Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δημιουργός και Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αυτοδιαχείρισης Νίκος Αντύπας

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το Προσωπικό της Αυτοδιαχείρισης αποχαιρετούν τον σπουδαίο συνθέτη, ενορχηστρωτή, μουσικό και παραγωγό

Νίκος Αντύπας

"Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το Προσωπικό της Αυτοδιαχείρισης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου συνθέτη, ενορχηστρωτή, μουσικού και παραγωγού Νίκου Αντύπα που έφυγε από κοντά μας τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

Ο Νίκος Αντύπας υπήρξε μία εμβληματική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, ως μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης μεγάλων επιτυχιών, εισάγοντας πρωτοποριακά δομικά στοιχεία, σε συνεργασία με κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής δισκογραφίας (Χ.Αλεξίου, Ά.Πρωτοψάλτη, Λ.Νικολακοπούλου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Ε.Αρβανιτάκη, Γ.Σπάθας, Θ.Μικρούτσικος, Γ.Νταλάρας, Λ.Παπαδόπουλος, Μαρινέλλα, Ε.Βιτάλη, Γλυκερία, Δ.Μπάσης κ.ά.), ως μέλος των θρυλικών Socrates (Drank the Conium), καθώς και ως παραγωγός δίσκων νεότερων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, ο Νίκος Αντύπας υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης "Η Αυτοδιαχείριση" από τον Απρίλιο του 2019, δίνοντας καθημερινό αγώνα για την εξομάλυνση των προβλημάτων στα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων συνθετών και στιχουργών και υποστηρίζοντας διαρκώς την ενοποίηση του ελληνικού ρεπερτορίου σε μία στέγη.

Πάντα ήρεμος και προσηνής, διατηρούσε τακτική επαφή με τους υπαλλήλους του Οργανισμού, παρακολουθούσε από κοντά και με ενδιαφέρον την καθημερινή ροή της δουλειάς μας και οργάνωνε τακτικά συναντήσεις με συναδέλφους του δημιουργούς που ενημέρωνε για τις εξελίξεις στον κλάδο και την πρόοδο του Οργανισμού μας. 

Ο Νίκος Αντύπας θα μας λείψει ως άνθρωπος με την ευγένεια και την πραότητά του, ως καλλιτέχνης με το ταλέντο και την ιστορία του, ως μία προσωπικότητα που άφησε το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κλάδο της συλλογικής διαχείρισης και μάλιστα σε μία εποχή μεγάλης δοκιμασίας για όλους μας. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην κόρη του και στους οικείους του. Αντίο μαέστρο, αντί Πρόεδρε, θα είσαι πάντα μες στις καρδιές μας".

Η κηδεία του εκλιπόντος δημιουργού θα γίνει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης, στην Αθήνα. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας λόγω COVID-19 (αποστάσεις ασφαλείας και χρήση προστατευτικής μάσκας).

Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στους λογαριασμούς της "Κιβωτού του Κόσμου"

ALPHA BANK: GR4801401830183002002003534
ΠEIPAIΩΣ: GR38 0172 0230 0050 2303 2595 870
EUROBANK: GR3702 60 178 0000 8701 0087 2073
EΘNIKH: GR 620110 1000 0000 100 29610242

Μετά τη δωρεά καλείτε στα τηλέφωνα 210 5141935 & 2105141953 για να δώσετε τα στοιχεία σας για την αποδοχή και την ενημέρωση της οικογένειας. Στην αιτιολογία κατάθεσης γράφετε το ονοματεπώνυμο του εκλιπόντος.


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".