Ο Κώστας Χατζής γιορτάζει "60 χρόνια τραγούδι"

O αγαπημένος τραγουδοποιός που υπηρέτησε πιστά το κοινωνικό τραγούδι έρχεται στο City Garden Festival.

Κώστας Χατζής

Ο Κώστας Χατζής, ο αγαπημένος τραγουδοποιός που υπηρέτησε πιστά το κοινωνικό τραγούδι έρχεται στο  City Garden Festival, στις 29 Αυγούστου, για να γιορτάσει τα εξήντα χρόνια πορείας στο ελληνικό πεντάγραμμο μέσα από μια σειρά διαχρονικών επιτυχιών. Οποιαδήποτε αναφορά σε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο στην Ελλάδα δεν μπορεί  να μην έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τον Κώστα Χατζή. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε αφηγηματικά τραγούδια που εξέπεμψαν κοινωνικά μηνύματα και συμβολισμούς.

Μια πορεία, εδώ και έξι δεκαετίες, γεμάτη  από τραγούδια που είναι πλέον "κλασικά":  "Απ’ τ’ αεροπλάνο", "Ο Στρατής", "Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει", "Δε βαριέσαι αδερφέ", "Κι ύστερα", "Η αγάπη όλα τα υπομένει" και τόσα άλλα. Πολλά και τα τραγούδια που σφράγισε ως ερμηνευτής. Από το "Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου" του Μίμη Πλέσσα  έως τα "Γκρεμισμένα σπίτια " του Γιάννη Μαρκόπουλου και τα "Δακρυσμένα μάτια" του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Κώστας Χατζής, ο αγαπημένος και διαχρονικός τραγουδοποιός έρχεται στο  City Garden Festival για να γιορτάσει μαζί μας τα εξήντα του χρόνια στο τραγούδι αλλά και να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και πώς να ονειρευόμαστε  βλέποντας "τη γη σαν ζωγραφιά από ψηλά". Μαζί του τραγουδούν  η Μαρία Αλεξίου και η Daniela Χατζή. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

Περισσότερες πληροφορίες

Κώστας Χατζής

  • Ελληνική

Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.