Η συμφωνική ομορφιά και ο Fazil Say

H Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, η Συμφωνική Ορχήστρα που φημίζεται για τον λαμπερό ήχο της και τις γεμάτες φρεσκάδα ερμηνείες της, ανοίγει τον κύκλο Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι ερμηνευτές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το 2020.

Η συμφωνική ομορφιά και ο Fazil Say

Η Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, που φημίζεται για τον λαμπερό ήχο της και τις γεμάτες φρεσκάδα ερμηνείες της, ανοίγει τον κύκλο Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι ερμηνευτές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το 2020.

Η συμφωνική ομορφιά και ο Fazil Say - εικόνα 1
(c) Marco Borggreve

Η Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών είναι ένα από τα πιο σπουδαία και πιο όμορφα (ηχητικά) συμφωνικά σύνολα στον κόσμο – και πολύ γνωστή από τις συχνές επισκέψεις/συναυλίες της εδώ. Ανοίγει τον κύκλο «Μεγάλες ορχήστρες-Μεγάλοι ερμηνευτές» στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 25/1, έχοντας στο πόντιουμ αλλά και στο πιάνο το δεξιοτέχνη Fazil Say που κάνει έναρξη ως σολίστ με το 1ο Κοντσέρτο για πιάνο σε F του Μότσαρτ και συνεχίζει διευθύνοντας Σοστακόβιτς, Μπάρτοκ, αλλά και τη δική του σύνθεση «Κινούμενη έπαυλη».

Περισσότερες πληροφορίες

Academy of Saint Martin in the Fields / Fazil Say

  • Κλασική μουσική

Σε έργα Μότσαρτ (Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1, σε F), Σοστακόβιτς (Συμφωνία δωματίου σε Cm), Fazil Say («Τhe Moving Mansion» για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων), Μπάρτοκ («Ντιβερτιμέντο για ορχήστρα εγχόρδων»). Διευθυντής ορχήστρας και σολίστ ο πιανίστας Fazil Say. Το κοντσέρτο διευθύνει από το αναλόγιο ο Tomo Keller.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.

"Γαλλική μουσική για έξι" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πιανίστα Δανάη Καρά και το Κουιντέτο Πνευστών "Αίολος" σε μια βραδιά με φινέτσα και φαντασία.

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.