Ένας σπέσιαλ συναυλιακός Σεπτέμβρης έρχεται στο Γκάζι

Έχοντας απ' το καλοκαίρι παραχωρήσει δωρεάν το χώρο της, τη σκηνή της και τον τεχνικό της εξοπλισμό στους καλλιτέχνες, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αποτελεί πυλώνα των live events, όπως αποδεικνύει η πλούσια αρχή της νέας σεζόν.

Ένας σπέσιαλ συναυλιακός Σεπτέμβρης έρχεται στο Γκάζι

Περνώντας μάλλον με άριστα την πρώτη φάση της συναυλιακής επανεκκίνησης, από 15 Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αναδεικνύεται σε κατεξοχήν συναυλιακό spot του καλοκαιριού. Όχι μόνο λόγω πολυμουσικών επιλογών και αισθητικού-καλλιτεχνικού πλουραλισμού αλλά, κυρίως, επειδή εφάρμοσε άψογα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επέβαλε –και εξακολουθεί να επιβάλλει– η συνεχιζόμενη πανδημία του Covid-19. Και επειδή προς το παρόν δεν διαφαίνεται καθολικό lockdown στον ορίζοντα, οι συναυλίες στην Τεχνόπολη συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο με τον ίδιο υψηλό βαθμό ασφαλείας.

Ένας σπέσιαλ συναυλιακός Σεπτέμβρης έρχεται στο Γκάζι - εικόνα 1

Γεύση από εξωτερικό

Η δεύτερη φάση των συναυλιών της Τεχνόπολης ξεκινάει στις 24 Αυγούστου, με την «επιστροφή» των παραθεριστών του καλοκαιριού και με τη συναυλία του Solmeister και κλείνει στις 20 Σεπτεμβρίου με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη – εκτός αν προκύψει και τίποτα εξτρά στο μεταξύ. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι εδώ θα παρουσιαστούν οι μόνοι ξένοι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη χώρα μας αυτό το «περίεργο» καλοκαίρι. Πρόκειται για ονόματα αναμενόμενα, που δεν προκαλούν καμία έκπληξη· ο Ian Anderson με τους Jethro Tull (12/9), o Luke Elliot (15/9) και ο Wim Mertens (19/9), η παρουσία των οποίων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είχε αναγγελθεί και προ κορονοϊού.

Ένας σπέσιαλ συναυλιακός Σεπτέμβρης έρχεται στο Γκάζι - εικόνα 2

Δημοφιλή ονόματα της εγχώριας σκηνής

Οι συναυλίες στην Τεχνόπολη τον Σεπτέμβριο καλύπτουν όλη την γκάμα – και σαφώς όλα τα γούστα. Παρούσες φίρμες όπως ο Γιώργος Μαργαρίτης (26/8) και η Άννα Βίσση (14/9) –που κάνει συναυλίες φέτος για να ενισχύσει κυρίως τους μουσικούς της–, ενώ καλλιτέχνες που απευθύνονται πιο στοχευμένα στο «κοινό» τους, όπως η Νατάσσα Μποφίλιου (7/9) και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (17/9), δίνουν το δικό τους χρώμα σ’ αυτό τον Σεπτέμβρη. Πάντως, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, sold out είναι μόνο η Ματούλα Ζαμάνη (3/9) που έχει γεμίσει τις 1.000 θέσεις που διατίθενται στην Τεχνόπολη.

Ένας σπέσιαλ συναυλιακός Σεπτέμβρης έρχεται στο Γκάζι - εικόνα 3

Ένας σπέσιαλ συναυλιακός Σεπτέμβρης έρχεται στο Γκάζι - εικόνα 4

Ιδιαίτερες βραδιές

Πιο special projects και ξεχωριστές παρουσίες δίνουν επίσης τον τόνο σε έναν Σεπτέμβρη που, παρά την όποια εξέλιξη, είναι προγραμματικά γεμάτος με μουσικά events. Η συνεργασία του Δημήτρη Ζερβουδάκη και της Γεωργίας Νταγάκη (25/8) είναι ενδιαφέρουσα, καθώς και το γεγονός ότι ο Χρήστος Θηβαίος (27/8) κάνει αφιέρωμα στον «ηλεκτρικό» Θάνο Μικρούτσικο μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα, τα Κίτρινα Ποδήλατα και τους String Demons. Πιο καθαρό ροκ από αυτό των Nightstalker (έστω και σε acoustic εκδοχή, στις 29/8) πιθανόν να μην υπάρχει και οι Social Waste έχουν τη δική τους χιπ χοπ αίσθηση, την οποία εκφράζουν παρουσιάζοντας το δίσκο τους «Σύνορα» (18/9). Για το χιπ χοπ όμως υπάρχει και το ξεχωριστό διήμερο «Off the Hook» (4-5/9).

Συνεχίζοντας με τις σπέσιαλ παρουσίες, έχουμε τον Βασίλη Λέκκα (28/8) όχι μόνο σε Χατζιδάκι και λαϊκά ή έντεχνα αλλά και σε νέα τραγούδια, έχουμε την πάντα εκρηκτική Μαρίζα Ρίζου (30/8), την πάντα σαγηνευτική Μαρία Παπαγεωργίου (1/9) και την πάντα συγκλονιστική Γιώτα Νέγκα (13/9). Στη Συναυλία των Έντεκα (31/8) απολαμβάνουμε ισάριθμους νέους τραγουδοποιούς-ερμηνευτές, ενώ στις 6/9 ακούμε την Παυλίνα Βουλγαράκη στον δικό της δρόμο. Τέλος, στην Τεχνόπολη θα απολαύσουμε και φέτος τις μουσικές ιδιαιτερότητες που μας προσφέρουν οι Χαΐνηδες (9/9), ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (ο γνωστός μας Τσολιάς) με τη μπάντα του (10/9) και οι Χατζηφραγκέτα (11/9).

Ένας σπέσιαλ συναυλιακός Σεπτέμβρης έρχεται στο Γκάζι - εικόνα 5

Υπόδειγμα συναυλιακής αποστασιοποίησης

Όπως ήδη προείπαμε, αυτό που έχει πετύχει η Τεχνόπολη είναι να διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας που απαιτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έχοντας τοποθετήσει καθίσματα σε συγκεκριμένα σημεία –με βάση την έννοια του «ζεύγους» και όχι την πανηγυρτζίδικη της «παρέας»–, απλωμένα σε μια μεγάλη επιφάνεια μπροστά στη σκηνή, δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει συνωστισμός, ακόμα και όταν έχει καλυφθεί το όριο των θέσεων που διατίθενται. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης κάθε συναυλίας μέσω live streaming για αυτούς που δεν μπορούν –λόγω απόστασης ή κατάστασης– να είναι στο χώρο του live.

Σημείωση: Μερικές από τις εκδηλώσεις που αναφέρουμε, όπως η εμφάνιση του Γιώργου Μαργαρίτη, το αφιέρωμα του Χρήστου Θηβαίου στον "ηλεκτρικό" Θάνο Μικρούτσικο, το χιπ χοπ φεστιβάλ Off the Hook και οι Social Waste ακυρώθηκαν με ευθύνη των παραγωγών/καλλιτεχνών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.