Suzanne Ciani: H πρώτη synth ηρωίδα των ΗΠΑ στο ΚΠΙΣΝ

Η νέα σειρά συναυλιών «Microcosmos» θα φιλοξενήσει τέσσερις σύγχρονες μουσικές ιδιοφυίες.

Suzanne Ciani © Katja Ruge

Mια νέα σειρά συναυλιών έρχεται στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 23 Οκτωβρίου, με τίτλο "Microcosmos" και καλεσμένους σύγχρονους συνθέτες κλασικής μουσικής από τη διεθνή σκηνή, που χρησιμοποιούν, ή θέτουν ως βάση, τα ηλεκτρονικά στοιχεία για να αναπτύξουν το έργο τους. Τη σειρά θα ανοίξει η Suzanne Ciani (23/10), πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής εδώ και 50 χρόνια με καθοριστικό έργο τόσο στη σύνθεση όσο και στο sound design, και θα ακολουθήσουν ο Ελβετός ακορντεονίστας Mario Batkovic (20/11), ο Ιταλός πολυοργανίστας Federico Albanese (04/12) και ο Αμερικανός Peter Broderick (05/03). Τέσσερις ατμοσφαιρικές βραδιές στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με πρωταγωνιστές τέσσερις σύγχρονες μουσικές ιδιοφυίες που σε όλη την πορεία τους φρεσκάρουν το avant garde, κάνοντάς το πιο προσιτό, εξερευνώντας παράλληλα τις απεριόριστες δυνατότητες του ήχου. 

Suzanne Ciani 

Suzanne Ciani
© Dan Wilton

Γεννημένη στην Ιντιάνα και μεγαλωμένη στα νότια προάστια της Βοστόνης, η Suzanne Ciani αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Berkeley για να εξελιχθεί σε αληθινή πρωτοπόρο στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 προσωπικά άλμπουμ, έχει συνθέσει αμέτρητα έργα για την τηλεόραση, το σινεμά και τη διαφήμιση, έχει προταθεί πέντε φορές για Grammy και την έχουν αποκαλέσει "πρώτη synth ηρωίδα των ΗΠΑ". Όμως, ίσως το σημαντικότερο αποτύπωμά της -πέραν της καινοτόμου δουλειάς της στον τετραφωνικό ήχο - είναι το sound design της καθημερινότητας. Η Ciani χάρισε τη φωνή και τους ήχους της στο θρυλικό φλιπεράκι των 80s, "Xenon", ενώ σε εκείνη αποδίδεται και ο χαρακτηριστικός "pop & pour" ήχος των διαφημιστικών της Coca-Cola. Τιμήθηκε, επίσης, για την προσφορά της με την εισαγωγή της στο Hall of Fame του περιοδικού Keyboard δίπλα σε ιερά τέρατα των πλήκτρων όπως ο Robert Moog και ο Don Buchla, ενώ το 2017, έκανε πρεμιέρα στο SXSW το ντοκιμαντέρ "A Life in Waves" που ακολουθεί τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της. 

Η προπώληση των εισιτηρίων (€ 15-10) ξεκινά την Παρασκευή 14/10 στις 12 μ. για τα μέλη του ΚΠΙΣΝ και το Σάββατο 15/10 στις 12 μ. για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες

Suzanne Ciani

  • Electronica-Industrial

H πρωτοπόρα στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής εδώ και 50 χρόνια με καθοριστικό έργο και στο sound design στα St Paul's Sessions 6. Γεννημένη στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών και πια μόνιμος κάτοικος Καλιφόρνιας, η Suzanne Ciani είναι απόφοιτος του Wellesley College και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μουσική Σύνθεση από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Έχει υπάρξει παράλληλα πέντε φορές υποψήφια για βραβείο Grammy, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 σόλο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των "Seven Waves" και "The Velocity of Love", ενώ το 2018 είχαμε την ζωντανή ηχογράφηση στο Σαν Φρανσίσκο του περίφημου άλμπουμ "LIVE Quadraphonic", επαναφέροντας στο προσκήνιο μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια το αγαπημένο της αναλογικό συνθεσάιζερ Buchla. Έκτοτε η Suzanne περιοδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τετραφωνικά πρότζεκτ με modular synths και κυρίως το Buchla 200e.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.