Οι συναυλίες επιστρέφουν για τα καλά!

Όσα θα ακούσουμε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Οι συναυλίες της εβδομάδας

Με το νέο μήνα και τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας, οι ζωντανές μουσικές εμφανίσεις μπαίνουν ξανά στο ζωή μας για τα καλά. Ήδη, η πρώτη εβδομάδα επιφυλάσσει εγγυημένες αισθητικές συγκινήσεις από καταξιωμένους ερμηνευτές, μπόλικη jazz λάμψη και αθηναϊκά σχήματα πανέτοιμα να επιστρέψουν στη σκηνή.

Το τρένο αναχωρεί!

Μια γεμάτη εβδομάδα περιμένει τους επιβάτες στο Μουσικό Βαγόνι "Orient Express" του Τρένου στο Ρουφ. Την Πέμπτη, ο Μάνος Αθανασιάδης προτείνει ένα τζαζ-ροκ "One night stand" και την Παρασκευή οι Les Trois Femmes μας παρασύρουν στα ανέμελα χρόνια του Μεσοπολέμου με τη μουσική παράσταση "Swinging on the Train". Το Σάββατο αναχωρούμε για ταξίδι πίσω στο χρόνο με ένα αφιέρωμα στους Φρανκ Σινάτρα και Έλα Φιτζέραλντ από τους Jazz Express "Franky meets Ella on the Orient Express". Την Κυριακή, τέλος, εμβληματικές μουσικές με εμφανή επιρροή από την jazz της εποχής τους συνθέτουν την παράσταση "Χθες το βράδυ".

Οι B.Y.S. TRIO αποτίουν φόρο τιμής στον Charlie Haden 

BYS TRIO

Τρεις σπουδαίοι μουσικοί της ελληνικής τζαζ, οι Χρυσόστομος Μπουκάλης (κοντραμπάσο), Κώστας Γιαξόγλου (πιάνο) και Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα), παρουσιάζουν ζωντανά τη δική του προσέγγιση πάνω στη μουσική και την αισθητική του κορυφαίου κοντραμπασίστα και ουμανιστή Charlie Haden, η οποία αποτελεί και το υλικό του επερχόμενου δίσκου τους, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου στο Jazzèt Music Hall. Σκοπός του σχήματος είναι να διακρίνει το πνεύμα και την αισθητική του σπουδαίου καλλιτέχνη που άνοιξε καινούριους δρόμους στον τρόπο που παίζεται το κοντραμπάσο ως συνοδευτικό αλλά και ως σολιστικό όργανο. Μέσα από ένα λυρικό, σχεδόν κινηματογραφικό μουσικό ακρόαμα επιχειρούν να συστήσουν εκ νέου τον Charlie Haden στο μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει συνθέσεις δικές του, αλλά και άλλων συνθετών των οποίων τα κομμάτια συμπεριελάμβανε στις συναυλίες και τις δισκογραφικές κυκλοφορίες του.

Ο Φεβρουάριος στο Faust μπαίνει μετά μουσικής

Blue Balls

Η μουσική σκηνή του Faust επαναλειτουργεί με δύο ζωντανές εμφανίσεις. Το πιο διασκεδαστικό συγκρότημα της πόλης, οι Blue Balls κάνουν ποδαρικό την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα funk, rock, ska, disco διασκευών και το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Tenorman Τζιουβάρας αφηγείται με κωμική πρόζα, τραγουδάει και παίζει στο πιάνο τραγούδια των άλλων και δικά του, αυτοσχεδιάζει σε πολλές γλώσσες και αλληλεπιδρά με το κοινό, σε μια μοναδική παράσταση με τίτλο "the Origins Story"

Εγγυημένες αισθητικές συγκινήσεις στο ΜΜΑ

Λεωνίδας Καβάκος
Maria Banouta

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του προσωπικού του δίσκου με σονάτες και παρτίτες του Μπαχ, o Λεωνίδας Καβάκος  επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία μουσικής δωματίου με τον εκλεκτό πιανίστα Ενρίκο Πάτσε. Οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί, καλεσμένοι του Συλλόγου "Φίλοι της Μουσικής", θα παρουσιάσουν ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα με σονάτες των Σούμπερτ, Σούμαν, Μπάρτοκ και ένα σύγχρονο έργο της Φινλανδής Κάγια Σααριάχο. Πρόκειται για έργα υψηλών  δεξιοτεχνικών προδιαγραφών, γεμάτα λυρισμό και στοιχεία νεωτερικότητας, τα οποία καλύπτουν περίπου διακόσια χρόνια μουσικής δημιουργίας και αναδεικνύουν την εξέλιξη του ηχητικού πλούτου μέσα από τη μουσική συνομιλία των δύο οργάνων που ηχούν ως ένα αδιαίρετο σύνολο. Ο μοναδικός ήχος του Λεωνίδα Καβάκου, σε συνδυασμό με την απαράμιλλα σμιλεμένη τεχνική του Ενρίκο Πάτσε εγγυώνται άλλη μία μνημειώδη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου. 

Δύο νέες "φωνές” της τζαζ συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του "Ηalf Note”

VASSILIS KOUTSONANOS & MATYAS GAYER

Ο βραβευμένος Ούγγρος πιανίστας Matyas Gayer και ο κοντραµπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή για να παρουσιάσουν το πρώτο τους άλμπουμ σαν ντουέτο. Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, θα τους απολαύσουμε σε πρωτότυπες συνθέσεις, βασισµένες σε εκτεταµένες µελωδικές γραµµές και περιπετειώδεις αυτοσχεδιασµούς πάνω σε µία ανεξάντλητη -τόσο ρυθµικά όσο και αρµονικά- παλέτα.

Ο βιρτουόζος πιανίστας Ζαν Λουί Στόυερμαν συναντά την ΚΟΑ

Jean Louis Steuerman
Antonia Kinston

Ο Βραζιλιάνος Ζαν Λουί Στόυερμαν συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον καταξιωμένο Λουκά Καρυτινό, στο  πλαίσιο του κύκλου συναυλιών "Μεγάλοι Ερμηνευτές" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο στοχαστικός σολίστ θα ερμηνεύσει στην το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα του Ρόμπερτ Σούμαν, το μοναδικό που έγραψε ο μεγάλος μουσουργός για πιάνο. Στο δεύτερο μέρος, το αθηναϊκό συμφωνικό σύνολο θα παρουσιάσει την αριστοτεχνική Συμφωνία αρ. 6 σε λα μείζονα του Άντον Μπρούκνερ

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Το Τρένο στο Ρουφ - Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Κωνσταντινουπόλεως (μεταξύ Ιεράς Οδού & γέφυρας Χαμοστέρνας), στο σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ
  • Συναυλίες

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11

Jazzèt Cafè, The Jazz Club

Στρ. Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.