"Τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό" στο Μέγαρο Μουσικής ΑΘηνών

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό από την Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα – Εστουδιαντίνα.

Tango Greco

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό παρουσιάζει ο Σύλλογος "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με τη Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα "Διονύσιος Λαυράγκας" υπό τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη και εκλεκτούς συντελεστές, που θα ταξιδέψουν το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας.

Ο λαϊκός τροβαδούρος Μπάμπης Τσέρτος, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο τενόρος Μιχάλης Δημητρακάκος και οι τραγουδίστριες της έντεχνης και τζαζ σκηνής Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη αναβιώνουν υπέροχες μελωδίες, με τον ερωτικό στίχο μεγάλων συνθετών και στιχουργών του Μεσοπολέμου. Ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής την ατμόσφαιρα μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε. 

Απόλλων Κουσκουμβεκάκης
Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

O Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της δεκαπενταμελούς Ορχήστρας με τον δροσερό ήχο των μαντολίνων, επιμελήθηκε και το πρόγραμμα της βραδιάς. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια "Θα ξανάρθεις", "Σπιτάκι μου παλιό" (Γιαννίδης), "Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες", "Ζητάτε να σας πω" (Αττίκ), "Θυμήσου κάποτε πόσο αγαπιόμαστε" (Γούναρης), "Θα σε πάρω να φύγουμε" (Σπάρτακος), "Άσε τον παλιόκοσμο να λέει", "Ας ερχόσουν για λίγο" (Σουγιούλ), "Το τανγκό της Αθήνας", "Ένας φίλος ήρθε απόψε" (Μουζάκης), αλλά και τα υπέροχα τραγούδια της μοναδικής Χαρούλας Αλεξίου "Το τανγκό της Νεφέλης" και "Για ένα τανγκό". 

Info: Τιμές εισιτηρίων (€ 30 – 7) | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

«Tango Greco»

  • Ιδιαιτερότητες

Η Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη θα ταξιδέψουν το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας. Συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Τζίνα Φωτεινοπούλου, και άλλοι εκλεκτοι μουσικοί. Ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "The Beatles Live Tribute Band" κάνει συναυλιακό ποδαρικό στο Κύτταρο

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026, η "The Beatles Live Tribute Band" υπόσχεται μια μοναδική μουσική παράσταση αφιερωμένη στο βρετανικό συγκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/12/2025

Ο Λεωνίδας Παφιλιάρης κυκλοφορεί δύο άλμπουμ μαζί

Ο Λεωνίδας Παφιλιάρης κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ μαζί κάνοντας την απόλυτη έκπληξη

Το σπάνιο αρχείο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών προσβάσιμο στο κοινό

Στο τελικό στάδιο το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού με αποθετήριο, νέα ιστοσελίδα και προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης.

Κουαρτέτο Μποροντίν: Το ιστορικό σύνολο επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τρία κουαρτέτα-ορόσημα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς παρουσιάζονται στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Tο Elect Festival 2026 κρύβει εκπλήξεις με μεγάλα ονόματα

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής εμφανίζονται back to back, σε ένα ιδιαίτερο line-up.

Ένα βίντεο με συμβολισμούς συνοδεύει το νέο τραγούδι "΄Άνεμος" που υπογράφει η  Klavdia

Ένα βίντεο με συμβολισμούς συνοδεύει το νέο τραγούδι "΄Άνεμος" που υπογράφει η Klavdia

Mahmut Orhan: Ο viral Τούρκος DJ ηλεκτρίζει την Αθήνα

Καταφθάνει απόψε, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στο Tae Kwon Do, σε μια εμφάνιση που περιμένουν πώς και πώς οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής.