Πάμε "Όλοι μαζί στην όπερα";

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει την παρουσίαση παραστάσεων σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Φτηνά τσιγάρα © Ανδρέας Σιμόπουλος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, με γνώμονα την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των θεατών στις παραστάσεις της, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο δράσεων προσβασιμότητας με τίτλο "Όλοι μαζί στην όπερα", ο οποίος περιλαμβάνει την παρουσίαση σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας της όπερας για όλη την οικογένεια "Τα μαγικά μαξιλάρια" στις 20 και 30 Νοεμβρίου και του μιούζικαλ "Φτηνά τσιγάρα" στις 4 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή αντίστοιχα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με την ATLAS E.P., εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την ανεμπόδιστη οπτικοακουστική παρακολούθηση των παραστάσεων για όλες, όλους και όλα για δύο εξαιρετικά επιτυχημένες παραγωγές της που συνεπήραν κοινό και κριτικούς. Πρόκειται για την παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια Τα μαγικά μαξιλάρια, σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, καθώς και για τη "ρομαντική οπερέτα" "Φτηνά τσιγάρα", σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα και σκηνοθεσία, κινησιολογία και σκηνικό Κωνσταντίνου Ρήγου. 

Οι καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις για "Τα Μαγικά μαξιλάρια" θα δοθούν στις 20 και 30 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ενώ για τα "Φτηνά τσιγάρα" στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και 5 Ιανουαρίου 2023 στην Εναλλακτική Σκηνή. Για τις επιλεγμένες παραστάσεις, έχει προβλεφθεί να υπάρχουν θέσεις για Κωφούς, κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), θέσεις για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους υπέρτιτλους (CAPS) οι οποίοι καλύπτουν όλο το ακουστικό κανάλι, καθώς και θέσεις τυφλών ανθρώπων και ανθρώπων με περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής (AD). Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι επίσης ευπρόσδεκτοι. Οι θεατές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών προσβασιμότητας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα Ταμεία της ΕΛΣ, τηλεφωνικά στο 2130885700 ή με email στο boxoffice@nationalopera.gr

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

25/04/2024

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.