Το Vinyl Market επιστρέφει ανανεωμένο στην Τεχνόπολη

Έχεις αναρωτηθεί πόσα εξώφυλλα δίσκων μπορείς να «φυλλομετρήσεις» το λεπτό; Η αγαπημένη γιορτή των μουσικόφιλων και των συλλεκτών δίσκων βινυλίου επιστρέφει και φέτος για να την ανακαλύψεις.

Vinyl Market

Αν και η ιστορία του Vinyl Market ξεκινάει το όχι και τόσο μακρινό 2016, έχει καθιερωθεί ως η πλέον αγαπημένη γιορτή των φίλων του αναλογικού format. Φέτος, παρά τις δυσκολίες της πανδημικής πραγματικότητας, το Vinyl Market επιστρέφει στο ραντεβού του στην Τεχνόπολη, από 4 έως 6 Ιανουαρίου (Παρασκευή 4/1 στις 5-10 μ.μ. και το σαββατοκύριακο στις 10 π.μ.-10 μ.μ.) ακόμη πιο εμπλουτισμένο με μια μεγάλη γκάμα δίσκων και με ελεύθερη είσοδο. Στη μοναδική ανοιχτή παρουσίαση βινυλίου συμμετέχουν πολλά δισκοπωλεία, αλλά και ιδιώτες συλλέκτες που ανυπομονούν να βρεθούν ξανά στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, η οποία θέλει να φέρει κοντά όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοιράζονται την αγάπη για το βινύλιο, καθώς και να στηρίξει τους επαγγελματίες του χώρου. 

Vinyl Market

Η σταδιακή επάνοδος του βινυλίου τα τελευταία χρόνια μπορεί να κορυφώθηκε το 2021, ξεπερνώντας τα επίπεδα πωλήσεων της τελευταίας τριακονταετίας (5,3 εκατομμύρια κόπιες), αλλά, όπως εξηγεί στο "α" ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Vinyl Market, Αντώνης Σιακφάς, "αυτοί που άκουγαν πάντα μουσική από βινύλιο δεν σταμάτησαν ποτέ να ψάχνουν και να αγοράζουν δίσκους". Γεγονός είναι ότι, πλέον, η παραγωγή και η κυκλοφορία τους υπερβαίνει τους περιορισμένους αριθμούς των προηγούμενων δεκαετιών, όταν μεσουρανούσε το CD. "Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, καθώς είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το βινύλιο: φίλοι που θα επανενωθούν μετά από πολύ καιρό τις μέρες που διαρκεί το Vinyl Market".

Vinyl Market

Στο Vinyl Market ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί ανάμεσα σε νέες συλλογές και καινούργιες κυκλοφορίες σε βινύλιο, αλλά και πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Η ποικιλία είναι τεράστια, καθώς η αίθουσα "Νέοι Φούρνοι" της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων μετατρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή σε ένα αχανές δισκάδικο για όλα τα γούστα. Θα βρείτε δίσκους από όλα τα μουσικά είδη, με κυριότερα αυτά της ανεξάρτητης rock και της electronica, αλλά και soul, funk, jazz, latin, blues, ethnic, hip hop, μέχρι έντεχνο, λαϊκό κ.λπ. 

Η καραντίνα έπαιξε σίγουρα σημαντικό ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος για το αναλογικό format και διεύρυνε ακόμη περισσότερο την αγορά. Νεότερες γενιές, που μπορεί να γνώρισαν το streaming πριν από το συνδυασμό κασέτα-μολύβι, αποτελούν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του μουσικόφιλου κοινού που λατρεύει και αναζητά συνεχώς καινούργιους ή μεταχειρισμένους δίσκους. "Κάθε χρόνο βλέπουμε να έρχονται και να αγοράζουν δίσκους άνθρωποι μικρότερης ηλικίας, που είτε συνεχίζουν κάποια συλλογή που "κληρονόμησαν” είτε ανακαλύπτουν τώρα το βινύλιο. Πάντως όποιος ξεκινάει να ψάχνει δίσκους δεν σταματά ποτέ, "κολλάει”". 

Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι σίγουρα να δώσει χώρο σε όλους τους φίλους του βινυλίου για να συνεχίσουν τη μουσική αναζήτηση, από τη στιγμή που κρατάς το δίσκο στα χέρια σου και επεξεργάζεσαι το εξώφυλλο μέχρι το τελευταίο λεπτό ακρόασης του άλμπουμ. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, την εορταστική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν μουσικές που ντύνουν το γεμάτο εκπλήξεις τριήμερο φεστιβάλ. Στα decks του Vinyl Market θα βρίσκονται γνωστοί DJs, αλλά και πολλοί προσκεκλημένοι από την οργανωτική ομάδα του event. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.