Πάμε "Όλοι μαζί στην όπερα";

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει την παρουσίαση παραστάσεων σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Φτηνά τσιγάρα © Ανδρέας Σιμόπουλος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, με γνώμονα την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των θεατών στις παραστάσεις της, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο δράσεων προσβασιμότητας με τίτλο "Όλοι μαζί στην όπερα", ο οποίος περιλαμβάνει την παρουσίαση σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας της όπερας για όλη την οικογένεια "Τα μαγικά μαξιλάρια" στις 20 και 30 Νοεμβρίου και του μιούζικαλ "Φτηνά τσιγάρα" στις 4 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή αντίστοιχα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με την ATLAS E.P., εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την ανεμπόδιστη οπτικοακουστική παρακολούθηση των παραστάσεων για όλες, όλους και όλα για δύο εξαιρετικά επιτυχημένες παραγωγές της που συνεπήραν κοινό και κριτικούς. Πρόκειται για την παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια Τα μαγικά μαξιλάρια, σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, καθώς και για τη "ρομαντική οπερέτα" "Φτηνά τσιγάρα", σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα και σκηνοθεσία, κινησιολογία και σκηνικό Κωνσταντίνου Ρήγου. 

Οι καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις για "Τα Μαγικά μαξιλάρια" θα δοθούν στις 20 και 30 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ενώ για τα "Φτηνά τσιγάρα" στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και 5 Ιανουαρίου 2023 στην Εναλλακτική Σκηνή. Για τις επιλεγμένες παραστάσεις, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν θέσεις για Κωφούς, κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), θέσεις για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους υπέρτιτλους (CAPS) οι οποίοι καλύπτουν όλο το ακουστικό κανάλι, καθώς και θέσεις τυφλών ανθρώπων και ανθρώπων με περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής (AD). Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι επίσης ευπρόσδεκτοι. Οι θεατές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών προσβασιμότητας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα Ταμεία της ΕΛΣ, τηλεφωνικά στο 2130885700 ή με email στο boxoffice@nationalopera.gr

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Μαγεία και Μουσική" στο Φεστιβάλ Όπερας του Γουέξφορντ

To "ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" επέστρεψε μετά από 7 χρόνια στο Φεστιβάλ Όπερας του Γουέξφορντ της Ιρλανδίας και μεταφέρει εντυπώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
29/11/2022

Η Τάμτα στη χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος

Το έλατο ύψους 21 μέτρων από το Καρπενήσι φωταγωγείται την ερχόμενη Πέμπτη σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη της γιορτινής περιόδου στην Αθήνα.

Αυτά είναι τα 20 πιο εμπορικά μουσικά άλμπουμ όλων των εποχών στον κόσμο

Δεκαετίες αργότερα παραμένουν στην κορυφή, έχοντας σημειώσει εκατομμύρια πωλήσεις.

Μουσική δωματίου για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο

Τρεις "Έλληνες σολίστ", ο Σπύρος Μουρίκης, ο Ηλίας Λιβιεράτος και η Νεφέλη Μούσουρα επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

O Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική

Δείτε το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα και σπουδαίους καλλιτέχνες στο ΚΠΙΣΝ.

Μίνως Μάτσας: "Τα τραγούδια μου έχουν τραγουδηθεί από τους ανθρώπους που φανταζόμουνα"

Σε μια κίνηση έξω από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στήνει τρεις βραδιές στο "Gazarte", ώστε να γνωριστεί "Από Κοντά" με το κοινό. Βρεθήκαμε λοιπόν στο στούντιό του και κουβεντιάσαμε για τα σχέδια αυτά, για την πορεία του, αλλά και για τη γνωριμία του με τον David Lynch.

Έξτρα ημερομηνία για τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου "Γεννήθηκα στη Σαλονίκη"

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανταποκρινόμενο στον ενθουσιασμό και στο ενδιαφέρον του κοινού, προγραμμάτισε και δεύτερη συναυλία.