Τι έρχεται στο "Half Note Jazz Club" αυτή την εβδομάδα;

Ο Δημήτρης Καλαντζής, ο Τηλέμαχος Μούσας με το νέο κουαρτέτο του, η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος και οι Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank σε ρυθμούς Νέας Ορλεάνης.

Half Note

Το Half Note Jazz Club υποδέχεται τον Δημήτρη Καλαντζή ρίχνοντας μια ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής, τον Τηλέμαχο Μούσα με το νέο κουαρτέτο του, την Αναστασία Έδεν με τον συνθέτη Άρη Βλάχο, τους Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank σε ρυθμούς Νέας Ορλεάνης και την τραγουδίστρια και πιανίστα, Σάσα Παπαλάμπρου.

Η Σάσα Παπαλάμπρου μάς παρουσιάζει το "The other half"

Σάσα Παπαλάμπρου

Η Σάσα Παπαλάμπρου ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note Jazz Club την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου με το νέο αισιόδοξο project της, με τίτλο "The other half", που μας μεταφέρει το μήνυμα μιας νέας, πιο ολοκληρωμένης, εποχής. Στη σκηνή θα την συντροφεύουν οι Απόστολος Καλτσάς (ηλεκτρικό μπάσο), Κωνσταντίνος Καρακατσάνης (βιολί, κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνητικά), Γιώργος Μανιάτης (τύμπανα).

Προπώληση μέσω viva.gr

Ο Δημήτρης Καλαντζής ρίχνει μια τζαζ ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής

Δημήτρης Καλαντζής

Ο Δημήτρης Καλαντζής έρχεται στη σκηνή του Half note Jazz Club με το κουαρτέτο του την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 9.30 μ.μ.. Μουσική εμβληματικών συνθετών του παρελθόντος που καλύπτουν τεράστιο εύρος μουσικής παραγωγής, από την κλασσική μουσική ως τον κινηματογράφο και φυσικά, τραγούδια. Η παράσταση, όπως και ο ομότιτλος δίσκος που έχει κυκλοφορήσει, είναι πάντα αφιερωμένος στον μεγάλο πιανίστα της ελληνικής jazz, Μανώλη Μικέλη. Η Αθηνά Ρούτση στο τραγούδι, ο Γιώργος Γεωργιάδης στο μπάσο, ο Γιώργος Πολυχρονάκος στα ντραμς και ο Δημήτρης Καλαντζής στο πιάνο και φυσικά στην ενορχήστρωση.

Προπώληση μέσω viva.gr

Ο Τηλέμαχος Μούσας έρχεται με το νέο κουαρτέτο του

Τηλέμαχος Μουσας

Ο πολυσχιδής πολυοργανίστας και συνθέτης, Τηλέμαχος Μούσας, με το νέο κουαρτέτο του (Ιάκωβος Παυλόπουλος: τύμπανα, Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος: κοντραμπάσο, Γιώργος Κωνσταντελάκης: πιάνο) θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις και επιλογές από τα τρία προσωπικά του άλμπουμ την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 9.30 μ.μ. στο Half Note Jazz Club. Θα παίξει εκτός από ηλεκτρική κιθάρα, το ξεχωριστό ηλεκτρονικό όργανο Theremin και το επίσης αιθέριο Μουσικό Πριόνι. 

Η μουσική του Tilemachos Moussas Quartet χαρακτηρίζεται από τη ζωντάνια της σύγχρονης jazz σκηνής, την ποικιλοχρωμία των μουσικών του κόσμου αλλά και τη λεπτότητα της πρώιμης κλασικής μουσικής παράδοσης.

Προπώληση μέσω viva.gr

Η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος στη νέα τους μουσική παράσταση 

Η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος

Η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν την νέα τους μουσική παράσταση βασισμένη στην δισκογραφική τους συνεργασία αλλά και στις κοινές τους μνήμες και αγάπες από το διεθνές και ελληνικό τραγούδι, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στο "Half Note Jazz Club". Το κεντρικό σημείο αναφοράς της βραδιάς είναι η επανεκτέλεση του αγαπημένου τραγουδιού "Άνθρωποι Μονάχοι" που κυκλοφόρησε πρόσφατα σαν digital single, την διασκευή και την ενορχήστρωση της οποίας έχει επιμεληθεί ο Άρης Βλάχος.

Προπώληση μέσω viva.gr

Οι Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank σε ρυθμούς Νέας Ορλεάνης

gumbo yaya -suahspank

Οι Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank έρχονται στο Half Note Jazz Club την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου για να μας χαρίσουν την απόλυτη εμπειρία ενός αυθεντικού χορευτικού ξεφαντώματος. Οι Gumbo Ya Ya ξεκίνησαν ως μία συνεργασία ανάμεσα στον πολυτάλαντο John Higgins, πιανίστα- κιθαρίστα – βοκαλίστα από το San Francisco και έναν από τους κορυφαίους Έλληνες τρομπετίστες τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Μαζί ανακάλυψαν κοινές οδούς μέσα από τη μουσική της Νέας Ορλεάνης, την πόλη όπου γέννησε τη τζαζ.

Με τα χρόνια η μπάντα εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο γεμίζοντας με μέλη από τους πιο αγαπημένους τζαζ μουσικούς της Αθήνας (Κώστας Βαζούρας, Δημήτρης Σταρίδας, Χρήστος Κεχρής, Δημήτρης Αζοράκος). Όταν δε στο σχήμα προστέθηκε και η Sugahspank στα lead φωνητικά, ο αυθεντικός ήχος τους ολοκληρώθηκε χάρη στο εξαιρετικό blues και soul στυλ της.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gumbo Ya Ya & Sugahspank

  • Soul-Funk-R&B

Θα μας χαρίσουν την απόλυτη εμπειρία ενός αυθεντικού χορευτικού ξεφαντώματος, φέρνοντας τους ρυθμούς της Νέας Ορλεάνης στην καρδιά της Αθήνας.

Tilemachos Moussas Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Παρέα με το νέο του κουαρτέτο επιστρέφει στις jazz ρίζες του. Θα παίξει εκτός από ηλεκτρική κιθάρα, το ξεχωριστό ηλεκτρονικό όργανο theremin και το επίσης αιθέριο μουσικό πριόνι.

Αναστασία Έδεν - Άρης Βλάχος

  • Μουσική παράσταση

Η ερμηνεύτρια και ο συνθέτης παρουσιάζουν με jazzy διάθεση τη νέα τους μουσική παράσταση, που βασίζεται τόσο στη δισκογραφική τους συνεργασία όσο και στις κοινές τους μνήμες και αγάπες από το διεθνές και ελληνικό τραγούδι. Με σπουδαίους μουσικούς παρέα τους διασκευάζουν τα κλασσικά διαμάντια που όλοι αγαπάμε να τραγουδάμε και τους δίνουν την δική τους καλλιτεχνική ταυτότητα. Το κεντρικό σημείο αναφοράς της βραδιάς είναι η επανεκτέλεση του αγαπημένου τραγουδιού «Άνθρωποι Μονάχοι» που κυκλοφόρησαν πρόσφατα σαν digital single.

«Χθες το βράδυ»

  • Jazz-Blues-Ethnic

Μια τζαζ ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής, με αξέχαστα μουσικά κοµµάτια σε mainstream jazz διασκευές. Τραγουδά η Αθηνά Ρούτση, στο µπάσο ο Γιώργος Γεωργιάδης, στα ντραμσ ο Γιώργος Πολυχρονάκος και στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις ο ∆ηµήτρης Καλαντζής. Συνθέσεις των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, σε mainstream jazz διασκευές, ύφους 50s-60s, χωρίς εκπτώσεις στον απολύτως jazz χαρακτήρα τους. ΕξΆ άλλου οι συνθέσεις τους, όπως και οι ίδιοι, είναι σαφώς επηρεασμένες από την jazz της εποχής τους.

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.