3ο Ζωγράφου Summer Festival: Όλα όσα μάθαμε για τον θεσμό που ήρθε για να μείνει!

Όλα όσα μας είπε ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, για το δεκαπενθήμερο φεστιβάλ που φέτος μετατρέπεται σε μια γιορτή της μουσικής.

Βίλα Ζωγράφου

Η επιστροφή του Ζωγράφου Summer Festival είναι γεγονός! Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε μετά από δύο τόσο επιτυχημένες διοργανώσεις και μάλιστα στο πλαίσιο της πρωτόγνωρης συνθήκης που βιώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Με αφορμή την τρίτη διοργάνωση του νέου αυτού καλοκαιρινού φεστιβάλ που θα προσφέρει και φέτος ποιοτική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου με ελεύθερη είσοδο από τις 1-20 Ιουλίου στη Βίλα Ζωγράφου και το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, στηρίζοντας παράλληλα τους δημότες και τους καλλιτέχνες, παραθέτουμε όσα είπε ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, για έναν θεσμό που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. 

Τι να περιμένουμε στο Ζωγράφου Summer Festival 2022

Στο πλαίσιο που δημιούργησαν οι δύο τελευταίες διοργανώσεις, θα λάβει χώρα για 3η χρονιά η δεκαπενθήμερη γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού στην πόλη μας, στην οποία θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μουσικά είδη μέσα από ένα crossover ρεπερτόριο, με αναπάντεχες εναλλαγές και πολλές εκπλήξεις! Επιθυμία μας είναι η πόλη μας να ξεχειλίσει από ήχους, με back to back δωρεάν συναυλίες για μικρούς και μεγάλους, πλημμυρίζοντας παράλληλα με ήχους και εικόνες αγαπημένα και εμβληματικά κτίρια του Δήμου Ζωγράφου, όπως η Βίλα Ζωγράφου και το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, όπου διοργανώνεται το φεστιβάλ, χαρίζοντας μας αξέχαστα μουσικά ταξίδια. Έντονη παρουσία, στο φετινό πρόγραμμα θα έχει και πάλι η περσινή επιτυχημένη νέα εμβόλιμη ενότητα που αφορά τους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Δίνουμε ξανά την ευκαιρία στα νέα παιδιά να μας παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια διήμερη καλλιτεχνική ενότητα "Youth Unit”

Γιώργος Γιαννακόπουλος Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου
Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου

Οι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ

Ο Δήμος Ζωγράφου πήρε το όνομά του από την οικογένεια Ζωγράφου, που έζησε στη Βίλα Ζωγράφου και έδωσε το όνομα στην περιοχή. Η Βίλα αποτελεί ένα "κόσμημα" για την πόλη μας και αποτελεί το πολιτιστικό μας σπίτι και σημείο αναφοράς και συνάντησης όλων των δημοτών, που είτε έρχονται να επιμορφωθούν μέσω σεμιναρίων και διαλέξεων, είτε να παρακολουθήσουν μαθήματα στο ωδείο, είτε να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στον προαύλιο χώρο. Το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο μας, επίσης έχει μακρά παράδοση σε θεατρικά δρώμενα και επί 34 συναπτά χρόνια, οι θεατρικοί μας αγώνες αποτελούν έναν κοινωνικό θεσμό και παράλληλα ένα πολιτιστικό προϊόν που οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε ως πολύτιμο δημόσιο αγαθό, καθώς είναι ο σημαντικότερος δείκτης επιπέδου ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

​​​​​​

Διαβάστε Επίσης

Οι στόχοι του φεστιβάλ

Στόχος μας είναι αυτός ο θεσμός να αποτελέσει μια εστία πολιτισμού στην πόλη μας και επιδίωξη είναι να συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν. Ταυτόχρονα, θέλουμε το Ζωγράφου Summer Festival να αποτελέσει μια σύγχρονη κοινωνική διαδικασία επικοινωνίας διευρυμένη, προσαρμοσμένη και εναρμονισμένη στις ανάγκες του πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Ο απολογισμός των δύο πρώτων διοργανώσεων

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε από τις αρχές του 2020, με αίσθημα ευθύνης, δεν άσκησε απλά τα καθήκοντα του, αλλά στήριξε έμπρακτα τους καλλιτέχνες μέσα από μια διετή προσπάθεια, με σκοπό να προσφέρει στους δημότες ποιοτική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, ήμασταν από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά που καταφέραμε και υλοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση για 2 χρόνια εν μέσω πανδημίας το 1ο και το 2ο Ζωγράφου Summer Festival, όπου τηρήθηκαν επιτυχώς όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που έχει ορίσει το υπουργείο Πολιτισμού. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι δωρεάν κρατήσεις των θέσεων πραγματοποιήθηκαν με πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής για 1η φορά σε όλη την επικράτεια, γεγονός που βοήθησε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός και να απολαύσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια τις εκδηλώσεις.

>>Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του Ζωγράφου Summer Festival στο παρακάτω link.

Διαβάστε Επίσης

Πληροφορίες στο Γραφείο Διοργάνωσης του Φεστιβάλ (2107481396).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οπερατική απόδραση στην Πράγα: "Ο μακρινός ήχος" του Σρέκερ και ο "Ιακωβίνος" του Ντβόρζακ

Η Πράγα έχει μία αξιοζήλευτη λυρική ζωή που εκτυλίσσεται σε τρεις ιστορικές σκηνές, το Εθνικό Θέατρο (Narodni divadlo), την Κρατική Όπερα (Statni opera) και το Θέατρο των Τάξεων (Stavovske divadlo).

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
12/08/2022

Ο Andrea Bocelli στο Sani Festival

Ο γνωστός τενόρος Andrea Bocelli υπογράφει την τελευταία ημέρα του εορταστικού Sani Festival στο Sani Resort.

Συναυλιακό αφιέρωμα στη Σμύρνη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Φεστιβάλ Μαραθώνα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μάς προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού.

Φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων" με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η καλλιτεχνική τριάδα αποτελούμενη από τους Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο επιστρέφει στην Αθήνα για μια συναυλιακή βραδιά "Στη Σκιά των βράχων".

To "Anime" του Φοίβου Δεληβοριά στην Τεχνόπολη

Η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση του άλμπουμ του γνωστού καλλιτέχνη στην Τεχνόπολη από μία ομάδα ταλαντούχων συντελεστών.

Οι εκρηκτικοί Clamm τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Η αυστραλιανή μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή της Death Disco και παρουσιάζει το νέο της δισκογραφικό υλικό, συνοδευόμενοι από τους Kidney Black και τους Frenzee.