lounge- jazz κοκτέιλ του ελληνικού κοινού επιστρέφει με νέα τραγούδια.

Pink Martini

Tο συγκρότημα που μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ωραίες και κοσμοπολίτικες βραδιές της ζωής μας, επιστρέφει στις 26 Ιουνίου στην Αθήνα για μια συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini, καταφθάνουν με τραγούδια από διαφορετικά μέρη του κόσμου, εποχές και στυλ, φτιάχνοντας το πιο μεθυστικό μουσικό κοκτέιλ του καλοκαιριού, με παλιά και νέα τραγούδια που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά!.

Η πολυπληθής μπάντα από το Όρεγκον των ΗΠΑ, που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα, με το "Sympatique" (Je ne veux pas travailler), μας ξάφνιασε με την απόδοση της στα "Παιδιά του Πειραιά", μας ταξίδεψε στο κλασικό Χόλιγουντ με το "Amado mio" και στην γοητευτική Ιταλία με το "Una notte a Napoli", ξέρει καλά πως να αναμειγνύει ετερόκλητα υλικά με τον πιο ακομπλεξάριστο και καλόγουστο τρόπο. 

Το συγκρότημα απαρτίζεται από μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και μουσικές επιρροές, από κλασική μουσική μέχρι τζαζ και ροκ, δημιουργήθηκε το 1994 από τον πιανίστα, απόφοιτο του Χάρβαρντ, Τhomas Lauderdale με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια China Forbes, η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Lauderdale, όντας συμφοιτητές στο Χάρβαρντ.

Στο live της Τεχνόπολης πέρα από τα τραγούδια ορόσημα που όλοι γνωρίζουμε, θα παρουσιάσουν και τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ "Thomas Lauderdale Meets the Pilgrims", που αποτυπώνει την αγάπη του leader του συγκροτήματος για την surf μπάντα των The Pilgrims. Eνα άλμπουμ που ξεκίνησε να ηχογραφείται το 1996 αλλά έκτοτε έμεινε ημιτελές. Στους μήνες της καραντίνας ο Lauderdale ανέτρεξε στις αρχικές ηχογραφήσεις, έκανε προσθήκες και αλλαγές και πάνω από εικοσιπέντε χρόνια μετά μας το παραδίδει ολοκληρωμένο, κλείνοντας για άλλη μια φορά το μάτι στο κοινό με την πρωτότυπη προσέγγιση του στην μουσική surf. 

Οι Pink Martini ανήκουν στην σπάνια κατηγορία συγκροτημάτων που παραμένουν φρέσκα και ανανεωμένα κάθε φορά, κάνοντας μοναδική και ανεπανάληπτη κάθε συναυλία τους. Μια εστέτ μουσική πρόταση για ακροατές που γοητεύονται από την παραμυθένια ατμόσφαιρα που δημιουργούν στις ηχογραφήσεις και τις εμφανίσεις τους. 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 70-30) μέσω του viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.