Maluma: Ο Κολομβιανός star επιτέλους στην Ελλάδα

Ένα από τα πιο hot ονόματα της reggaeton υπόσχεται να μετατρέψει την εμφάνιση του στο ΟΑΚΑ σε μια μοναδική χορευτική βραδιά, με special guest την Ελένη Φουρέιρα.

Maluma

Η reggaeton, το ανορθόδοξο παιδί της τζαμαϊκανής reggae και της hip hop με ισπανόφωνο στίχο και ρυθμούς σάλσα, έχει καταφέρει να διεισδύσει στην ποπ κουλτούρα και τις καρδιές των clubbers όσο λίγα μουσικά είδη. Λίγο η συρρίκνωση της επιρροής της Καθολικής Εκκλησίας, λίγο ο φιλελευθερισμός, τα 90s βρήκαν τη Λατινική Αμερική να χορεύει στο ρυθμό του Vico C και των Baby Rasta y Gringo. Η reggaeton συνέβαλε καθοριστικά στη μεγιστοποίηση της λατινοαμερικάνικης μουσικής βιομηχανίας, χαρίζοντας είδωλα, όπως ο Luis Fonsi, ο J Balvin και, φυσικά, ο απόλυτος Κολομβιανός σταρ, Maluma.

Ο κατά κόσμον Juan Luis Londoño, σε ηλικία μόλις 26 ετών, έχει γίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς και δημοφιλείς τραγουδιστές της παγκόσμιας σκηνής, έχοντας κερδίσει, το 2018, το Latin Grammy για το άλμπουμ "F.A.M.E.". Κομβικό ρόλο στη δημοφιλία του Maluma έπαιξε η αποδοχή που κέρδισε, ήδη με τις πρώτες ηχογραφήσεις του ως έφηβου ερασιτέχνη τραγουδιστή στα social media και, κυρίως, στο YouTube. Το πρώτο του single, "Farandulera", έγινε viral και τράβηξε την προσοχή της Sony Music Latin. Από αυτό το σημείο και μετά, η ανοδική πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη, με τα mega radio hits να διαδέχονται το ένα το άλλο. Tο ντεμπούτο άλμπουμ του "Magia" (2012) τον ανέδειξε σε next big thing της Λατινικής Αμερικής, με το δεύτερο "Pretty Boy, Dirty Boy" (2015) να ξεπερνάει κάθε προσδοκία και να σκαρφαλώνει στις κορυφές των διεθνών latin charts. Η γεωμετρική πρόοδος της επιτυχίας του συνεχίστηκε και με τα επόμενα "F.A.M.E." (2018), "11:11" (2019), "Papi Juancho" (2020) και "#7DJ (7 Días en Jamaica)" (2021). 

Maluma

Το 2022 τον βρίσκει ακόμη πιο δημιουργικό, χαρίζοντας στο κοινό του ακόμη ένα προσωπικό άλμπουμ. O λόγος για το "Marry me", ένα EP με 7 τραγούδια και ισάριθμα καυτά video clips. Το νέο άλμπουμ του αποτελεί το soundtrack της ομώνυμης ρομαντικής κομεντί (στη χώρα μας κυκλοφόρησε με τον τίτλο "Παντρέψου με"), στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Jennifer Lopez. Με αφορμή το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ο pop star δήλωσε σε συνέντευξή του στο "Hollywood Reporter" ότι ονειρεύεται να πρωταγωνιστήσει σε γνωστές ταινίες δράσης, όπως ο Batman ή ο James Bond· "Φαντάσου ο επόμενος Batman ή James Bond να είναι Λατινοαμερικανός!"

Παράλληλα με τη δισκογραφία, ο καλλιτέχνης εργάζεται πάνω στο νέο fashion brand που χτίζει, με την επωνυμία Royalty by Maluma. Με πάνω από 61 εκατομμύρια followers στο Instagram, o Maluma γεμίζει στάδια σε κάθε του εμφάνιση· βλ. Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, American Airlines Arena στο Μαϊάμι και The Forum στο Λος Άντζελες, μεταξύ άλλων. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που κυριαρχούν στη μουσική βιομηχανία, όπως η Madonna στο "Medellín", η Shakira στο "Chantaje", αλλά και ο Jason Derulo, οι Fifth Harmony και ο Marc Anthony.

Το ραντεβού με το κοινό του στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα που αναβλήθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας. Αρχικά προγραμματισμένο για το 2020, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ. Τη συναυλία, που αποτελεί μέρος του Papi Juancho Tour, θα ανοίξει η one-and-only showstopper Ελένη Φουρέιρα, η οποία ανάβει σταθερά φωτιές πλέον και εκτός της εγχώριας showbiz με τα μεγάλα hits και τα εκρηκτικά χορευτικά της. Το υπερθέαμα που θα στήσουν στη σκηνή του ΟΑΚΑ, με γιγαντοοθόνες, πυροτεχνήματα και φυσικά εντυπωσιακές χορογραφίες, υπόσχεται ότι το πρώτο μεγάλο live ύστερα από δύο και πλέον χρόνια θα μείνει πραγματικά στη συναυλιακή ιστορία. 

"Hawái" all the way

O Maluma και o αεικίνητος The Weeknd ένωσαν φέτος τις δυνάμεις τους στην πιο αναπάντεχη συνάντηση της χρονιάς. Οι δύο καλλιτέχνες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο remix του "Hawai" (κομμάτι από τον προσωπικό δίσκο του Maluma, "Papi Juancho") μέσω μιας αινιγματικής ανάρτησης στο Instagram. Το remix με το κοινό videoclip, στο οποίο ο The Weeknd τραγουδά για πρώτη φορά στα ισπανικά, έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο Κολομβιανός τραγουδιστής δήλωσε πανευτυχής γι’ αυτήν τη σύμπραξη: "Πάντα θαύμαζα τον The Weeknd, οπότε νιώθω πως ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα". Όπως οτιδήποτε άλλο αγγίζει ο Weeknd και μετατρέπεται σε χρυσό (ή έστω πλατινένιο), το remix έμεινε για 8 εβδομάδες #1 στο Billboard των Hot Latin Songs, για 9 εβδομάδες στο #1 των Latin Streaming Songs και για 3 εβδομάδες στο #1 του Latin Airplay.

Περισσότερες πληροφορίες

ΟΑΚΑ - Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ

Σπ. Λούη & Λεωφ. Κηφισίας 37
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

19/04/2024

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.