Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Jethro Tull

Stavroz

Stavroz

Το ηλεκτρονικό εγχείρημα των IJsbrand De Wilde και Gert Beazar κάνει το ελληνικό ντεμπούτο του στο "Piraeus Club Academy" (23/9). Με ένα από τα εμπνευσμένα σετ τους, στα οποίο έθνικ στοιχεία, διαφορετικά όργανα, jazz, soul και electronica γίνονται ένα, οι Βέλγοι αναμένεται να κερδίσουν (και) το αθηναϊκό dance κοινό.

Jethro Tull

Jethro Tull

Οι θρυλικοί Βρετανοί προσγειώνονται στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" (22/9) για να επιβεβαιώσουν ξανά γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών. Άλλωστε, ύστερα από 20 χρόνια σιωπής, η φετινή δισκογραφική επιστροφή τους με το "Τhe Zealot Gene" απέδειξε ότι το συγκρότημα συνεχίζει να κρατά ψηλά το άγιο δισκοπότηρο της ροκ.

Shigeru Umebayashi

Shigeru Umebayashi

Μας φέρνει κοντά με την ευαισθησία του, σε μια συναυλία με τίτλο "In the Mood for Music" (28/9). Τη μουσική του διάσημου Ιάπωνα κινηματογραφικού συνθέτη θα ερμηνεύσει η 40μελής Athens Philharmonia Orchestra με τη συμμετοχή του σχήματος Alex Drakos Ensemble, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Βέλγου μαέστρου Dirk Brossé.

Asaf Avidan

Ανακαλύπτοντας τον Asaf Avidan

Ο Ισραηλινός τραγουδοποιός ερμηνεύει με τρόπο που φτάνει τις φωνητικές του δυνατότητες στα άκρα, ενώ ο βαθιά προσωπικός στίχος του ανοίγει στο κοινό του ένα ευρύ πεδίο ώστε να ταυτιστεί και να χωρέσει νέες ιστορίες. Με μουσική που περιέχει δόσεις blues και cabaret, folk και indie rock αλλά και το διάσημο ανδρόγυνο παιχνίδι του θα τον ξαναδούμε στο Ηρώδειο (22/9). 

Belle and Sebastian

Belle and Sebastian

Με μια μακρά πορεία που φτάνει στο τέλος της όπως ισχυρίζονται, γεμάτη γλυκόπικρες ιστορίες και νοσταλγικές ποπ μελωδίες, εγκαινιάζουν το ανανεωμένο "Anodos Club" (23/9). Προικισμένο με ιδιαίτερη δημιουργική ματιά και μπόλικη φαντασία, το γκρουπ του Stuart Murdoch αντιστέκεται στα σημάδια του χρόνου προτείνοντας μια φρέσκια εκδοχή του αισιόδοξα μελαγχολικού ήχου τους, σαν αυτή που ακούσαμε στο πρόσφατο "A Bit of Previous". 

Clamm

Clamm

Το εκρηκτικό τρίο που γεννήθηκε στη Μελβούρνη μόλις το 2019 συνεχίζει επάξια τη μακρά παράδοση της αυστραλιανής garage rock σκηνής με μια καθαρή DIY προσέγγιση και "βρόμικες" punk κιθάρες. Θα παρουσιάσουν στην Death Disco (22/9) το ολόφρεσκο άλμπουμ τους "Care" –ένα hot take της επικαιρότητας– που επικυρώνει τις φωνές όσων τους θεωρούν το next big thing της Αυστραλίας.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Asaf Avidan

  • Rock-pop-folk

Μεγάλος εραστής του folk-rock και της Americana, ο Ισραηλινός τραγουδοποιός και τραγουδιστής παρουσιάζει το δίσκο του «The study on falling»

Shigeru Umebayashi

  • Κινηματογραφική

Τη μουσική του Ιάπωνα κινηματογραφικού συνθέτη θα ερμηνεύσει η 40μελής Athens Philharmonia Orchestra με τη συμμετοχή του σχήματος Alex Drakos Ensemble, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Βέλγου μαέστρου, Dirk Brossé.

Belle and Sebastian

  • Rock-pop-folk

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού έρχονται στην Αθήνα με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του δέκατου studio album τους, «A Bit of Previous».

Jethro Tull

  • Rock-pop-folk

Το θρυλικό συγκρότημα του Ian Anderson είναι ξανά κοντά μας σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Stavroz

  • Electronica-Industrial

Γνωστοί για την εισαγωγή μιας συνολικής έθνικ, ακουστικής και οργανικής ατμόσφαιρας στην electronica, οι Βέλγοι παρουσιάζουν ένα σετ γεμάτο jazz, soul και ηλεκτρονική μουσική.

Clamm

  • Rock-pop-folk

Tο εκρηκτικό τρίο από τη Μελβούρνη συνεχίζουν στον DIY/garage δρόμο που χάραξαν οι πετυχημένες μπάντες στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όπως οι Eddy Current Suppression Ring και οι Total Control.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".