Οι Planet of Zeus ανεβαίνουν στην ψηφιακή σκηνή του STAGES A/LIVE

O πιο παλιός πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας ζωντανεύει με μία από τις πιο σημαντικές και διεθνώς αναγνωρισμένες ελληνικές μπάντες της γενιάς της.

Planet of Zeus © Πηνελόπη Γερασίμου

Tο Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει να υποστηρίζει την εγχώρια ανεξάρτητη μουσική σκηνή, με τον νέο κύκλο κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, STAGES A/LIVE. Το ψηφιακό πρότζεκτ του Ιδρύματος Ωνάση υπόσχεται νέες περιπέτειες, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες που αγαπάμε σε απρόσμενα μέρη. Δεύτερη μπάντα για φέτος οι Planet of Zeus, που ανεβαίνουν στη σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός στην Αθήνα, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 9 μ.μ., στην ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση, στο YouTube Channel, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Χρήστου Σαρρή.

Μια μπάντα που δεν χρειάζεται συστάσεις, με αξιοζήλευτη πορεία και μια αδιαμφισβήτητη χημεία επί σκηνής. Με τη μία sold-out συναυλία τους μετά την άλλη, σε κάθε πόλη και κάθε venue, έχουν ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας μας εδώ και πολύ καιρό, ταξιδεύοντας τα βαριά, γεμάτα groove, riffs τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την ακαταμάχητη πεντάδα των δισκογραφικών τους κυκλοφοριών – "Eleven the Hard Way" (2008), "Macho Libre" (2011), "Vigilante" (2014), "Loyal to the Pack" (2016), "Faith In Physics" (2019)– και τις σαρωτικές τους συναυλίες, σε περιοδείες ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτή η μπάντα κατάφερε να παντρέψει επί σκηνής τους Lynyrd Skynyrd με τους Mastodon και τους Allman Brothers με τους Clutch και να μας παρασύρει χορεύοντας, ανοίγοντας τον δρόμο σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο τελευταίος δίσκος τους, "Faith In Physics", είναι το ιδανικό soundtrack της δυστοπικής κατάστασης του πλανήτη μας, ένα heavy rock ξέσπασμα, με έντονους κοινωνικοπολιτικούς στίχους και μια ηλεκτρισμένη και φορτισμένη ατμόσφαιρα, "σε έναν κόσμο όπου βασιλεύει ο παραλογισμός, οι ακροδεξιές πολιτικές βρίσκουν παντού έδαφος, όπως και ο θρησκευτικός φανατισμός, και η ελευθερία του λόγου δοκιμάζεται καθημερινά. Ψηφιοποίηση, θρησκεία, ψευτο-επανάσταση των social media, κάθε είδους εθισμός".

Planet of Zeus


Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός ιδρύθηκε το 1865 από τα παιδιά του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου, με σκοπό την παραγωγή πνευματικού και κοινωνικού έργου. Επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του, δημιουργήθηκε νυχτερινή σχολή για άπορα παιδιά, η οποία σήμερα λειτουργεί ως σχολείο εκμάθησης της ελληνικής σε αλλοδαπούς. Από το 1877 άρχισε να εκδίδεται και το περιοδικό του συλλόγου με τον τίτλο Παρνασσός. Σύντομα, ο Σύλλογος απέκτησε φήμη και κύρος πραγματικής "Ακαδημίας". Υπήρξε πυρήνας της Νέας Αθηναϊκής Σχολής, της οποίας ιδρυτής ήταν ο Κωστής Παλαμάς (ελληνικός Παρνασσισμός), ενώ μέχρι σήμερα διοργανώνει διαλέξεις, εκθέσεις, αλλά και εικαστικούς, λογοτεχνικούς και θεατρικούς διαγωνισμούς. Ο Σύλλογος τιμήθηκε τρεις φορές για την πνευματική του δράση στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού. Τώρα, φιλοξενεί μια συναυλία που υπόσχεται να μας παρασύρει σε ένα kicking party που δεν γίνεται να σε αφήσει να παρακολουθήσεις αμέτοχος, χωρίς να χορέψεις, χωρίς να κουνήσεις το σώμα, επιτρέποντας έτσι στο μυαλό να ακολουθήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.