Σtella: "Είχα την επιθυμία να κατευθυνθώ ηχητικά προς κάτι πιο vintage"

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" για το συμβόλαιο με την ιστορική Sub Pop Records, τη στροφή σε ένα πιο "παλαιικό" ύφος και τα καλοκαιρινά της σχέδια.

Σtella: 'Είχα την επιθυμία να κατευθυνθώ - ηχητικά - προς κάτι πιο vintage' © Dimitra Tzanou

Πώς προέκυψε και πώς αισθάνεσαι με την υπογραφή του νέου συμβολαίου σου με την Sub Pop Records; 
Είχα στείλει ένα email στην Sub Pop τον Αύγουστο του 2018 και μετά από 3 μήνες έλαβα μια απάντηση πως τους άρεσε πολύ η μουσική μου. Αισθάνομαι πολύ ευτυχής γιατί είναι ένα πολύ καλό "σπίτι" για τον δίσκο μου. 

Είναι σίγουρα ένα μεγάλο άνοιγμα προς το εξωτερικό και ένα μεγαλύτερο κοινό. Τι προσδοκίες σου δημιουργεί αυτό;
Ακριβώς αυτό που αναφέρεις, προσδοκώ ένα άνοιγμα σε ένα μεγαλύτερο κοινό και περισσότερα live. 

Το πρώτο single από το επερχόμενο τέταρτο album "Charmed" επιτυγχάνει όντως να μας γοητεύσει. Υπάρχει ένα νοσταλγικό συναίσθημα εδώ; 
Νιώθω πως υπήρχε μια επιθυμία μου να κατευθυνθώ - ηχητικά - προς κάτι πιο vintage, τα τελευταία χρόνια. Ή έστω να φύγω λίγο από τους πιο synth ήχους και να κάνω κάτι πιο "παλαιικό" με έναν τρόπο. Η έμπνευση σε μεγάλο βαθμό έρχεται από πράγματα που άκουγα εκείνη την περίοδο, παλιά και νέα, όπως τους Khruangbin.

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το βίντεο του δεύτερου single "Up and Away" που μόλις κυκλοφόρησε;
Η ιδέα για το βίντεο έρχεται από μια αληθινή ιστορία που συνέβη το 1940 περίπου, όταν δυο ρεμπέτες κρύφτηκαν μέσα στον ιππόδρομο (το σημερινό Σταύρος Νιάρχος) για να σωθούν από σφαίρες Γερμανών κατά την διάρκεια της κατοχής. 

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από το ρεμπέτικο και τους ανθρώπους τους. Με ποιο τρόπο αγγίζει εσένα σαν μια pop καλλιτέχνι του 2022;
Με ενδιαφέρει αρκετά το ρεμπέτικο, το πως δημιουργήθηκε και οι άνθρωποι που το πλαισίωσαν. Είναι μια μοναδική στιγμή στην ιστορία μας και έχει μεγάλο λόγο και ουσία για να το εξερευνήσει κανείς. 

Το album "Up and Away" αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Τι να περιμένουμε; Πειραματίζεσαι με κάτι διαφορετικό εδώ; 
Σίγουρα πειραματίστηκα με κάτι διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει και χαίρομαι που τελικά λειτούργησε. Βασικό λόγο επίσης σε αυτό έπαιξε και ο Redinho που δούλεψε στην παραγωγή αυτού του άλμπουμ.

 

Πώς σου φέρθηκαν οι καραντίνες;  Ήταν μια δημιουργική περίοδος για εσένα;
Πρέπει να πω πως ξεκουράστηκα αρκετά, παράλληλα δούλευα, απλά με ένα πιο χαλαρό τέμπο.

Τι σου έλειψε περισσότερο; 
Οι φίλοι μου γιατί είχα συνηθίσει να τους βλέπω συχνά και αυτό σταμάτησε απότομα. 

Πώς εξελίσσεται η μουσική σου από το ντεμπούτο σου το 2015; 
Θα έλεγα πως νιώθω μια εξέλιξη χωρίς όμως να μπορώ να την εξηγήσω. Κοιτώντας πίσω, κάποια από τα πράγματα που έχω κάνει μου ακούγονται πλέον σχεδόν άγνωστα, όμως έχουν γίνει από τον ίδιο άνθρωπο. Είναι περίεργο συναίσθημα αυτό.

Σου έχει λείψει να είσαι σε μια μπάντα ή σου ταιριάζει περισσότερο να δημιουργείς μόνη; 
Τις περισσότερες φορές δημιουργώ μόνη, αλλά σίγουρα μου λείπει να παίζω τα κομμάτια με την μπάντα μου. 

Φέτος, περιμένουμε με αγωνία την φορτσάτη επιστροφή των μουσικών φεστιβάλ και των συναυλιών. Θα ακούσουμε σύντομα ζωντανά το "Up and Away";
Ελπίζω κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι!

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα μετά τον Ιούνιο και την κυκλοφορία;
Συζητάω για ένα τουρ στη Αμερική αυτή την περίοδο, και ελπίζω να γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα! 

Do not miss!

Δείτε το νέο βίντεο της Σtella για το "The Truth Is”, το τρίτο single του "Up and Away”. Το "δικαστικό δράμα" που εξελίσσεται αποτυπώνει τα αντικρουόμενα συναισθήματα της αγάπης, καθώς ο έρωτας μας κατακλύζει με τρόπους πέρα από την κατανόηση ή τον έλεγχό μας, και με τον στίχο ("alright, but still I miss you every night”) απευθύνει στους ακροατές του ένα μήνυμα αποδοχής αυτής της έντονης εσωτερικής πάλης.

Το γλυκόπικρο και ιδαίτερο βιντεοκλίπ βασίζεται σε μια ιδέα της Σtella (η οποία εμφανίζεται και στον ρόλο της "στενογράφου") και σκηνοθετήθηκε από τον Γρηγόρη Ρέντη. Το πρωταγωνιστικο ζευγάρι υποδύονται οι χορευτές, Ιωάννα Τουμπακάκη και Γιώργος Κοτσιφάκης.

Το "Up and Away", που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουνίου, είναι πλέον διαθέσιμο για pre-order σε CD/LP/DSP από τη Sub Pop. Προπαραγγελίες του μπλε αδιάφανου βινυλίου μπορούν να γίνουν από το megamart.sub pop.com, και από επιλεγμένα καταστήματα στη Βόρεια Αμερική, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.