Todd Terje: Nu-disco από τον μετρ του είδους

Ετοιμαστείτε για ένα ρετρο-φουτουριστικό Dj set στο Fuzz Club.

Todd Terje: Nu-disco από τον μετρ του είδους

Ο Todd Terje, θα εμφανιστεί στο Fuzz Club με ένα ρετρο-φουτουριστικό Dj set που θα αναδείξει το μεγαλείο του, τη δημιουργική του ιδιοφυΐα  και τον καινοτόμο ήχο του την Κυριακή 6 ΜαρτίουΟ Σκανδιναβός γκουρού της nu-disco έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς/καλλιτέχνες αλλά και σε ένα ασύλληπτα δημιουργικό πνεύμα το οποίο συνδυάζει αριστοτεχνικά την ηλεκτρονική φουτουριστική disco με αναφορές από house, jazz, funk, latin και pop. Ο Νορβηγός βρίσκεται στο χώρο της μουσικής σκηνής αρκετά χρόνια και έχει αφήσει το στίγμα του με μία σειρά από μικρά διαμάντια, όπως "Eurodans", "It's Album Time" και "It's The Arps". Η ποιότητα των δημιουργημάτων του είναι αξιοθαύμαστη. Παραγωγές και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Franz Ferdinand, Robbie Williams, Lindstrøm, Prins Thomas και Four Tet,  αλλά και πολλά επιτυχημένα remixes όπως "Another Station" του Lindstrom, "Jolene" της Dolly Parton, "All I do" του Stevie Wonder, "I Can't Help It" του Michael Jackson, "On The Beach" του Chris Rae και "I Want Your Love" των Chic. 

Todd Terje

Μεταξύ άλλων, οι διασκευές του σε κομμάτια όπως "Johnny & Mary" του Bryan Ferry, "Inspector Norse" και "Delorean Dynamite", τον αναδεικνύουν σε εξαιρετικό παραγωγό με λαμπρό μέλλον. Ο Todd Terje έχει καταφέρει να "σκαρφαλώσει" στο #23 των βρετανικών charts αλλά και στη λίστα του Pitchfork με τους 100 καλύτερους δίσκους, ενώ η παρουσία του έγινε αισθητή και στην Αμερική όπου έφτασε στο #120 του Billboard. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε υψηλού κύρους φεστιβάλ, όπως Sónar, Coachella, Lowlands και Pitchfork Festival, ενώ έχει βρεθεί σε πολυάριθμες λίστες του μουσικού διεθνή τύπου, με αποκορύφωμα αυτή του Rolling Stone, που τον κατέταξε στο #17 του "The 25 DJs That Rule the Earth".

Ο Chevy, κατα κόσμον Βασίλης Σεβδάλης, είναι ένας DJ με έδρα την Αθήνα. Με μια πορεία είκοσι και πλέον ετών, αποτελεί μια από τις πιο σταθερές παρουσίες στην τοπική μουσική κοινότητα. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς εγχώριους καλλιτέχνες και έχει εμφανιστεί στο πλάι αρκετών διεθνών καλεσμένων, σε μερικούς από τους πιο αναγνωρίσμους χώρους και φεστιβάλ της χώρας, ενώ έχει τέλος πραγματοποιήσει και κάποιες εμφανίσεις στο εξωτερικό (Κύπρος, Βουλγαρία, Γαλλία).

Στις μέρες μας ο ήχος του περιγράφεται ως ηλεκτρονική ντίσκο, house και indie-dance, ενώ συχνά μπορείτε να τον ακούσετε να πραγματοποιεί εκλεκτικά, freestyle σετ από ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Είναι resident DJ στο "six d.o.g.s", ενός από τους μουσικούς ακρογωνιαίους λίθους της πόλης, "τρέχει" το κινητό party/μουσική πλατφόρμα "Needless" και συνεργάζεται με δημοφιλής ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστότοπους της χώρας.

Οι Deaf Ears Disco Cult είναι το νέο project του Χρήστου Αγγελόπουλου (Mr. Stinson) και του Θανάση Μπεσίνη (Pene), το οποίο επικεντρώνεται στην πιο σκοτεινή και αργή πλευρά τoυ club night. Ενώ πάντα χάραζαν ξεχωριστούς δρόμους σε παράλληλα projects ήταν η καραντίνα που τους έφερε κοντά και δημιουργήθηκε μια συμφωνία για να εξερευνήσουν τους νυχτερινούς ήχους του underground. Η αποστολή είναι απλή, χωρίς ''τυρί'' - χωρίς επιτυχίες, μόνο με την καθαρή ουσία του να χάνεσαι στην πίστα χωρίς περιορισμούς. 

Η προπώληση συνεχίζεται (€ 25-20).


 

Περισσότερες πληροφορίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".