Καταξιωμένοι ερμηνευτές συμμετέχουν στο τετραήμερο αφιέρωμα "Μάνος Λοΐζος – 40 χρόνια μετά"

Οι Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Φαραντούρη, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος και Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μεταξύ άλλων, παρουσιάζουν αυτούσιο το έργο του Λοΐζου, στο θέατρο «Ολύμπια».

“Μάνος Λοΐζος – 40 χρόνια μετά”

Με μόλις 10 δίσκους που εκδόθηκαν όσο ζούσε και ακόμα 2 που εκδόθηκαν μεταθανάτια, ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα όσον αφορά στο ελληνικό τραγούδι. Για πρώτη φορά 40 χρόνια μετά από εκείνο τον Σεπτέμβρη του 1982, παρουσιάζεται σχεδόν το σύνολο του έργο του, 9 από τους 12 κύκλους τραγουδιών του, σε 4 παραστάσεις (8.30 μ.μ.) με την συμμετοχή  των πρώτων ερμηνευτών που βρίσκονται ακόμα σε δημιουργική πορεία, αλλά και νεότερων σημαντικών ερμηνευτών που έχουν συμπορευτεί μέσα στα χρόνια με τα τραγούδια του. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το έργο του αυτούσιο και όχι ως ένα αποσπασματικό best of. Το τετραήμερο αφιέρωμα θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Μουσικό θέατρο Ολύμπια "Μαρία Κάλλας".

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τετάρτη 4 Μαΐου

Ο Γιώργος Νταλάρας, βασικός ερμηνευτής των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου, κάνει ένα ταξίδι πίσω στην δεκαετία του ’70 πιάνει την μουσική ιστορία του Μάνου Λοΐζου σχεδόν από την αρχή και μας παρουσιάζει δύο εμβληματικούς δίσκους, τις "Θαλασσογραφίες” (1970), και το "Να ‘χαμε τι να ‘χαμε” (1972) και οι δύο σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά και στιγμές από τον δίσκο "Τα τραγούδια μας” (1976) σε στίχους του Φώντα Λάδη. Συμμετέχουν η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Τετάρτη 11 Μαΐου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει στιγματιστεί και έχει στιγματίσει με την φωνή του κάποια από τα εμβληματικά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Επιλέγει σε αυτήν την μοναδική βραδιά να έχει στο πλευρά του την Μαρία Παπαγεωργίου για να παρουσιάσουν δύο δίσκους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας, "Τα τραγούδια του δρόμου” (1974) σε στίχους Κωστούλας Μητροπούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Νεγρεπόντη, Δημήτρη Χριστοδούλου αλλά και του ίδιου του συνθέτη και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε ο Μάνος Λοΐζος εν ζωή "Για μια μέρα ζωής” (1980) σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μανώλη Ρασούλη, Δώρας Σιτζάνη, Φώντα Λάδη, Μάνου Λοΐζου και σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη. 

Κυριακή 22 Μαΐου

Η Μαρία Φαραντούρη ανοίγει ένα από τα σπάνια κεφάλαια της καριέρας της και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ολότητά του έναν δίσκο σταθμό της ελληνικής δισκογραφίας τόσο για το θέμα του όσο και για τον ήχο του "Τα Νέγρικα” (1975) σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη. Ο Μίλτος Πασχαλίδης επηρεασμένος πάντα από το έργο του Μάνου Λοΐζου και ο Απόστολος Ρίζος που και εκείνος έχει αναπτύξει μια προσωπική σχέση με το ρεπερτόριο του συνθέτη μας παρουσιάζουν το "Καλημέρα Ήλιε” (1973) σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου, Μάνου Λοΐζου. Στην συναυλία θα παρουσιαστούν και στιγμές από τον δίσκο "Γράμματα στην Αγαπημένη” (1983) σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ.

Τετάρτη 26 Μαΐου

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες σήμερα στο ελληνικό τραγούδι ανοίγει, ακούει, συγκινείται και παρουσιάζει στο κοινό έναν δίσκο χαρακτηρισμένο ακόμα και στον τίτλο του από το όνομα της Χαρούλας, "Τα τραγούδια της Χαρούλας” (1979) σε στίχους Μανώλη Ρασούλη. Και δύο από τους νεότερους καλλιτέχνες, οι Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου, που έχουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας συνδέσει το όνομα τους με το λαϊκό τραγούδι, θα γυρίσουν στην αρχή της πορείας του Μάνου Λοΐζου, εκεί απ’ όπου άρχισαν όλα και ίσως στον πιο λαϊκό ηχητικά δίσκο του, τον "Σταθμό” (1968) σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Λοΐζου.

Προπώληση εισιτηρίων

Στο ticket services στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα είτε στο τηλ. επικοινωνίας 2107234567 είτε διαδικτυακά.

Περισσότερες πληροφορίες

«Μάνος Λοΐζος, 40 χρόνια μετά»

  • Αφιέρωμα

Ο Γιώργος Νταλάρας μάς γυρνάει πίσω στη δεκαετία του ’70 πιάνει τη μουσική ιστορία του Μάνου Λοΐζου σχεδόν από την αρχή και μας παρουσιάζει δύο εμβληματικούς δίσκους, τις «Θαλασσογραφίες» και το «Να ’χαμε τι να ’χαμε».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
25/04/2024

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο