Μια reggae/ dub φιέστα στο Κατράκειο

Dub Inc © Carlos Gerardo García

Η κορυφαία μπάντα της world reggae μουσικής σκηνής επιστρέφει στη Ελλάδα. Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου οι Dub Inc θα εμφανιστούν στο Κατράκειο Θέατρο, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση αγάπης που έχουν δημιουργήσει με το ελληνικό κοινό.

Τα 6 μέλη του συγκροτήματος μαζί με τους 2 εκρηκτικούς frontmen θα γεμίσουν τη σκηνή του θεάτρου της Νίκαιας, καλώντας μας σε ένα "διονυσιακό" συναυλιακό γεγονός. Συναισθήματα όπως η αγάπη, η ενότητα και η ειρήνη συνθέτουν το άλμπουμ από τις μουσικές τους περιπλανήσεις στα μονοπάτια της dub, ska και hip-hop. Στην μεγάλη γιορτή τους στην Ελλάδα, "φωτιά στα όργανα" θα βάλουν οι: Blend Mishkin feat BNC, NO HARD FEELINGS (tiny jackal & thanasimos), LOBO, Skg's Dub Alliance, Fer de Lance, Xara, Ultra & Aria.

Dub Inc
© Carlos Gerardo García

Με καταγωγή από το Saint-Etienne, στη βιομηχανική καρδιά της Γαλλίας, οι Dub Inc συνδυάζουν την κλασσική reggae με dub, dancehall, ska, hip-hop στοιχεία και αφρικανικές επιρροές. Δημιουργούν έτσι ένα μεθυστικό μουσικό υβριδικό είδος με τραγούδια κοινωνικής αφύπνισης. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισαν αρχικά τρομερή αναγνώριση στην πατρίδα τους, τη Γαλλία.

Στη συνέχεια, οι δυνατές και φορτισμένες ενεργειακά συναυλίες τους, τους χάρισαν ένα συνεχώς διευρυνόμενο και πιστό πλήθος θαυμαστών. Διατηρώντας το ανεξάρτητό πνεύμα τους και μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι Dub Inc είναι το πιο επιτυχημένο reggae συγκρότημα που παίζει σήμερα στην Ευρώπη και φυσικά έχουν συμμετάσχει σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια φεστιβάλ, έχοντας ήδη εμφανιστεί στο Paleo, το Francofolies, το WOMAD, το Rototom Sunsplash και το Summerjam.

Οι χαρισματικοί τραγουδιστές των Dub Inc, Hakim "Bouchkour" Meridjaκαι Aurelien "Komlan" Zohou τραγουδούν στα αγγλικά, γαλλικά και την καμπίλε (βερβερική γλώσσα που μιλιέται στην Αλγερία). Πλαισιωμένοι από το βαθύ μπάσο του Moritz Von Korff, τα πλήκτρα του Frédéric Peyron και του Idir Derdiche, την κιθάρα του Jérémie Grégeois και τα τύμπανα του Grégory "Zigo" Mavridorakis, οι Bouchkour και Komlan μεταδίδουν δυνατά θετικά μηνύματα μέσα από τα εντυπωσιακά φωνητικά τους, δημιουργώντας μουσική με πραγματικά παγκόσμια απήχηση.

Από την ίδρυσή τους, το 1998, οι Dub Inc έχουν κυκλοφορήσει επτά studio albums, δύο EPs και δύο άλμπουμ με ζωντανές ηχογραφήσεις. Στις 30 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το καινούργιο τους άλμπουμ, "Futur" ένας δυνατός συνδυασμός non – stop ενέργειας, μοναδικών μουσικών και ευαισθητοποιημένων, μαχητικών στίχων.

Η μουσική κουλτούρα των Dub Inc προέρχεται από τη μουσική παράδοση της αφύπνισης των ανθρώπινων συνειδήσεων και ψυχών. Πρόκειται για μια συνεπή και δυνατή μουσική φωνή, ταυτόχρονα όμως αισθαντική και ιδιαίτερα εκφραστική. Η αδικία, η αντίσταση, η αγάπη και ο ανθρωπισμός συνθέτουν το δικό της μήνυμα. 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 15).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.