Η συμφωνική ομορφιά και ο Fazil Say

H Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, η Συμφωνική Ορχήστρα που φημίζεται για τον λαμπερό ήχο της και τις γεμάτες φρεσκάδα ερμηνείες της, ανοίγει τον κύκλο Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι ερμηνευτές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το 2020.

Η συμφωνική ομορφιά και ο Fazil Say

Η Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, που φημίζεται για τον λαμπερό ήχο της και τις γεμάτες φρεσκάδα ερμηνείες της, ανοίγει τον κύκλο Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι ερμηνευτές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το 2020.

Η συμφωνική ομορφιά και ο Fazil Say - εικόνα 1
(c) Marco Borggreve

Η Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών είναι ένα από τα πιο σπουδαία και πιο όμορφα (ηχητικά) συμφωνικά σύνολα στον κόσμο – και πολύ γνωστή από τις συχνές επισκέψεις/συναυλίες της εδώ. Ανοίγει τον κύκλο «Μεγάλες ορχήστρες-Μεγάλοι ερμηνευτές» στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 25/1, έχοντας στο πόντιουμ αλλά και στο πιάνο το δεξιοτέχνη Fazil Say που κάνει έναρξη ως σολίστ με το 1ο Κοντσέρτο για πιάνο σε F του Μότσαρτ και συνεχίζει διευθύνοντας Σοστακόβιτς, Μπάρτοκ, αλλά και τη δική του σύνθεση «Κινούμενη έπαυλη».

Περισσότερες πληροφορίες

Academy of Saint Martin in the Fields / Fazil Say

  • Κλασική μουσική

Σε έργα Μότσαρτ (Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1, σε F), Σοστακόβιτς (Συμφωνία δωματίου σε Cm), Fazil Say («Τhe Moving Mansion» για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων), Μπάρτοκ («Ντιβερτιμέντο για ορχήστρα εγχόρδων»). Διευθυντής ορχήστρας και σολίστ ο πιανίστας Fazil Say. Το κοντσέρτο διευθύνει από το αναλόγιο ο Tomo Keller.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Death Disco Indoor Festival είναι γεγονός

Οι Twin Tribes και Suicide Commando headliners του διήμερου event στο "Fuzz Club".

01/03/2024

"Ανατροπή ΙΙ": Ένα πειραματικό αφιέρωμα στις συνθέσεις του Μπαχ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ωδείο Αθηνών.

Οι Tramhaus έρχονται στο Release Athens 2024

Μαζί με τους Pulp, The Smile και Ride συγκροτούν ένα από τα κορυφαία lineups του φετινού καλοκαιριού.

To "Temple" υποδέχεται ένα πολυσυλλεκτικό live με τους Mob Trio, Moa Bones και Page Of Cups

Ένα περιπετειώδες σετ και πιασάρικες pop rock μελωδίες σε μία βραδιά γεμάτη ενέργεια.

Μίνως Μάτσας: "Η μουσική μπορεί να ομορφύνει τον κόσμο, μα όχι να τον αλλάξει"

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής (Πέμπτη 7/3), βρεθήκαμε για έναν εσπρέσο και συζητήσαμε για τις γυναίκες και τους επίκαιρους αγώνες τους, αλλά και για τις ηρωίδες των έργων του, φτάνοντας ως τις αναμνήσεις του από τη Σωτηρία Λεονάρδου και τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Οι συναυλίες που φέρνουν την άνοιξη στην πόλη

Μια μεγάλη γιορτή του hip-hop, ένα ανατρεπτικό live σε ένα techno club, tρία κορυφαία τενόρα σαξόφωνα της jazz και όσα ακόμα θα δούμε το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου στις σκηνές της Αθήνας.

Όσα θα δούμε την άνοιξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο 2024.