Ο θρυλικός Μίσα Μάισκι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

Υπόσχεται να φτάσει στα άκρα την μελωδικότητα στο Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε σι ελάσσονα του Αντονίν Ντβόρζακ.

Μίσα Μάισκι

Τον θεωρούν σύγχρονο διάδοχο των Ροστροπόβιτς και Πιατιγκόρσκι. Όχι τυχαία, αφού είναι ο μοναδικός τσελίστας –διεθνώς- που υπήρξε μαθητής και των δύο. Ο θρυλικός Μίσα Μάισκι φτάνει στην Αθήνα για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο (2 Ιουλίου) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Υποσχόμενος να φτάσει στα άκρα την μελωδικότητα στο Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε σι ελάσσονα του Αντονίν Ντβόρζακ- έργο κορυφαίο στο ρεπερτόριο του οργάνου. Ο ιδιοφυής Μίσα Μάισκυ υπόσχεται μια ερμηνεία γεμάτη από το πάθος και την λεπτότητα που τον διακρίνει. Έναν υψηλού επιπέδου διάλογο με την Ορχήστρα όπως αρμόζει σε αυτή τη σύνθεση που αντιμετωπίζει το τσέλο "ως πρώτο μεταξύ ίσων". Η συναυλία ανοίγει με τη συναισθηματική "Εισαγωγή σ’ ένα δράμα" του Αντίοχου Ευαγγελάτου. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις του επιφανούς εκπροσώπου της ελληνικής Εθνικής Σχολής, η οποία προϊδεάζει κατάλληλα για τα γεμάτα ένταση έργα που ακολουθούν. Το πρόγραμμα κλείνει με την λυρική Συμφωνία αρ. 2 σε μι ελάσσονα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ που σημαίνει το θριαμβευτικό, αλλά και γεμάτο μελωδικότητα τέλος αυτής της δυναμικής βραδιάς. Στη μουσική διεύθυνση, ο περιζήτητος Γάλλος αρχιμουσικός Λιονέλ Μπρενγκιέ.

Λιονέλ Μπρεγκιέ
Ο Λιονέλ Μπρενγκιέ

Το πρόγραμμα με μια ματιά

Αντίοχος Ευαγγελάτος  (1903–1981)
Εισαγωγή σ' ένα δράμα

Αντονίν Ντβόρζακ (1841–1904)
Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε σι ελάσσονα, έργο 104

Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873–1943)
Συμφωνία αρ. 2 σε μι ελάσσονα, έργο 27

Σολίστ
Μίσα Μάισκι, βιολοντσέλο

Μουσική διεύθυνση
Λιονέλ Μπρενγκιέ

Διακεκριμένη ζώνη 70€ | Ζώνη Β΄ 50€ | Ζώνη Γ΄ 40€ | ΑΜΕΑ 5€ | Άνω διάζωμα 30€, 25€, 20€, 15€ | Φοιτητικό/ 65+/ Καλλιτεχνικών σωματείων 20€, 16€, 12€ | Ανέργων/Σπουδαστικό Καλλιτεχνικών Σχολών 5€ | Online αγορά: aefestival.gr, viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η "Δηιδάμεια" του Χαίντελ διά χειρός Γιώργου Πέτρου εντυπωσιάζει στο φετινό Φεστιβάλ Όπερας του Γουέξφορντ – "Πεπίτα Χιμένεθ" στη Μαδρίτη

Από το Γουέξφορντ μέχρι τη Μαδρίτη, σπάνιες όπερες, διεθνείς πρωταγωνιστές και μαγευτικές σκηνικές αφηγήσεις που εντυπωσίασαν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
30/12/2025

Το Jazzèt Music Hall δίνει ρυθμό στη νέα χρονιά

Συναυλίες, DJ sets, αυτοσχεδιασμοί και εικαστικές παρεμβάσεις σηματοδοτούν την αρχή του 2026.

30 ελληνικοί δίσκοι που κρατάμε από το 2025

Το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι το είχε η Άννα Βίσση, ενώ στο Spotify σάρωσε ο Toquel, παραμένοντας μεγάλο αστέρι στις νεότερες ηλικίες. Πέρα από τη λαμπερή βιτρίνα μαζικής δημοφιλίας, όμως, συμβαίνουν πολλά πράγματα, άσχετα με την προβολή που (δεν) λαμβάνουν.

H Μελίνα Κανά μας περιμένει στο Κύτταρο

Μελίνα Κανά: Θα τραγουδήσει στο Κύτταρο παλιές επιτυχίες από την πλούσια δισκογραφία της, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

O Haig Yazdjian, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της world music, live στην Αθήνα

O Haig Yazdjian, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της world music, live στην Αθήνα στη σκηνή του Theatre of the NO στις 3 Ιανουαρίου.

Τέταρτη θητεία για τον Γιώργο Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση της ΕΛΣ

Η Υπουργός Πολιτισμού και ο Υφυπουργός Πολιτισμού ανανέωσαν για τέταρτη συνεχόμενη τριετία τη θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή, αναγνωρίζοντας την προσφορά και το όραμά του για την ελληνική όπερα.

Η "The Beatles Live Tribute Band" κάνει συναυλιακό ποδαρικό στο Κύτταρο

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026, η "The Beatles Live Tribute Band" υπόσχεται μια μοναδική μουσική παράσταση αφιερωμένη στο βρετανικό συγκρότημα.