Μουσικό καλοκαίρι στο Φάληρο

Ένας όμορφος μεγάλος αμφιθεατρικός, ελκυστικός και open air χώρος μάς καλεί στην παραλία για ωραίες βραδιές πολιτισμού. Με όρους και συνθήκες υγειονομικής ασφαλείας, το Faliro Summer Theater, πέρα από θεατρικά δρώμενα, φιλοξενεί και ενδιαφέρουσες συναυλίες.

Μουσικό καλοκαίρι στο Φάληρο

Μέσα στις περιοριστικές συνθήκες της πανδημίας –η οποία συνεχίζει την πορεία της – ένα νέο venue πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών) είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Το Faliro Summer Theater, στον αίθριο χώρο πλάι στο Τάε Κβον Ντο, ένας χώρος ανοιχτός και αμφιθεατρικός, με χωρητικότητα 1.400 ατόμων και ανάλογο πάρκινγκ, έχει ήδη ξεκινήσει τις εκδηλώσεις του με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και μια συναυλία του Στέφανου Κορκολή

Μουσικό καλοκαίρι στο Φάληρο - εικόνα 1

Οι συναυλίες στο Faliro Summer Theater συνεχίζονται και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Η Φωτεινή Βελεσιώτου έρχεται τη Δευτέρα 2 Αυγούστου με την τόσο ιδιαίτερη φωνή της και την ερμηνευτική της στάση, αλλά και με ένα ανάλογα πλούσιο ρεπερτόριο, για να συνδέσει όλους τους υπάρχοντες συγκινησιακούς μας νευρώνες με το κλασικό μας λαϊκό τραγούδι, αλλά και με τη γνησιότητα που ανιχνεύουμε στο σύγχρονο έντεχνο (παράδειγμα οι διαχρονικές πια επιτυχίες που έχει κάνει με τις «Μέλισσες» και τα «Διόδια»).

Η Φωτεινή δημιουργεί τον δικό της δρόμο (ή και σχολή) στο ελληνικό τραγούδι, πατώντας γερά στην παράδοση που (οφείλουμε να) ξέρουμε. Μαζί της ο ταλαντούχος (και γνωστός από το φιλμ «Ευτυχία») Βασίλης Προδρόμου σε έναν δυναμικό συνδυασμό.

Μουσικό καλοκαίρι στο Φάληρο - εικόνα 2

Δυναμικός είναι και ο συνδυασμός που εμφανίζεται στο Faliro Summer Theater την επόμενη ημέρα (Τρίτη, 3/8). Ο Ορφέας Περίδης και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης έχουν σαν βασικό τους μουσικό όχημα την κιθάρα – αυτή σπούδασαν και μέσω αυτής εκφράζονται. Βέβαια, ο Περίδης έχει γράψει και κάποιες τραγουδάρες που έχουν μείνει, όμως και ο Ανδρουλιδάκης φτιάχνει τη δική του πορεία (με δίσκους όπως «Χάλκινα φεγγάρια», «Παράξενο τσίρκο», «Ανθολογία για κιθάρα») μέσα στην τελευταία δεκαετία. Η σύμπραξη των δύο στη σκηνή είναι εξαιρετική ως ιδέα και ως υλοποίηση, καθώς το υλικό τους διαθέτει ειδικό βάρος (ειδικά για τον Ορφέα, πλάκα πλάκα μιλάμε για «30 χρόνια Ορφέας Περίδης», όπως τιτλοφορείται το πιο πρόσφατο δισκογραφικό του πόνημα) και η μουσική προσέγγισή τους σε διάφορα επιδραστικά ακούσματα διακρίνεται από ιδιαίτερη ερμηνευτική δυναμική.

Μουσικό καλοκαίρι στο Φάληρο - εικόνα 3

Όσο για την Παυλίνα Βουλγαράκη, η νεαρή τραγουδοποιός και τραγουδίστρια έχει να επιδείξει μια ήδη αξιόλογη πορεία και παρουσία που συνοψίζεται την Τετάρτη 4/8 σε μια συναυλία με τίτλο «Από το Εγώ στο Εμείς». Η Παυλίνα τραγουδάει με την ονειρική φωνή της για όλα αυτά που έχει αγαπήσει και εξακολουθεί να αγαπάει και αυτό που επιχειρεί να δώσει είναι μια πραγματική ροή συναισθημάτων που φαίνεται να κλείνει ιδανικά το πρώτο μέρος του καλοκαιριού μας.

Τον Σεπτέμβριο, τώρα, θα συναντήσουμε εδώ τους Πυξ Λαξ (6-7/9) καθώς και αξιόλογα θεατρικά: «Οθέλλος» (17-18) με Γιάννη Μπέζο, «Εκκλησιάζουσες» (19) με Σταμάτη Κραουνάκη, «Ορέστης» (24-25) με Άρη Σερβετάλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, καθώς και (26-29) τα «Φαληρικά», το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.