Η ανεξάρτητη σκηνή "σηκώνει" την Τεχνόπολη

Οι Planet of Zeus και οι Στίχοιμα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιστρέψουν στις συναυλίες με κοινό ορθίων,

Οι Planet of Zeus και οι Στίχοιμα για μια κοινή συναυλία στην Τεχνόπολη


Δύο επιδραστικά σχήματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, οι Planet of Zeus και οι Στίχοιμα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιστρέψουν στις συναυλίες με κοινό ορθίων, την Κυριακή 5 Ιουνίου. Ο Xplicit κι η Μαρίνα του underground hip hop συγκροτήματος παραμένουν, από τα τέλη του ’90, πιστοί στον κοινωνικοπολιτικό στίχο τους, μακριά από νόρμες και περιορισμούς, όπως φαίνεται  και στο τελευταίο άλμπουμ τους "Θάλασσα" (2018). Οι Planet of Zeus, πάλι, ανήκουν στα σχήματα που ανέδειξαν την ελληνική heavy rock σκηνή διεθνώς. Η συνάντησή τους αναμένεται εκρηκτική.

Στίχοιμα

Αν είναι ένα πράγμα που μπορεί να κρατήσει από τους Στίχοιμα, ακόμη και ο τελευταίος μη γνώστης του είδους που εκπροσωπούν, είναι οι γεμάτοι συναυλιακοί χώροι. Με την ίδρυσή τους να χρονολογείται στα late 90's και τις δισκογραφικές τους δουλειές να αποτελούν σταθμούς, η καθεμία στην εποχή της και με τον δικό της τρόπο, ο Xplicit κι η Μαρίνα μας έχουν κατά καιρούς προσφέρει άκρως επιδραστικές και διαχρονικές δημιουργίες. Με χαρακτηριστικό ηχόχρωμα και στίχο επίκαιρο και καυστικό, ικανό να σε παρασύρει σε μανιασμένα singalongs όσο και να προβληματίσει, οι Στίχοιμα συνεχίζουν να χαράζουν τον δικό τους ανεξάρτητο δρόμο, μακριά από νόρμες και περιορισμούς. Η τεράστια δε απήχηση και επιτυχία του τελευταίου δισκογραφικού πονήματός τους με τίτλο "Θάλασσα" (2018) αλλά και η μεταπανδημιακή συναυλιακή τους επαναδραστηριοποίηση, εντείνουν ακόμη περισσότερο την αγωνία και την προσμονή για την επόμενη δισκογραφική τους κίνηση.

Οι Planet of Zeus είναι ένα από εκείνα τα σχήματα στα οποία οφείλεται η παγκόσμια αναγνώριση της ελληνικής heavy rock σκηνής. Με εναρκτήριο έναυσμα το "Eleven The Hard Way" του 2008, είναι ταυτισμένοι με μια εποχή που σηματοδότησε την γέννηση -ή και αναγέννηση- των σπουδαιότερων μπαντών του ιδιώματος από την Ελλάδα. Η συνεπέστατη δισκογραφική τους παρουσία και οι ζωντανές εμφανίσεις - οδοστρωτήρες from day one, έχουν κάνει το κουαρτέτο να θεωρείται διαχρονική αξία για τον Ευρωπαϊκό heavy ήχο, ενώ οι περγαμηνές τους γεμίζουν σελίδες ολόκληρες. Σημείο καμπής στην πολυετή ύπαρξη του σχήματος, η ζωντανή εμφάνιση τον Σεπτέμβριο του 2008, που αποτέλεσε δίχως άλλο την την μεγαλύτερη σε προσέλευση headline συναυλία εγχώριου αγγλόφωνου ροκ σχήματος, με πάνω από 11500 παρευρισκόμενους να δίνουν ραντεβού με την ιστορία, σε μία από τις σπουδαιότερες στιγμές των Planet of Zeus.

Περισσότερες πληροφορίες

Στίχοιμα - Planet of Zeus

  • Hip Hop

Δύο από τα επιδραστικότερα σχήματα της ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους επιστρέφοντας στις… όρθιες συναυλίες που τόσο στερηθήκαμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.