Το Δεύτερο Πρόγραμμα και η Φωνή της Ελλάδας τιμούν τη μνήμη του Νίκου Αντύπα

Ακούστε τις ειδικές εκπομπές αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του συνθέτη, ενορχηστρωτή και μουσικού on demand.

Νίκος Αντύπας

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του συνθέτη, ενορχηστρωτή και μουσικού, οι παραγωγοί του Δεύτερου ετοίμασαν και παρουσίασαν αφιερώματα και ειδικές εκπομπές για τη ζωή και το έργο του τα οποία οι ακροατές του σταθμού μπορούν να τα ακούσουν ξανά on demand. 

Η Μαρία Κοζάκου στην εκπομπή "Transistor" παρουσίασε ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νίκου Αντύπα. Στη 1 μ.μ. Ο Μιχάλης Γελασάκης στην εκπομπή "Αδέσποτες Νότες" παρουσίασε μια ημίωρη αναφορά στον συνθέτη με αποσπάσματα από συνεντεύξεις του καλλιτέχνη. Ο Πάνος Χρυσοστόμου στην εκπομπή "Ροκ Συναναστροφές" έδωσε ρυθμό με τις δικές του …μπαγκέτες μέσα από το μουσικό αποτύπωμα που ο ίδιος ο μεγάλος ντράμερ άφησε στα χρόνια της λαμπρής του πορείας. Από το ξεκίνημα του με το ροκ και τα συγκροτήματα, με κορυφαίο φυσικά τους Socrates/Plaza, ως τη μεγάλη συνεισφορά του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Στις 8 μ.μ., ο Γιώργος Τσάμπρας σε μία έκτακτη δίωρη αφιερωματική εκπομπή θα παρουσιάσει μια παλαιότερη ραδιοφωνική του συνάντηση με τον Νίκο Αντύπα τον Δεκέμβριο του 2012. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια ώς την εποχή των "Socrates". Κάνοντας ιδιαίτερη στάση στη θητεία του ως μουσικού και ενορχηστρωτή. Με κορυφαίες συνεργασίες αυτές με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με ιδιαίτερη στάση στο "Για μια μέρα ζωής" του Μάνου Λοΐζου αλλά και στα "Ζεστά ποτά" του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα και το "Μένω εκτός" με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Ακούστε όλες τις αφιερωματικές εκπομπές εδώ

Τέλος, στη  "Φωνή της Ελλάδας" στις 7 μ.μ. θα μεταδοθεί η εκπομπή του Αλέξη Κώστα, "Φωνές και μουσικές της ελληνικής καρδιάς", και την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. θα μεταδοθεί η δίωρη εκπομπή του Άγγελου Σταθόπουλου, "Έλληνες συνθέτες"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

18/04/2024

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).