"Δαφνοστεφανωμένοι Ήρωες": Μια φιλανθρωπική μουσική παράσταση στο Νομισματικό Μουσείο

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με Ένωση Παραολυμπιονικών Ελλάδας.

Νομισματικό Μουσείο

Το Νομισματικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ένωση Παραολυμπιονικών Ελλάδας, χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου (12-2 μ.μ.) στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, με τίτλο: "Δαφνοστεφανωμένοι Ήρωες: Το Αστέρι των Χριστουγέννων στο Νομισματικό Μουσείο".

Η εκδήλωση αφορά σε εορταστική, φιλανθρωπική μουσική παράσταση (με επιλογή από κάλαντα δεκαημέρου από όλη την Ελλάδα) με προσκεκλημένους τους μεταλλιούχους και τα μέλη της ένωσης Παραολυμπιονικών ως δείγμα αναγνώρισης και επιβράβευσης στα πρότυπα, θάρρους, επιμονής και δύναμης ψυχής που θα πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Άλλωστε οι αθλητές με αναπηρία δεν είναι αθλητές με αδυναμία, είναι ισχυρές και δυναμικές προσωπικότητες με τεράστια ψυχικά αποθέματα και αστείρευτη θέληση. Αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα μιας διαφορετικής στάσης ζωής που εμπνέει όλους μας, την άποψη ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η σοπράνο Ελένη Αναγνώστου με το φωνητικό σύνολο Unum for Una box.

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και χορηγία της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, της Τράπεζας της Ελλάδος, του σωματείου "Φίλοι του Νομισματικού Μουσείου", του συλλόγου "ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ", του Μουσικού Οίκου ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, της εταιρίας Δεληολάνης, και της Αποσταγματοποιΐας Οινοποιΐας ΤΣΙΛΙΛΗ.

Για την είσοδο στην εκδήλωση απαιτείται η επίδειξη προσωπικής πρόσκλησης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Aκύρωση των παραστάσεων "Φάλσταφ" και "Στρέλλας" λόγω συμμετοχής εργαζομένων της ΕΛΣ στη 48ωρη απεργία

Τα Ταμεία της ΕΛΣ θα ενημερώσουν τηλεφωνικά τους κατόχους των εισιτηρίων.

01/02/2023

Σταύρος Λάντσιας: "Ο Ennio Morricone ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, με αξιοθαύμαστη εργατικότητα"

Καθώς ο καταξιωμένος δημιουργός ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη (Σάββατο 4 & Κυριακή 5/2, Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός"), του ζητήσαμε να ξεδιπλώσει τη σχέση που διατηρεί με τις μουσικές του.

Η ΚΟΑ γιορτάζει150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον Μιχαήλ Πλετνιόφ

H KOA τιμά τον Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον πιανίστα και αρχιμουσικό Μιχαήλ Πλετνιόφ και ο Λουκάς Καρυτινός ηγείται της ερμηνείας του συμφωνικού ποιήματος του Στράους, "Η ζωή ενός ήρωα".

Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο "Πέρα από τη θάλασσα"

Ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ξεκινάει η προπώληση για τις παραγωγές Απριλίου – Ιουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H προπώληση των παραγωγών της ΕΛΣ, που θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" και στην Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου.

2023 Ελευσίς: 10 μουσικά δρώμενα που δεν πρέπει να χάσετε

Η συζήτηση που άναψε η επικείμενη συναυλία των Στέρεο Νόβα φανέρωσε την ξεχωριστή θέση της μουσικής στο εντυπωσιακό πρόγραμμα με το οποίο θα εορταστεί η ανακήρυξη της ιστορικής πόλης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Διπλό ραντεβού με τη νέα all-star μπάντα του Frank Gambale

Το νέο super group θα παρουσιάσει στην σκηνή του "Αθηνά Live" μερικά από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια του Gambale και νέες συνθέσεις.