Τι θα δούμε το φθινόπωρο στον "Σταυρό του Νότου";

Από τον Κωστή Μαραβέγια μέχρι τους Polkar και από την Κεντρική σκηνή έως τη σκηνή του Plus(+), η μουσική σκηνή του Νέου Κόσμου γιορτάζει φέτος 25 χρόνια ζωής με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

εξωφυλλο.jpg

Από τον Κωστή Μαραβέγια μέχρι τους Polkar και από την Κεντρική σκηνή έως τη σκηνή του Plus(+), η μουσική σκηνή του Νέου Κόσμου γιορτάζει φέτος 25 χρόνια ζωής. Ο Σταυρός του Νότου επιστρέφει αυτόν τον Οκτώβριο, δίνοντας ραντεβού με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών που θα γεμίσουν ξανά και τις τρεις, μουσικές του σκηνές.

Ρίτα Αντωνοπούλου & Ρεβάνς

rita-antwnopoulou-revans.jpg

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως Πλέσσας, Κραουνάκης, Μικρούτσικος και Ξαρχάκος και με σεβασμό και λατρεία στην τέχνη που υπηρετεί,  συναντά τους Ρεβάνς, ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε όταν ακόμα τα μέλη του φοιτούσαν στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έκτοτε χαράζει τη δική του πορεία στον κόσμο της μουσικής με τον ιδιαίτερο ήχο και στίχο που παρουσιάζει. Θα εμφανιστούν μαζί στην Κεντρική Σκηνή στις 22/10 και 5/11.

Κωστής Μαραβέγιας

κωστης-μαραβεγιας-1024x526.jpg

Με κέφι, ζωντάνια και την αστείρευτη ενέργεια που τον χαρακτηρίζει, ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει και πάλι στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Από τις 4/11 και κάθε Παρασκευή, ο τραγουδιστής μας ταξιδεύει για λίγο πίσω, στα ξένοιαστα βράδια του καλοκαιριού, που με το χαμόγελο και τη μουσική του τα έκανε να φαντάζουν σαν ένα μεγάλο πάρτι.

Ιουλία Καραπατάκη

ιουλια.jpg

Η Ιουλία Καραπατάκη έρχεται στην Κεντρική Σκηνή για δύο μόνο παραστάσεις στις 10 και 24/11. Με την κιθάρα της και την ξεχωριστή της φωνή, η Ιουλία ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, ενώ ιδιαίτερα γνωστή έγινε μέσα από τις συνεργασίες της με τον Σωκράτη Μάλαμα, με τον οποίο έχουν μοιραστεί μερικές από τις πιο μεγάλες μουσικές σκηνές. Συμμετέχει στο δικό της μουσικό σχήμα Kompania, όπου τραγουδάει αυστηρά ρεμπέτικα, ενώ στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται επίσης έντεχνα τραγούδια και παλιά λαϊκά.

Μίλτος Πασχαλίδης

μιλτος.jpg

Από τις 12/11 και κάθε Σάββατο, ο Μίλτος Πασχαλίδης, παραβλέπει το γεγονός ότι θα χάνει τους αγώνες της ΑΕΚ και ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για να τραγουδήσει τα άπαντα της δισκογραφίας του. Μια αναδρομή στα 14 άλμπουμ του, στις συνεργασίες με τους φίλους- παρόντες και απόντες, σε τραγούδια αγαπημένα αλλά και σε "παραπονεμένα" κομμάτια που δεν ακούμε συχνά.

Babis Batmanidis Company

bbc.jpg

Η Babis Batmanidis Company με άκρως σατιρικό στίχο και με τεράστιο αυτοσαρκασμό, έρχονται στο Club του Σταυρου του Νότου στις 15/10. Ο Μπάμπης Μπατμανίδης, τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη, που δημιούργησε το δικό του συγκρότημα δίνοντας του επίκαιρο χαρακτήρα, μετά από ένα καταιγιστικό καλοκαίρι, επιστρέφει με την ορχήστρα του "για να απογοητεύσει ξανά το κοινό του, αφού ως μπάντα έχει καταφέρει να μην κάνει κανένα sold out, να πάρει συνολική αμοιβή 50 ευρώ για το 10μελές της crew και πολλά άλλα".

Μάρθα Φριντζήλα & Ορέστης Ντάντος

μαρθα ορεστης.jpg

Η συνεργασία της Μάρθας Φριντζήλα και του Ορέστη Ντάντου είχε ως αποτέλεσμα το νέο τους τραγούδι "Νερό στη Βάρκα", που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η γνωριμία και πρώτη τους συνάντηση έγινε στο στούντιο. Ακολούθησαν κι άλλες, με αυτές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο να έρχονται για τρεις συνεχόμενες Δευτέρες στις 17, 24 & 31/10. Οι δυο τους θα βουτάνε "Στα Bαθιά" στο Club του Σταυρού του Νότου.

Polkar

polkar.jpg

Στα σλάβικα "polkar” σημαίνει "μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”. Μεθυσμένοι μπορεί να είναι - ποιος ξέρει; - , χορευτές ενδεχομένως, φάλτσοι όμως με τίποτα. Για του λόγου το αληθές από τις 22/10 και για 4 Σάββατα οι Polkar εμφανίζονται στο Club του Σταυρού του Νότου και μας καλούν να βγάλουμε μόνοι μας τα συμπεράσματά μας. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Βαλκάνιοι, με τις τρομπέτες, τα γιουκαλίλι και τις πανηγυρτζίδικες μελωδίες τους, με ιπτάμενα χαρτάκια και φιλιά στο στόμα, για όσους το επιθυμούν, έρχονται με φόρα, για να παρουσιάσουν ένα στραφταλιζέ πάρτι  μέχρι τελικής πτώσης.

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης

giorgos-nikos-stratakis-1280x853.jpg

Αφήνοντας ελεύθερη την έκφραση της μουσικής που αβίαστα πηγάζει από μέσα τους να διαχέεται στον χώρο, αλλά και με ιδιαίτερες συνθέσεις και προσεγμένο στίχο και ήχο, που δύσκολα συναντάς, οι δεξιοτέχνες στη λύρα και το λαούτο Γιώργος και Νίκος Στρατάκης μας προσκαλούν στις 4/11 και κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου σε ένα πρόγραμμα που ξεσηκώνει και συγκινείστο Club του σταυρού του Νότου.  Πατώντας στις ρίζες της παράδοσης, η οποία πιστεύουν πως αναζητά αδιάκοπα την εξέλιξη και τη μοναδικότητά της, το δίδυμο από την Κρήτη ανανεώνει το "κρητικό γλέντι".

Κίτρινα Ποδήλατα

kitrina-podilata-stavros-toy-notou-mikrofwno.jpg

Τα Κίτρινα Ποδήλατα, επιστρέφουν στο Club του Σταυρού του Νότου για τρεις παραστάσεις γενικής ανάτασης. Οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος & Γιώργος Παντελιάς με την νέα τους παράσταση "Να σε δω να γελάς…", από τις 26/11 και για περιορισμένες μόνο εμφανίσεις, ευελπιστούν να ενώσουν την παρέα σε κοινά έντονα συναισθήματα, να φωτίσουν εσωτερικές δυνάμεις, να αναθερμάνουν σκέψεις και όνειρα, κρατώντας ζωηρή τη διάθεση για χαμόγελο και αισιοδοξία.

Γιαγκίνηδες

γιαγκινηδες.jpg

Το γιαγκίνι στην γλώσσα των ρεμπετών σημαίνει ερωτική φλόγα που καίει για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Από εκεί εμπνεύστηκαν και το όνομά τους οι Γιαγκίνηδες, δύο νέα παιδιά παθιασμένα με το ρεμπέτικο τραγούδι. Ο Παναγιώτη Σικλαφίδης και ο Σπύρος Ζήσης συναντήθηκαν στη συμπρωτεύουσα και κρατώντας ένα μπουζούκι και μια κιθάρα κατάφεραν να συγκεντρώσουν χιλιάδες φανς στα social media και να ξεσηκώσουν τους περαστικούς της  πλατείας Αριστοτέλους και της Τσιμισκή. Αυτό έρχονται να κάνουν και για το κοινό του Plus στο Σταυρό του Νότου στις 4 και 11/11.

Μελίνα Κανά, Αλέξανδρος Κτιστάκης & Γιάννης Λίταινας

μελινα αλεχ.jpg

Πάντα δυναμική και συνάμα τρυφερή η Μελίνα Κανά, αγγίζει τους προβληματισμούς μας και μαζί με τον ντράμμερ Αλέξανδρο Κτιστάκη, που ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 12 χρονών και τον Γιάννη Λίταινα ανεβαίνουν στο stage του Plus στις 5/11 και κάθε Σάββατο του Νοεμβρίου, τραγουδώντας μεγάλες έντεχνες και λαϊκές επιτυχίες.

Θοδωρής Κοτονιάς & Βιολέτα Ίκαρη

ωιολ τη.jpg

Ο Θοδωρής Κοτονιάς ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική, λίγο πριν το 2000, με την δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικής παρέας με το όνομα "Μακρινά Ξαδέρφια". H συνάντηση αυτή των μουσικών με διαφορετικές "καταγωγές" αποτέλεσε πρόκληση για τη πρόσμιξη στοιχείων, όπου οι φόρμες του παραδοσιακού ήχου μπορούν να "συγγενεύουν" στα κλασσικά κιθαριστικά αρπίσματα και το λυρισμό της μπαλάντας μέσα από ροκ διαθέσεις. 22 χρόνια αργόερα συναντά τη Βιολέτα Ίκαρη,  μια από τις πιο καταξιωμένες ερμηνεύτριες της γενιάς τηςΑπό τις 18/11 και κάθε Παρασκευή οι δύο δημιουργοί κάνουν τον κόσμο του Σταυρού του Νότου Plus μια παρέα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.