Διαδικτυακή συζήτηση για τα προβλήματα της λυρικής τέχνης

Η Ομάδα Δικτύωσης των Support Art Workers, φιλοξενεί την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 22.00 την ομάδα PhonoQuest στις «Βραδινές Βόλτες» (“Night Strolls”).

Διαδικτυακή συζήτηση για τα προβλήματα της λυρικής τέχνης

Η Ομάδα Δικτύωσης των Support Art Workers (SAW NEXUS), στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών συνομιλιών με συλλογικότητες, κοινότητες εργαζομένων στις τέχνες και τον πολιτισμό, και πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας, φιλοξενεί στις «Βραδινές Βόλτες» (“Night Strolls”), την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 22.00 την ομάδα PhonoQuest. Πρόκειται για νεοσύστατη ομάδα που αποτελείται από διεθνώς διακεκριμένους καλλιτέχνες στον τομέα της φωνητικής τέχνης και εκπαίδευσης και στοχεύει στη δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ επιστήμης και τέχνης, την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη μέριμνα των κοινωνικών προβλημάτων του κλάδου των λυρικών τραγουδιστών και γενικότερα των καλλιτεχνών.

Διαδικτυακή συζήτηση για τα προβλήματα της λυρικής τέχνης - εικόνα 1

Προσκεκλημένοι είναι οι Μίλτος Λογιάδης, Μυρτώ Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουλίτση, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Δημήτρης Τηλιακός και Ειρήνη Τσιρακίδου, καλλιτέχνες με μακροχρόνια παρουσία στον χώρο της φωνητικής τέχνης, διεθνή καλλιτεχνική εμπειρία και πολυετές εκπαιδευτικό έργο. Στη «Βραδινή Βόλτα» θα μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, θα ανατρέψουν τα κοινωνικά στερεότυπα που ακολουθούν συχνά τον χώρο της όπερας, και θα αναζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Την Πέμπτη 13 Μαΐου, μέσα από τη σελίδα facebook των Support Art Workers, θα ακουστεί η φωνή των καλλιτεχνών που εμπνέει και λυτρώνει το κοινό της όπερας και του λυρικού τραγουδιού.

Facebook page: Support ART Workers

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.