"Τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό" στο Μέγαρο Μουσικής ΑΘηνών

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό από την Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα – Εστουδιαντίνα.

Tango Greco

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό παρουσιάζει ο Σύλλογος "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με τη Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα "Διονύσιος Λαυράγκας" υπό τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη και εκλεκτούς συντελεστές, που θα ταξιδέψουν το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας.

Ο λαϊκός τροβαδούρος Μπάμπης Τσέρτος, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο τενόρος Μιχάλης Δημητρακάκος και οι τραγουδίστριες της έντεχνης και τζαζ σκηνής Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη αναβιώνουν υπέροχες μελωδίες, με τον ερωτικό στίχο μεγάλων συνθετών και στιχουργών του Μεσοπολέμου. Ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής την ατμόσφαιρα μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε. 

Απόλλων Κουσκουμβεκάκης
Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

O Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της δεκαπενταμελούς Ορχήστρας με τον δροσερό ήχο των μαντολίνων, επιμελήθηκε και το πρόγραμμα της βραδιάς. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια "Θα ξανάρθεις", "Σπιτάκι μου παλιό" (Γιαννίδης), "Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες", "Ζητάτε να σας πω" (Αττίκ), "Θυμήσου κάποτε πόσο αγαπιόμαστε" (Γούναρης), "Θα σε πάρω να φύγουμε" (Σπάρτακος), "Άσε τον παλιόκοσμο να λέει", "Ας ερχόσουν για λίγο" (Σουγιούλ), "Το τανγκό της Αθήνας", "Ένας φίλος ήρθε απόψε" (Μουζάκης), αλλά και τα υπέροχα τραγούδια της μοναδικής Χαρούλας Αλεξίου "Το τανγκό της Νεφέλης" και "Για ένα τανγκό". 

Info: Τιμές εισιτηρίων (€ 30 – 7) | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

«Tango Greco»

  • Ιδιαιτερότητες

Η Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη θα ταξιδέψουν το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας. Συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Τζίνα Φωτεινοπούλου, και άλλοι εκλεκτοι μουσικοί. Ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό.

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Angelika Dusk σε ένα ξεσηκωτικό live με ελεύθερη είσοδο

Παρουσιάζει στο "Ορφέας Live Bar" ένα πρόγραμμα με 80s vibes και τα καινούρια της κομμάτια.

25/11/2025

Μια συναυλία για κάθε μέρα της εβδομάδας

Το συναυλιακό ημερολόγιο των επόμενων ημερών είναι αναπάντεχα γεμάτο με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Three Days Grace: Μια από τις υπερδυνάμεις του σύγχρονου alternative metal στο Release Athens 2026

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα του φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Helstar: Οι μπροστάρηδες του US metal επιστρέφουν στην Ελλάδα

Το σπουδαίο σχήμα από το Texas ταξιδεύει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο.

Οι 1000mods επιστρέφουν στο "Floyd" για μια ασταμάτητη rock βραδιά

Η κορυφαία ελληνική μπάντα υπόσχεται να υπενθυμίσει γιατί θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού heavy rock.

Η Ευτυχία Μητρίτσα παρουσιάζει το "Πρώτο βλέμμα"

Η ερμηνεύτρια έρχεται στο Theatre of the NO με την παράσταση "Αιώνιες Γυναίκες" που βασίζεται στο τρίτο προσωπικό της album.

Η μουσική της Ανατολίας στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Ο εθνομουσικολόγος Christopher C. King εξερευνά τις μουσικές ρίζες της πολιτιστικής ταυτότητας στον γεωγραφικό χώρο της Ανατολίας σε μια ιδιαίτερη μουσική διάλεξη.